بریده بن حصیب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بریدة بن حصیب. بُرَیْدَة بن حُصَیْب، صحابی، و رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی می باشد.
در هجرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم از مکه به مدینه، هنگامی که ایشان در قرارگاه الغمیم توقف فرمودند، بریده همراه با هشتاد خانواده وابسته اسلام آورد، اما به گفته ابن حجر عسقلانی ، وی پس از غزوه بدر مسلمان شد. پیوستن بریدة به پیامبر بریده در مدینه به پیامبر نپیوست، مگر پس از غزوه احد، که در آنجا اقامت گزید و در همه غزوات پیامبر شرکت کرد. فرستاده پیامبر برای خراج گرفتن و دعوت به جنگ در سال نهم هجرت، یک بار برای گرفتن خراج از اَسلَم و غِفار فرستاده شد، و بار دیگر برای دعوت آنان، که به غزوه تبوک بپیوندند. نقل مکان به بصره پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم، به اقامت در مدینه تا بنیادیابی بصره ادامه داد و سپس بدانجا نقل مکان کرد. سیر زندگی بریدة تا رحلت بریده در خراسان جنگید و در مرو اقامت کرد و همانجا، در زمان فرمانروایی یزید بن معاویه (۶۰ـ۶۴)، درگذشت و گفته اند که وی با ربیع بن زیاد جزو پنجاه هزار تنی بود که در ۵۱ به فرمان زیادبن ابیه همراه خانواده خود از بصره و کوفه به خراسان کوچیدند. به نوشته ابن حجر عسقلانی وی در ۶۳ درگذشته است. تاریخ دیگری از زندگی بریدة بریدة اسلمی پس از درگذشت رسول اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم به هواداری علی علیه السّلام از بیعت با ابوبکر امتناع ورزید. راوی بودن بریدة وی از پیامبر حدیث نقل کرده و ابوداوود صاحب مسند، از او روایت کرده است. فرزندش عبدالله بن بریده، و نوادگانش اوس بن عبدالله و سهل بن عبدالله نیز از او روایت کرده اند. نام پدر بریدة در برخی آثار شیعه نام پدر بریده در برخی از آثار شیعه «خَضیب » ذکر شده است. منابع جهت مطالعه • ابن اثیر، اسدالغابة فی معرفة الصحابة، چاپ محمدابراهیم بنا و محمداحمد عاشور، قاهره ۱۹۷۰ـ۱۹۷۳. • ابن اثیر، الکامل فی التاریخ، بیروت ۱۳۹۹ـ۱۴۰۲/۱۹۷۹ـ۱۹۸۲. • ابن حجر عسقلانی، کتاب الاصابة فی تمییزالصحابة، مصر۱۳۲۸. • ابن سعد، کتاب الطبقات الکبیر، چاپ ادوارد سخو، لیدن ۱۳۳۱ـ۱۳۴۷/ ۱۹۰۴ـ۱۹۴۰، ج۴، قسم۱، ص۱۷۸ـ۱۷۹. • احمد بن یحیی بلاذری، کتاب فتوح البلدان، چاپ صلاح الدین منجد، قاهره۱۹۵۶. • محمد بن جریر طبری، تاریخ الرسل والملوک، چاپ دخویه و دیگران، لیدن۱۸۷۹ـ۱۹۰۱، سلسله اول، ص۱۳، ۱۵۷۹، سلسله سوم، ص۲۳۴۸ـ۲۳۴۹، ۲۳۷۱، ۲۵۳۹. • یحیی بن شرف نووی، تهذیب الاسماء واللغات، تهران، بی تا، قسم ۱، جزء۱، ص۱۳۳. • L. Caetani، Annali dell'Islam، Milano ۱۹۰۵-۱۹۲۶، index • ابن قتیبه، کتاب عیون الاخبار، بیروت، بی تا. • محمدتقی تستری، قاموس الرجال، قم۱۴۱۰ـ۱۴۱۵. • محمدبن عمر کشّی، اختیار معرفة الرجال، تلخیص محمد بن حسن طوسی، چاپ حسن مصطفوی، مشهد ۱۳۴۸ ش. • عبدالله مامقانی، تنقیح المقال فی علم الرجال، چاپ سنگی نجف ۱۳۴۹ـ۱۳۵۲.

[ویکی شیعه] بریدة بن حصیب. بُرَیدَة بن حُصَیب اَسلَمی، از صحابه پیامبر اکرم(ص) است و در بیشتر غزوات شرکت داشته است. او رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی بود و ایمان آوردن او سبب مسلمان شدنِ افراد زیادی از قبیله اش شد.
نام پدر بریده در بیشتر منابع حُصَیب و در برخی از آثار شیعه خَضیب ذکر شده است. وی رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی بوده است. برای او کنیه های مختلفی از قبیل ابا عبد الله، أبا سهل، أبا الحصیب و أبا ساسان گفته اند که مشهورترین آن اباعبدالله است.

[ویکی فقه] بُرَیْدَة بن حُصَیْب، صحابی، و رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی می باشد.
در هجرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم از مکه به مدینه، هنگامی که ایشان در قرارگاه الغمیم توقف فرمودند، بریده همراه با هشتاد خانواده وابسته اسلام آورد، اما به گفته ابن حجر عسقلانی ، وی پس از غزوه بدر مسلمان شد.

پیوستن بریدة به پیامبر
بریده در مدینه به پیامبر نپیوست، مگر پس از غزوه احد، که در آنجا اقامت گزید و در همه غزوات پیامبر شرکت کرد.

فرستاده پیامبر برای خراج گرفتن و دعوت به جنگ
در سال نهم هجرت، یک بار برای گرفتن خراج از اَسلَم و غِفار فرستاده شد، و بار دیگر برای دعوت آنان، که به غزوه تبوک بپیوندند.

نقل مکان به بصره
...

[ویکی شیعه] بُرَیدَة بن حُصَیب اَسلَمی، از صحابه پیامبر اکرم(ص) که در بیشتر غزوات شرکت داشته است. او رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی بود و ایمان آوردن او سبب مسلمان شدنِ افراد زیادی از قبیله اش شد. پس از درگذشت رسول اکرم(ص) به هواداری امام علی(ع) از بیعت با ابوبکر امتناع ورزید.
نام پدر بریده در بیشتر منابع حُصَیب و در برخی از آثار شیعه خَضیب ذکر شده است. وی رئیس قبیله اَسْلَم بن اَفْصی بوده است. برای او کنیه های مختلفی از قبیل ابا عبد الله، أبا سهل، أبا الحصیب و أبا ساسان گفته اند که مشهورترین آن اباعبدالله است.
در هجرت رسول اکرم(ص) از مکه به مدینه، هنگامی که ایشان در قرارگاه الغمیم توقف فرمود، بریده همراه با هشتاد خانواده از قبیله خود اسلام آورد؛ اما به گفته ابن حَجَر عسقلانی وی پس از غزوه بَدْر مسلمان شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس