ابگوشت

/~AbguSt/

معنی انگلیسی:
broth, bouillon, soup, stock, gravy

لغت نامه دهخدا

( آبگوشت ) آبگوشت.( اِ مرکب ) طعامی که از گوشت غالباً با نخود و لوبیاپزند و آب آن را اشکنه یعنی ترید کنند :
گر آبگوشت که من می پزم بخسته دهند
خورد به روز سیم پاچه چون شکر رنجور.
بسحاق اطعمه.
|| طعمه ای که پیش از شکار، باز و دیگر جوارح طیور را دهند. مُسْته. چشته. || مایعی خاص برای تربیت حیوانات ذره بینی.

فرهنگ فارسی

( آبگوشت ) ( اسم ) طعامی که از گوشت و نخود و لوبیا و غیره پزند و آن شامل انواع است .
طعامی که از گوشت و غالبا با نخود و لوبیا بپزند

فرهنگ معین

( آبگوشت ) (اِمر. ) از غذاهای اصیل ایرانی است . خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می شود که در دو مرحله می خورند اول آب آن را با تکه های نان مخلوط نموده ، می خورند (ترید ) و بقیه مواد را کاملا کوبیده با نان و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن م

فرهنگ عمید

( آبگوشت ) خوراک آبدار که با گوشت و نخود و لوبیا تهیه می شود.

فرهنگستان زبان و ادب

آبگوشت
{broth} [زیست شناسی-میکرب شناسی] هر نوع محیط مایع که پایۀ آن آبگوشت مغذی یا پروتئین آبکافت شده باشد

دانشنامه آزاد فارسی

آبگوشت. از مشهورترین غذاهای ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، فراهم آمده از گوشت بخش های لطیف و پرچربی گوسفند مانند، سینه و قلوه گاه و گردن و دنبالچه، استخوان و قلم، نخود، لوبیای سفید مرمری، اندکی بلغور یا گندم پوست کنده، رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خردنکرده، پیاز چهار قاچ و سیب زمینی خردنکرده، نمک و فلفل و روغن و افزودنی های دیگری چون لیموی عمانی. تا پیش از اضافه شدن گوجه فرنگی به اقلام غذایی مردم ایران، رنگ آبگوشت از زردچوبه یا زعفران یا مخلوط آن ها به دست می آمد. آبگوشت آماده شده در دو مرحله خورده می شود؛ در مرحلۀ اول نان را در آب آن ترید می کنند و خیساندۀ آن را می خورند و پس از آن محتویات خوب پختۀ آبگوشت را با گوشت کوب می کوبند و لهیدۀ آن را به نان لقمه می گیرند. آبگوشت انواع فراوان دارد که از آن میان آبگوشت بزباش از همه معروف تر و مقبول تر است.

جدول کلمات

آبگوشت
خوراک آبدار که با گوشت و نخود و لوبیا تهیه می شود.

مترادف ها

bouillon (اسم)
ابگوشت

broth (اسم)
ابگوشت

sop (اسم)
ابگوشت، ترید

gravy (اسم)
ابگوشت، استفاده نا مشروع، شیره گوشت

soup (اسم)
ابگوشت، سوپ، غذای مایع، اشامه

فارسی به عربی

شوربة , مرق

پیشنهاد کاربران

جز آب گوشت به آن دان گوشت هم میگویند
آبگوشت یا دیزی یکی از خوراکی های سنتی ایرانی شامل گوشت، دنبه گوسفند، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی ( یا رب گوجه فرنگی ) ، نخود و لوبیا است که در دو مرحله میل می شود؛ اول آب آن را با تکه های نان یا ترید میل می کنند ( جهت مصرف مفید نان خشک ) و بقیه مواد را نیز با گوشت کوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن می خورند که به گوشت کوبیده مشهور است. در صورت پخته شدن آبگوشت در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می نامند.
...
[مشاهده متن کامل]

آبگوشت یکی از خوراکی های خیلی قدیمی ایرانیان است، که محصول زندگی یکجانشینی است و کباب، خوراک زندگی عشایر و تنها هنگامی که به مقصد نهایی می رسیدند، فرصت و شرایط بارگذاشتن آبگوشت را می یافتند.
در کتاب خوراک های ایرانی اثر نادر میرزا قاجار فهرست مفصلی از آبگوشت ها جمع آوری شده است. که با این مطلب آغاز می شود: «اکنون سخن از آبگوشت بیاید که نان خورش بزرگ ایرانیان است». این بخش به آبگوشت ساده، آبگوشت بهی، آبگوشت سیب، آبگوشت آلوچه و زردآلو، آبگوشت بره، آبگوشت بادنگان، آبگوشت کشک، آبگوشت مرغ خانگی و دیگر پرندگان، گوشتابه، غورابه و تنکآب پرداخته است.
آبگوشت دارای انواعی مانند آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت قنبید، آبگوشت یخنی، آبگوشت دوغ دار، آبگوشت بلغور و گندم است که در شهرها و مناطق مختلف با محتویات و ادویه های متفاوت پخته می شوند.
حبوباتقابلمه مناسبی با گوشت، دنبه و پیاز روی حرارت ملایم پخته می شود؛ زمانی که گوشت نیم پز شد سیب زمینی، گوجه و رب گوجه به همراه فلفل و زردچوبه به آن اضافه می شود. پس از جا افتادن آبگوشت در نهایت مقداری نمک و آبلیمو به آن اضافه می کنند. برای سرو کمی از دنبه را کوبیده و مقداری از آن را داخل ظرف هر نفر می ریزند و سپس آب آبگوشت را هم با مقداری گوشت داخل ظرف هر نفر اضافه می کنند. استخوان های بقیه گوشت را جدا کرده و با حبوبات و سیب زمینی بدون آب به شیوه گوشت کوبیده سرو می کنند.

ابگوشتابگوشتابگوشتابگوشتابگوشتابگوشت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آبگوشت
علامه مهدی بارانی
آبگوشت:از غذاهای لذیذ و نافع واصیل ایرانی است و اصل آن از گوشت گوسفند جوان و اندکی چربی و سیب زمینی و مقداری نخود و پیاز و لیموی عمانی ( عمان از شهرهای قدیم ایران است ) و یک قاشق رب گوجه فرنگی ساخته میشود و اضافه کردن اقلام دیگر در اصل ساخت آبگوشت اعتبار ندارد و حتی در قدیم از رب نیز در آن استفاده نمیشده، آبگوشت موجب قوت استخوان و بدن و تنظیم دماغ و مغز و بالاتر بردن روحیه و قوه استقامت جسم و روح است و حس چشایی را تقویت میکند و منافع فراوانی دارد و هیچ مضرت در آن نیست.
...
[مشاهده متن کامل]

gravy
اب گوشت =broth
گوشت گوسفندی را به همراه پیاز خرد شده در چربی گوشت در قابلمه حرارت داده تا زمانی که پیاز و لایه بیرونی گوشت سرخ گردد سپس آب، نخود یا لپه ریخته و نمک و ادویه اضافه نمایند و در حرارت ملایم بپزند، پس از آنکه گوشت و نخود مقداری پختند، سیب زمینی و گوجه فرنگی یا رب آن را اضافه کنند تا خوب بپزد. گاهاً در آخر تخم مرغ آبپز را که پوستش را کنده اند و نیز سبزی خرد شده به آن اضافه نمایند. آب آن را ترجیحاً با نان سنگک ترید و ترید را ترجیحاً با پیاز یا ترشی یا تربچه و بقیه را باز ترجیحاً با نان سنگک میل نمایند. غذایی است سرشار از پروتئین و تأمین کننده نیروی بدن، خوردن آن برای وعده ناهار و حتی صبحانه بهتر است ولی برای شام توصیه نمی شود. خوردن دو الی سه مرتبه در هفته در سلامتی بدن تأثیر نیکویی دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

دیزی هم نامیده می شود. به ترکی شوربا یا همان آبگوشت گفته می شود.

نخودآب
یخنی

بپرس