برندی
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
برَندی ( به انگلیسی: Brandy ) یا براندی ( به فرانسوی: Brandy ) عرق شراب است که هنوز طعم میوه اصلی سازنده شراب را از دست نداده است. برندی کوتاه شده عبارت Brandywine و گرفته شده از واژه هلندی brandewijn به معنای شراب سوخته است. مقدار الکل آن ۴۰ تا ۶۰ درصد اتانول است و بیش تر به عنوان نوشیدنی پس از شام صرف می شود. [ ۱] [ ۲]
این مشروب از تقطیر شراب یا تفاله بازمانده از آب گیری انگور به دست آمده و سپس در بشکه های چوبی برای مدتی نگه داشته شده تا رنگ قهوه ای به خود بگیرد. گاهی برای تغییر رنگ محصول نهایی و برای صرفه جویی در زمان کهنه کردن به آن کارامل اضافه می کنند، [ ۳] [ ۱]
خاستگاه برندی به درستی مشخص نیست. بی گمان پیشینه آن با تاریخچه تقطیر در پیوند است. برندی در سده دوازدهم میلادی وجود داشته است ولی تا سده پانزدهم رواج نیافته بود. [ ۴] [ ۵] [ ۶]
عرق گیری از شراب با حفظ طعم آن میوه را برندی می نامند. هنر مشروب سازی واقعی ساخت برندی خوب است. از تمام میوه های تازه که از آن شراب گرفته باشند امکان تهیه برندی هست. به زبان دیگر عرق گیری از شراب میوه تازه را با کمی صبر و حوصله و تکنیک برندی می نامند. برندی برای اولین بار در فرانسه و با نام eau de vie یا آب حیات تولید شد. ریشه این واژه از لغت هلندی brandewijn به معنای سوزاننده یا شراب سوزان آمده است. برندی را معمولاً از شراب ترش و تند تهیه می کنند و مثل معروفی هست که بدترین شراب، بهترین برندی را می سازد. این مشروب را معمولاً بعد از شام و با گیلاس ( جام ) کوچک ( شات ) با ظاهری لاله ای شکل سرو می کنند. درجه الکلی آن بستگی به ویژگی و تمایل تهیه کننده داشته و بین ۳۰٪ تا ۵۰٪ است. هر چه درجه الکلی برندی بالا رود، طعم میوه کم تر می شود و بالعکس.
• آرارات: برندی ساخت کشور ارمنستان که از سال ۱۸۸۰ میلادی در حال تولید است.
• کنیاک: برندی انگور ویژه ای در غرب فرانسه به نام کنیاک است و با نام های گوناگون تولید می شود. [ ۱]
• آرمانیاک: برندی انگور ناحیه ای در جنوب فرانسه به نام منطقهٔ آرمانیاک است. [ ۷]
• کالوادوس: برندی سیب از ناحیه ای در نرماندی.
• اپل جک: برندی آمریکایی سیب.
• پیسکو: برندی قوی و بی رنگی است که از انگور در کشورهای شیلی و پرو تهیه می شود. [ ۸]
• متاکسا: برندی انگور یونانی.
• شلوُ ویتزا: برندی آلوسیاه در کرووات.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین مشروب از تقطیر شراب یا تفاله بازمانده از آب گیری انگور به دست آمده و سپس در بشکه های چوبی برای مدتی نگه داشته شده تا رنگ قهوه ای به خود بگیرد. گاهی برای تغییر رنگ محصول نهایی و برای صرفه جویی در زمان کهنه کردن به آن کارامل اضافه می کنند، [ ۳] [ ۱]
خاستگاه برندی به درستی مشخص نیست. بی گمان پیشینه آن با تاریخچه تقطیر در پیوند است. برندی در سده دوازدهم میلادی وجود داشته است ولی تا سده پانزدهم رواج نیافته بود. [ ۴] [ ۵] [ ۶]
عرق گیری از شراب با حفظ طعم آن میوه را برندی می نامند. هنر مشروب سازی واقعی ساخت برندی خوب است. از تمام میوه های تازه که از آن شراب گرفته باشند امکان تهیه برندی هست. به زبان دیگر عرق گیری از شراب میوه تازه را با کمی صبر و حوصله و تکنیک برندی می نامند. برندی برای اولین بار در فرانسه و با نام eau de vie یا آب حیات تولید شد. ریشه این واژه از لغت هلندی brandewijn به معنای سوزاننده یا شراب سوزان آمده است. برندی را معمولاً از شراب ترش و تند تهیه می کنند و مثل معروفی هست که بدترین شراب، بهترین برندی را می سازد. این مشروب را معمولاً بعد از شام و با گیلاس ( جام ) کوچک ( شات ) با ظاهری لاله ای شکل سرو می کنند. درجه الکلی آن بستگی به ویژگی و تمایل تهیه کننده داشته و بین ۳۰٪ تا ۵۰٪ است. هر چه درجه الکلی برندی بالا رود، طعم میوه کم تر می شود و بالعکس.
• آرارات: برندی ساخت کشور ارمنستان که از سال ۱۸۸۰ میلادی در حال تولید است.
• کنیاک: برندی انگور ویژه ای در غرب فرانسه به نام کنیاک است و با نام های گوناگون تولید می شود. [ ۱]
• آرمانیاک: برندی انگور ناحیه ای در جنوب فرانسه به نام منطقهٔ آرمانیاک است. [ ۷]
• کالوادوس: برندی سیب از ناحیه ای در نرماندی.
• اپل جک: برندی آمریکایی سیب.
• پیسکو: برندی قوی و بی رنگی است که از انگور در کشورهای شیلی و پرو تهیه می شود. [ ۸]
• متاکسا: برندی انگور یونانی.
• شلوُ ویتزا: برندی آلوسیاه در کرووات.
wiki: برندی
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید