الیاف نارگیل یا فیبر نارگیل ( به انگلیسی: coconut fibre ) یک الیاف طبیعی استخراج شده از پوسته بیرونی نارگیل است و در محصولاتی مانند موکت و فرش، پادری، برس و تشک کاربرد دارد. الیاف نارگیل ماده الیافی است که بین پوسته سخت و داخلی و لایه خارجی نارگیل یافت می شود. از دیگر کاربردهای الیاف قهوه ای ( ساخته شده از نارگیل رسیده ) می توان به ساخت پارچه مبلمان، گونی و کاربردهای باغبانی اشاره کرد.
از الیاف سفید که از نارگیل نارس برداشت می شود، برای ساخت برس های لطیف تر، نخ، طناب و تورهای ماهیگیری استفاده می شود. [ ۱] الیاف نارگیل این مزیت را دارد که غوطه ور نمی شود، بنابراین می توان آن را در طول های بسیار زیاد و در آب های عمیق استفاده کرد بدون اینکه وزن اضافی قایق ها و شناورها را سنگین کرده و به پایین بکشد.
نام انگلیسی این کلمه coir است که از واژه kayar که از کلمات تامیل و مالایایی است به معنی طناب آمده است ( به نوعی طناب که به شیوه سنتی از الیاف نارگیل ساخته می شود گویند ) . [ ۲] [ ۳] طناب و بند از زمان های بسیار قدیم از الیاف نارگیل ساخته می شده است. ناوبران هندی که قرن ها پیش به مالایا، جاوه، چین و خلیج فارس دریانوردی می کردند، طناب ساخته شده از الیاف نارگیل را در کشتی های خود به کار می بردند. نویسندگان عرب قرن یازدهم میلادی به استفاده گسترده از زغال سنگ برای طناب و بادبان بندی اشاره کردند. [ ۴]
پیش از نیمه دوم قرن ۱۹ صنعت تولید طناب الیاف نارگیل در انگلیس ثبت شده بود. در سال ۱۸۴۰، کاپیتان ویدلی، با همکاری کاپیتان لوگان و آقای توماس ترلوار، [ ۵] شرکت های شناخته شده فرش Treloar and Sons را در لودگیت هیل، انگلیس تأسیس کرد که به ساخت نخ از الیاف نارگیل برای استفاده در موکت ها و فرش ها مختلف مشغول بودند. [ ۴]
الیاف نارگیل بین پوسته سخت و داخلی و لایه بیرونی نارگیل یافت می شود. سلولهای فیبر باریک و توخالی هستند و دارای دیواره های ضخیمی از سلولز می باشند. آنها در صورتی که نارگیل رسیده نباشد کمرنگ می باشند، اما بعداً با قرار گرفتن لایه ای از لیگنین در دیواره هایشان، سفت و زردتر می شوند. هر سلول حدود ۱ میلیمتر طول و ۱۰ تا ۲۰ میکرومتر قطر دارد. [ ۶]
الیاف به طور معمول ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر طول دارند[ ۷] دو نوع الیاف سفید قهوه ای و سفید موجود است. الیاف قهوه ای که از نارگیل های کاملاً رسیده برداشت می شود، ضخیم، قوی و دارای مقاومت سایشی بالایی است. به طور معمول در موکت ها، برس ها و گونی ها به کار می روند. الیاف نارگیل قهوه ای بالغ حاوی لیگنین بیشتر و سلولز کمتری نسبت به الیافی مانند کتان و پنبه می باشد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاز الیاف سفید که از نارگیل نارس برداشت می شود، برای ساخت برس های لطیف تر، نخ، طناب و تورهای ماهیگیری استفاده می شود. [ ۱] الیاف نارگیل این مزیت را دارد که غوطه ور نمی شود، بنابراین می توان آن را در طول های بسیار زیاد و در آب های عمیق استفاده کرد بدون اینکه وزن اضافی قایق ها و شناورها را سنگین کرده و به پایین بکشد.
نام انگلیسی این کلمه coir است که از واژه kayar که از کلمات تامیل و مالایایی است به معنی طناب آمده است ( به نوعی طناب که به شیوه سنتی از الیاف نارگیل ساخته می شود گویند ) . [ ۲] [ ۳] طناب و بند از زمان های بسیار قدیم از الیاف نارگیل ساخته می شده است. ناوبران هندی که قرن ها پیش به مالایا، جاوه، چین و خلیج فارس دریانوردی می کردند، طناب ساخته شده از الیاف نارگیل را در کشتی های خود به کار می بردند. نویسندگان عرب قرن یازدهم میلادی به استفاده گسترده از زغال سنگ برای طناب و بادبان بندی اشاره کردند. [ ۴]
پیش از نیمه دوم قرن ۱۹ صنعت تولید طناب الیاف نارگیل در انگلیس ثبت شده بود. در سال ۱۸۴۰، کاپیتان ویدلی، با همکاری کاپیتان لوگان و آقای توماس ترلوار، [ ۵] شرکت های شناخته شده فرش Treloar and Sons را در لودگیت هیل، انگلیس تأسیس کرد که به ساخت نخ از الیاف نارگیل برای استفاده در موکت ها و فرش ها مختلف مشغول بودند. [ ۴]
الیاف نارگیل بین پوسته سخت و داخلی و لایه بیرونی نارگیل یافت می شود. سلولهای فیبر باریک و توخالی هستند و دارای دیواره های ضخیمی از سلولز می باشند. آنها در صورتی که نارگیل رسیده نباشد کمرنگ می باشند، اما بعداً با قرار گرفتن لایه ای از لیگنین در دیواره هایشان، سفت و زردتر می شوند. هر سلول حدود ۱ میلیمتر طول و ۱۰ تا ۲۰ میکرومتر قطر دارد. [ ۶]
الیاف به طور معمول ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر طول دارند[ ۷] دو نوع الیاف سفید قهوه ای و سفید موجود است. الیاف قهوه ای که از نارگیل های کاملاً رسیده برداشت می شود، ضخیم، قوی و دارای مقاومت سایشی بالایی است. به طور معمول در موکت ها، برس ها و گونی ها به کار می روند. الیاف نارگیل قهوه ای بالغ حاوی لیگنین بیشتر و سلولز کمتری نسبت به الیافی مانند کتان و پنبه می باشد.
wiki: الیاف نارگیل