التبیان فی علوم القران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] التبیان فی علوم القرآن. التبیان فی علوم القرآن تألیف محمد علی صابونی
مؤلف کتاب از اساتید دانشگاه جامعۀ ام القری (مکۀ مکرمه) می باشند که در دانشکدۀ شریعت اسلامی مشغول به تدریس می باشند، وی موضوعات کتاب را برای دانشجویان آن دانشکده جمع آوری و تألیف نموده است.ایشان سعی نموده مطالب را بصورت خلاصه بیان نماید واز میان مسائل علوم قرآنی تنها چند موضوع مهم را که عبارتند از: تعریف علوم قرآن، اسباب نزول،جمع قرآن، تفسیر و مفسران، اعجاز قرآن، و نزول قرآن بر هفت حرف، مورد بحث و بررسی قرار داده اند. در بعضی از موارد شبهاتی را که پیرامون موضوع مورد بحث وجود دارد مطرح می نمایند و آنها را مورد نقد و بررسی قرار داده جواب کامل ارائه می دهند.
کتاب دارای یک مقدمه و نه فصل می باشد،فهرست مطالب آن به قرار ذیل است
فصل اول:علوم قرآن-(تعریف علوم قرآن-فضائل قرآن و...).
فصل دوم:اسباب نزول-(تعریف آن-فوائد شناخت اسباب نزول و...).

[ویکی فقه] التبیان فی علوم القرآن (کتاب). التبیان فی علوم القرآن تالیف محمد علی الصابونی است. مؤلف کتاب از اساتید دانشگاه جامعه ام القری ( مکه مکرمه ) می باشند که در دانشکده شریعت اسلامی مشغول به تدریس می باشند وی موضوعات کتاب را برای دانشجویان آن دانشکده جمع آوری و تالیف نموده است.
ایشان سعی نموده مطالب را بصورت خلاصه بیان نماید و از میان مسائل علوم قرآنی تنها چند موضوع مهم را که عبارتند از: تعریف علوم قرآن ، اسباب نزول، جمع قرآن، تفسیر و مفسران، اعجاز قرآن ، و نزول قرآن بر هفت حرف، مورد بحث و بررسی قرار داده اند. در بعضی از موارد شبهاتی را که پیرامون موضوع مورد بحث وجود دارد مطرح می نمایند و آنها را مورد نقد و بررسی قرار داده جواب کامل ارائه می دهند.
ساختار کتاب
کتاب دارای یک مقدمه و نه فصل می باشد فهرست مطالب آن به قرار ذیل است فصل اول: علوم قرآن- (تعریف علوم قرآن- فضائل قرآن و...) . فصل دوم: اسباب نزول- (تعریف آن- فوائد شناخت اسباب نزول و...) . فصل سوم: حکمت نزول قرآن بصورت تدریجی فصل چهارم: جمع آوری قرآن- (جمع قرآن در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم و خلیفه اول و دوم...) فصل پنجم: تفسیر و مفسران- (تفاوت بین تفسیر و تاویل- اقسام تفسیر- تفسیر بالروایه- تفسیر بالدرایة- تفسیر اشاری- مفسران مشهور از صحابه ...) فصل ششم: مفسران از تابعین فصل هفتم: اعجاز قرآن- (قرآن معجزه جاودانه پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم - معنی اعجاز وجوه اعجاز قرآن- روش قرآن در تحدی ...) فصل هشتم: معجزات علمی قرآن فصل نهم: نزول قرآن بر هفت حرف و قرائت های مشهور.
ویژگی ها
۱- فصل چهارم- در این فصل پیرامون جمع آوری قرآن بحث نموده و سپس تفاوت بین جمع قرآن توسط ابو بکر و جمع خلیفه سوم را توضیح می دهند ۲- فصل هفتم- در این فصل پس از تعریف معجزه- ۵ شرط برای معجزه بیان نموده، روش تحدی قرآن را به دو صورت عام و خاص توضیح می دهند ۳- در فصل پنجم- قسم سوم (تفسیر اشاری) بحثی را به عنوان: احادیثی که در فضیلت سوره های قرآن جعل شده- مطرح می نمایند در این فصل بعضی از روایتهایی را که برای جلب و جذب مردم به طرف قرآن، از طرف بعضی از افراد جعل شده بررسی می نمایند ۴- فصل هشتم: بحث معجزات علمی قرآن- در این فصل برخی از وجوه اعجاز، علمی قرآن همراه با آیات مربوطه تشریح و در پایان شبهات مربوط به اعجاز قرآن همراه با جواب آن بیان کرده اند.
نسخه شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس