جبهه ازادیبخش جامو و کشمیر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جبهه آزادیبخش جامو و کشمیر. جبهه آزادیبخش جامو و کشمیر، سازمان ملی گرای مبارز برای استقلال منطقه جامو و کشمیر بود.
پس از تقسیم شبه قاره هند به دو کشور هند و پاکستان در ۱۳۲۶ ش/ ۱۹۴۷، در مورد این که ایالتِ جامو و کشمیر، که اکثر مردم آن مسلمان اند، به هند بپیوندد یا پاکستان، اختلاف افتاد. در پی به توافق نرسیدن دو کشور در مذاکرات سیاسی، بین دو کشور جنگ روی داد و هند دو سوم و پاکستان یک سوم (با نام کشمیر آزاد) منطقه را تصرف کردند. از آن زمان تاکنون هیچ راه حل سیاسی مناسبی برای حل بحران پیدا نشده است و دو کشور بارها بر سر آن منطقه با یکدیگر درگیر شده اند.
گروههای اصلی مبارزه با هند
افزون بر درگیر بودن دو کشور، گروههای کشمیری متعددی نیز با هند درگیر بوده اند. این گروهها را می توان به دو دسته تقسیم کرد: ۱) گروههای طرفدار پیوستن جامو و کشمیر به پاکستان، مانند الانصارالمجاهدین، حرکت الانصار و البُراق. ۲) گروههای طرفدار استقلال کشمیر، مانند لشکر طیّبه که اسلام گراست، و جبهه آزادیبخش جامو و کشمیر. در این میان، انصارالمجاهدین و جبهه آزادیبخش جامو و کشمیر دو گروه اصلی مبارزه با هند می باشند.
نامگذاری
مبارزات پیروزمندانه الجزایریها با استعمار فرانسه و مقاومت ویتنامیها در برابر امریکا، مشوق کشمیریهای تبعیدی برای ایجاد سازمانهای نظامی برای رهایی از سلطه هند بود؛ ازاین رو، در ۱۳۴۴ ش/ ۱۹۶۵، امان اللّه خان و مقبول بوت و چند کشمیری دیگر در کشمیر آزاد جبهه همه پرسی را ایجاد کردند و شاخه نظامی آن را جبهه آزادیبخش جامو و کشمیر نامیدند.
سرانجام مقبول بوت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس