توستون ( تلفظ اسپانیایی: ، برگرفته از ریشهٔ فعل اسپانیایی tostar به معنی "تُست کردن" ) خوراکی متشکل از تکه های موز سبز است. این غذا با نام رایج tostones در پورتوریکو، هندوراس، نیکاراگوئه، کوبا، جمهوری دومینیکن و ونزوئلا مصرف می شود ولی با نام های tachinos یا chatinos ( در کوبا ) , fritos verdes ( جمهوری دومینیکن ) , bananes pesées ( هائیتی ) , and patacones ( در آشپزی کلمبیایی، پانامایی، ونزوئلایی، کاستاریکایی و اکوادوری ) نیز شناخته شده است.
موزهای سبز ( کال ) را پوست کنده، قطعه قطعه کرده، چه به قطر یا عرض تفاوتی ندارد، و سپس دو بار آن ها را سرخ می کنیم. [ ۱] ردیف های قطعه شدهٔ موز کال را در دانه های روغنی سرخ می کنیم. هر سوی موزها بایستی یک الی دو دقیقه سرخ شود تا طلایی گردد. پس از آن قطعات پخته شده را از روغن می چلانیم برای این کار ظروف خاصی در آمریکای لاتین تهیه دیده اند ولی با هر وسیلهٔ دیگری که روغن را بیرون بکشد، می توان این کار را انجام داد.
توستون ها را مانند چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده یا دیگر چیپس های معمول دیگر صرف می کنند. در برخی نواحی، ممکن است آن را با سس موخو ( یک نوع سس سیر محلی ) یا سس آخی سرو کنند، یا در کلمبیا آن را معمولاً همراه با سس هوگائو می خورند. در کشور کاستاریکا، آن را اغلب با خمیری از لوبیای سیاه می خورند. در بعضی کشورهای دیگر، توستون را با پنیر به عنوان یک پیش غذا، یا همراه با میگوی سویچه، مرغ و گردو، یا سالاد آووکادو نیز می خورند. [ ۲] این خوراک در سوپرمارکت ها نیز به فروش می رسد و در تمامی کشورهای ناحیهٔ کاراییب و سواحل آن مصرف می شود.
توستون در بعضی از کشورهای کاراییب مانند کوبا، پورتوریکو، جمهوری دومینیکن، پاناما، سواحل شمالی هندوراس و هائیتی، همراه با غذاهای سنتی griot یا picklise ( غذاهایی با گوشت خوک ) و ادغام شده در ترشی و فلفل میل می کنند.
همچنین این غذا را می توان در آشپزی غرب آفریقا مشاهده کرد.
در هندوراس، اصطلاح tostón همچنین ممکن است به سکه ۵۰ سنتی پول محلی، لامپیرای هندوراس، اشاره کند. این عبارت در مکزیک نیز در رابطه با سکهٔ ۵۰ پزویی مورد استفاده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفموزهای سبز ( کال ) را پوست کنده، قطعه قطعه کرده، چه به قطر یا عرض تفاوتی ندارد، و سپس دو بار آن ها را سرخ می کنیم. [ ۱] ردیف های قطعه شدهٔ موز کال را در دانه های روغنی سرخ می کنیم. هر سوی موزها بایستی یک الی دو دقیقه سرخ شود تا طلایی گردد. پس از آن قطعات پخته شده را از روغن می چلانیم برای این کار ظروف خاصی در آمریکای لاتین تهیه دیده اند ولی با هر وسیلهٔ دیگری که روغن را بیرون بکشد، می توان این کار را انجام داد.
توستون ها را مانند چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده یا دیگر چیپس های معمول دیگر صرف می کنند. در برخی نواحی، ممکن است آن را با سس موخو ( یک نوع سس سیر محلی ) یا سس آخی سرو کنند، یا در کلمبیا آن را معمولاً همراه با سس هوگائو می خورند. در کشور کاستاریکا، آن را اغلب با خمیری از لوبیای سیاه می خورند. در بعضی کشورهای دیگر، توستون را با پنیر به عنوان یک پیش غذا، یا همراه با میگوی سویچه، مرغ و گردو، یا سالاد آووکادو نیز می خورند. [ ۲] این خوراک در سوپرمارکت ها نیز به فروش می رسد و در تمامی کشورهای ناحیهٔ کاراییب و سواحل آن مصرف می شود.
توستون در بعضی از کشورهای کاراییب مانند کوبا، پورتوریکو، جمهوری دومینیکن، پاناما، سواحل شمالی هندوراس و هائیتی، همراه با غذاهای سنتی griot یا picklise ( غذاهایی با گوشت خوک ) و ادغام شده در ترشی و فلفل میل می کنند.
همچنین این غذا را می توان در آشپزی غرب آفریقا مشاهده کرد.
در هندوراس، اصطلاح tostón همچنین ممکن است به سکه ۵۰ سنتی پول محلی، لامپیرای هندوراس، اشاره کند. این عبارت در مکزیک نیز در رابطه با سکهٔ ۵۰ پزویی مورد استفاده است.
wiki: توستونس