بنی ضمره در عصر رسول خدا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی ضمرة در عصر رسول خدا. این مقاله در مورد پیمان و حضور در جنگ قبیله بنی ضمره بحث و بررسی می کند.
از بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم تا هجرت آن حضرت به مدینه، خبری از بنوضمره در حوادث مرتبط با پیامبر در دست نیست.

[ویکی فقه] این مقاله در مورد پیمان و حضور در جنگ قبیله بنی ضمره بحث و بررسی می کند.
از بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم تا هجرت آن حضرت به مدینه، خبری از بنوضمره در حوادث مرتبط با پیامبر در دست نیست.
شان نزول آیه ۱۰۰ نساء
برخی مفسران نزول آیه ۱۰۰ نساء، «و مَن یَخرُج مِن بَیتِهِ مُهاجِرًا اِلَی اللّهِ ورَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکهُ المَوتُ فَقَد وقَعَ اَجرُهُ عَلَی اللّهِ وکانَ اللّهُ غَفورًا رَحیمـا» و هرکه از خانه خویش هجرت کنان به سوی خدا و پیامبرش بیرون آید، سپس مرگ او را دریابد همانا مزدش بر خدا باشد و خدا آمرزگار و مهربان است» را مربوط به مردی بیمار از قبیله بنوضمره دانسته اند که پس از پذیرش اسلام، تصمیم به هجرت گرفت؛ اما به محض خروج از مکه جان باخت. پذیرش این شان نزول بدین گونه دشوار است، زیرا محل سکونت ضمریان در مکه و اطراف آن نبود.پس از حضور رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم در مدینه بنوضمره از نخستین قبایلی بود که با آن حضرت پیمان بست و اعلام بی طرفی کرد، هرچند کاملا به پیمان خود وفادار نماند؛ اما از سال هفتم به بعد با مسلمانان همراه شده، آنان را یاری داد.
حوادث حضور در مدینه
سیر حوادث دوران مدنی بدین گونه است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم در دوازدهمین ماه حضور در مدینه، در اولین غزوه خود، (غزوه ودّان) برای تصرف کاروان تجاری قریش به ابواء رهسپار شد که موفق به تصرف کاروان نگردید؛ اما با بنوضمره در آنجا پیمان بست. بنا بر گزارشهای دیگر، رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم از ابتدا به دو منظور از مدینه خارج شد که برخورد با بنوضمره یکی از آن اهداف بود ؛ اما این خبر با توجه به عدم تحرک و اقدام ضمریان بر ضدّ رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم پذیرفتنی نیست.
پیمان ضمریان با پیامبر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس