بندیجا پایسا

دانشنامه عمومی

بندیجا پایسا ( انگلیسی: Bandeja paisa ) - بندیجا پایسا اشاره به یک فرد از منطقه پایسا دارد و بندیجا معادل اسپانیایی برای صفحه گرامافون است. با گونه های شناخته شده از این غذا با عناوین بندیجا ارییرو، بندیجا مونتانرا، بندیجا انتیوگوانا یک وعده غذایی معمولی و محبوب در آشپزی کلمبیایی به خصوص دربخش آنتیوکیا و منطقه پایسا و همچنین بین تولیدکنندگان قهوه کلمبیا، ( بخشهای کالداس، کیندیو، ریسرلدا ) و بخشی از بایه دل کاتوکا است.
مشخصه اصلی این غذا مقدار سخاوتمندانه آن و گونه های متفاوت مواد غذایی به کار رفته در آن است. مواد سازنده یک بندیجا پایسا سنتی به قرار زیر است: لوبیا قرمز پخته شده با گوشت خوک سفید، برنج با ادویه مولیدا ( molida ) ( گوشت چرخ کرده ) ، چیچارون، تخم مرغ سرخ شده ( نیمرو ) ، موز سبز , چوریزو، آره پا، هاگائو ( hogao ) سس پودینگ سیاه و سفید ( سوسیس خون ) , آووکادو و لیمو. [ ۱] این غذا در یک بشقاب یا سینی سرو می شود. [ ۲]
منشأ بندیجا پایسا تحت تاثیر چندین فرهنگ مختلف ( مبادله کلمب ) است که ساکنان کلمبیا در طول قرن ها از جمله مردم بومی کلمبیا، همچنین استعمارگران اسپانیایی و آفریقایی می باشد. در قرن ۱۹ استعمارگران فرانسوی و انگلیسی غذاهای خود را نیز با خود به ارمغان آوردند. [ ۳] شکل فعلی و نحوه سرو فعلی پایسا در بشقاب نسبتاً جدید است. در دستورالعمل های غذایی در مورد این ظرف تا قبل از سال ۱۹۵۰ هیچ اشاره مبنی بر سرو غذا در بشقاب وجود ندارد. این روش احتمالاً یک تفسیر توسط رستوران های محلی از غذاهای ساده دهقانها است.
عکس بندیجا پایساعکس بندیجا پایسا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران