اجر کریمانه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اجر کریمانه (قرآن). در این مقاله به بررسی آیاتی که در مورد قرض دادن مومنین به همدیگر با عنوان قرض دادن به خدا و اجر و مزدی که نزد خداوند هست می پردازیم.
من ذا الذی یقرض الله قرضا حسنا فیضـعفه له وله اجر کریم. ان المصدقین والمصدقـت واقرضوا الله قرضا حسنا یضـعف لهم ولهم اجر کریم. «کیست که به خدا وام نیکو دهد (و از اموالی که به او ارزانی داشته انفاق کند) تا خداوند آنرا برای او چندین برابر کند، و برای او اجر فراوان پرارزشی است».«مردان و زنان انفاق کننده و آنها که (از این طریق) به خدا قرض الحسنه دهند برای آنها مضاعف می شود و پاداش پرارزشی دارند».
← پرورش انفاق منفقین
تحیتهم یوم یلقونه سلـم واعد لهم اجرا کریما. «تحیت آنان در روزی که او را دیدار می کنند سلام است، و برای آنها پاداش پر ارزشی فراهم ساخته است».این آیه بحث مقام مؤمنان و پاداش آنها را به عالی ترین وجه و در کوتاه ترین عبارت ترسیم کرده می گوید: (تحیت فرشتگان الهی به آنها در روز قیامت روزی که او را دیدار می کنند سلام است) (تحیتهم یوم یلقونه سلام). (تحیت) از ماده (حیات) به معنی دعا کردن برای سلامت و حیات دیگری مراجعه فرمائید).این سلامی است که نشانه سلامت از عذاب و از هر گونه درد و رنج و ناراحتی است، سلامی است تواءم با آرامش و اطمینان.گرچه بعضی از مفسران معتقدند که معنی (تحیتهم) اشاره به درود و تحیت مؤمنان به یکدیگر می باشد، ولی با توجه به آیات قبل که در آن سخن از صلاة و رحمت الهی و ملائکه در این جهان بود ظاهر این است که این تحیت نیز از ناحیه فرشتگانش در آخرت است، چنانکه در (آیه ۲۳ سوره رعد) می خوانیم: و الملائکة یدخلون علیهم من کل باب سلام علیکم بما صبرتم: آنروز فرشتگان از هر دری بر مؤمنان وارد می شوند، و به آنها می گویند سلام بر شما به خاطر صبر و شکیبائیتان.از آنچه گفتیم ضمنا روشن شد که مراد از جمله (یوم یلقونه) همان روز قیامت است که (روز لقاء الله) نامیده شده، و معمولا این تعبیر در آیات قرآن در همین معنی به کار می رود. بعد از این تحیت که در حقیقت مربوط به آغاز کار است اشاره به پایان کار آنها کرده، می فرماید: (خداوند برای آنها پاداش پر ارزشی فراهم ساخته است) (و اعد لهم اجرا کریما). جمله ای که در عین اختصار همه چیز در آن جمع است و همه نعمت ها و مواهب در آن نهفته است.
آمرزش و اجر کریمانه
انما تنذر من اتبع الذکر وخشی الرحمـن بالغیب فبشره بمغفرة واجر کریم. «تو تنها کسی را انذار می کنی که از این یادآوری الهی پیروی کند، و از خداوند رحمان در پنهان بترسد، چنین کسی را به آمرزش و پاداش پر ارزش بشارت ده!».در آیات گذشته سخن از گروهی در میان بود که به هیچوجه آمادگی پذیرش انذارهای الهی را ندارند و انذار و عدم انذار در برابر آنها یکسان است، اما آیات مورد بحث از گروه دیگری که درست در نقطه مقابل آنها قرار گرفته اند سخن می گوید، تا با مقایسه با یکدیگر - همانگونه که روش قرآن در بحث است - مساله روشن تر شود.می فرماید (تو تنها کسی را انذار می کنی که از (ذکر) پیروی کند، و از خداوند رحمن در پنهان بترسد) (انما تنذر من اتبع الذکر وخشی الرحمن بالغیب).(و کسی که چنین است او را بشارت به مغفرت و پاداش پر ارزش ده) (فبشره بمغفرة و اجر کریم).
در زمره صالحان شدن
...

پیشنهاد کاربران

بپرس