سالاد

/sAlAd/

برابر پارسی: سبزیانه

معنی انگلیسی:
salad

لغت نامه دهخدا

سالاد. ( فرانسوی ، اِ ) غذایی مرکب از کاهو و سرکه وروغن زیتون و جز آن که در سر سفره یا میز گذارند.

سالاد. ( فرانسوی ، اِ ) نوعی کلاه خود سبک که جنگجویان اروپائی از قرن پانزدهم تا هفدهم آن را بر سر می نهادند.

سالاد. ( اِخ ) یکی ازایالات مجارستان بطول 150 و بعرض 20 هزارگز و مرکز آن «ساله آیرس » است. رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود.

فرهنگ فارسی

ترشی تازه ازخیارووگوجه فرنگی وپیازوبرگ کاهو
( اسم ) غذایی است مرکب از انواع سبزیها پخته یا خام که با نمک سرکه روغن آغشته کنند
یکی از ایالات مجارستان

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) مخلوطی از سبزی های پخته یا خام یا محصولات گوشتی که با سس مخصوص خورده می شود.

فرهنگ عمید

نوعی خوراک سرد که از خیار، گوجه فرنگی، پیاز، برگ کاهو یا سبزی های دیگر با سرکه یا آب لیمو و روغن زیتون درست کنند.

دانشنامه عمومی

سالاد ( به فرانسوی: Salade ) غذایی است که پیش از غذا به عنوان پیش غذا، پس از غذای اصلی به عنوان یک وعدهٔ مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعدهٔ غذای اصلی مصرف می شود.
واژهٔ ( Salad ) در زبان فرانسوی از کلمه ای لاتین با عنوان ( Salata ) به معنی شور و نمکی و نمک اندود شده ریشه می گیرد.
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، [ ۱] که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد. [ ۲] با جا افتادن این نوع غذا در میان عامه مردم اکنون حتی در برخی رستوران ها و هتل ها، جایی به نام سالاد بار ( salad bar ) دارند که در آن انواع سالاد برای سرو کردن عرضه می شود.
سالاد فصل
سالاد شیرازی
سالاد کلم
سالاد الویه
سالاد لوبیا
سالاد ماکارونی
• سالاد سزار
سالاد تخم مرغ
سالاد سزار
• سالاد آمریکایی
سالاد روسی
سالاد میوه
سالاد پاستا
• سالاد اندونزی
برای تزیین سالاد از انواع سس استفاده می شود، این سس ها با طعم های مختلف و به سلیقه های متفاوت بروی سالاد ریخته می شوند.
عکس سالادعکس سالادعکس سالاد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سالاد (salad)
طیف وسیعی از خوراک ها که انواع اصلی آن عبارت اند از سالاد تازه؛ سالاد سبزیجات؛ سالاد ماکارونی، حبوبات، یا غلات؛ سالاد مخلوط حاوی گوشت قرمز و گوشت مرغ و غذاهای دریایی؛ و سالاد میوه. بیشتر سالادها سرد خورده می شوند، اما برخی سالادهای گرم نیز وجود دارند، نظیر سالاد آلمانی سیب زمینی. ساده ترین سسی که برای سالادها استفاده می شود مخلوط روغن و سرکه، معمولاً به نسبت سه به یک، به اضافۀ نمک و فلفل و سبزی های معطر و خردل است. سس های خامه ای عبارت اند از سس مایونز، خامۀ شیرین یا ترش، یا سسی پختنی حاوی تخم مرغ و آرد و شیر یا خامه. به این سس ها مواد دیگری نیز چاشنی می شود چون پنیر کپکی؛ پیاز، سیر، ترخون، و جعفری؛ سس گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زیتون، جعفری، و تخم مرغ.

مترادف ها

salad (اسم)
سالاد

فارسی به عربی

سلطة

پیشنهاد کاربران

مخلفات غذا
مخلفات کنار غذا
مخلفات سفره
مخلفات میز
سبزیانه
اینجا مخلفات شیرازی را میبینیم
سالاد
تاریخچه سالاد
در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی ها بر روی سبزیجات از جمله کاهو، روغن و سرکه می ریختند و آن را میل می کردند، که از طریق جنگ های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولات و تغییراتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید، هرچند در ابتدا این کار در آمریکا آغاز شد ولیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت ها به فروش می رسد.
...
[مشاهده متن کامل]

منبع. https://www. foodtimeline. org/foodsalads. html

سالاد
کالاد
کالاد : کال - آد
کال = خام ، نپخته ، ناپخته
- آد = پسوند نام ساز گَمب ( جمع )
خورش
سبزال مانند چنگال
سالاد شیرازی: خیار ، گوجه، پیاز و آبغوره

بپرس