ثروت باداورده

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ثروت بادآورده. از مجموعه آموزه های قرآن و عترت به دست می آید که مال تکاثری درنظر اسلام، اصلا مالیت ندارد و تنها راه درمان و چاره درد، مصادره ثروت های بادآورده است.
ازدیدگاه اسلام، «مال و ثروت» باید مایه «قوام اجتماعی» باشد نه آن که بنیادهای اجتماعی را به تحلیل برد و پایه هایش را فرو ریزد. در حدیثی از حضرت امام باقر (علیه السّلام) آمده است که درهم و دینار (ثروت) وسیله و ابزار ساماندهی امور جامعه است؛ در حالی که تکاثر و زیاده خواهی از جنود ویرانگر جهل و عقب ماندگی معرفی شده است. از مجموعه آموزه های قرآن و عترت به دست می آید که مال تکاثری درنظر اسلام، اصلا مالیت ندارد. امروز جهان سرمایه داری خود نیز از ضربه های مهلک و کشنده تکاثر رنج می برد. راه درمان و چاره درد جز مصادره نیست؛ چنان که امیرمؤمنان علی (علیه السّلام) در بیان سیاست گذاری کلی حکومت علوی پس از بیعت بیان داشته است؛ زیرا این ثروت و امکانات که از آن عموم مردم و محرومان جامعه است با دست رشوه ده و نفوذگستر و فریبکار توانگران غصب شده است و به تعبیر امام حسن عسکری (علیه السّلام) این اغنیا و توانگران جامعه هستند که ثروت، ارزاق، خانه و امکانات محرومان و فقیران را می ربایند و به سرقت می برند؛ اغنیاؤهم یسرقون زادالفقراء
منشاء فقر از دیدگاه قرآن
از دیدگاه قرآن، فقر فقیران، محرومیت محرومان و گرسنگی گرسنگان و برهنگی برهنگان، همه و همه در اثر بی عدالتی های ثروتمندان و توانگران جامعه است که با ظلم و بی عدالتی، حقوق مردمان محروم و توده های مظلوم را غصب کرده و اموال و ثروت ایشان را ربوده اند. خداوند می فرماید: «خدا در حق مردمان ظلم و ستم نکرده است بلکه خود مردمان، ستمکار هستند و ظلم و بیداد روا می دارند.»
راه مبارزه با فقر و تکاثر
به هرحال اقامه عدالت و اجرای آن، جز با مبارزه با دو جریان منحط و فسادانگیز و خارج از شئون انسانیت و اسلامیت، یعنی «تکاثر و فقر» شدنی نیست؛ زیرا به فرموده امام کاظم (علیه السّلام) اگر در میان مردم عدالت اجرا شود همه مردم بی نیاز شوند: «لو عدل فی الناس لاستغنوا» و روشن است که بی نیاز ساختن نیازمندان جز به این نیست که حقوق و امکانات غصب شده آنان را از چنگ متکاثران غاصب درآورند و به محرومان بدهند. پس دولت باید حقوق و وسایل زندگی آنان را از متکاثر گرفته و به ایشان بازگرداند تا زمینه عدالت و قسط قرآنی فراهم آورد. قرآن کریم «سیر نادرست گردش ثروت و پول» را در جامعه محکوم کرده است؛ یعنی این که ثروت و اموال در میان ثروتمندان و توانگران دست به دست شود و مردم و جامعه از آن برخوردار نگردند: «کیلا یکون دوله بین الاغنیاء منکم» فساد گردش ثروت در دست معدودی از توانگران جامعه، علت اصلی محکومیت آن از دیدگاه قرآن است. چون تکاثر، اتراف، اسراف و مانند آن ریشه در همین شیوه نادرست گردش ثروت در دست عده ای توانگر دور از انسانیت و اسلامیت دارد.
جایگاه ثروت در آموزه های قرآنی
...

دانشنامه عمومی

ثروت بادآورده. ثروت بادآورده ( به انگلیسی: Windfall ) نام سریالی است که در سال ۲۰۰۶ از شبکه ان بی سی پخش شد. این سریال داستان مردم شهر کوچکی را نشان می دهد که در یک قرعه کشی بخت آزمایی برنده ۴۰۰ میلیون دلار می شوند.
سارا واینتر در نقش بث والش
جیسون گدریک در نقش کامرون والش
• جون فاستر در نقش دامیان برانر
• آلیس گرک زین در نقش فرانکی مک ماهون
عکس ثروت بادآورده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

bonanza (اسم)
ثروت باد اورده، منبع عایدی مهم، رگه بزرگ طلا یا نقره

windfall (اسم)
ثروت باد اورده، میوه باد انداخته

فارسی به عربی

ربح مفاجی

پیشنهاد کاربران

بپرس