برای انتخاب دیکشنری یا لغتنامه، اینجا را کلیک کنید.
99 1399 100 1

آبگوشت

/'AbguSt/

معنی آبگوشت در لغت نامه دهخدا

آبگوشت.(اِ مرکب ) طعامی که از گوشت غالباً با نخود و لوبیاپزند و آب آن را اشکنه یعنی ترید کنند :
گر آبگوشت که من می پزم بخسته دهند
خورد به روز سیم پاچه چون شکر رنجور.
بسحاق اطعمه.
|| طعمه ای که پیش از شکار، باز و دیگر جوارح طیور را دهند. مُسْته. چشته. || مایعی خاص برای تربیت حیوانات ذره بینی.

معنی آبگوشت به فارسی

آبگوشت
( اسم ) طعامی که از گوشت و نخود و لوبیا و غیره پزند و آن شامل انواع است .
طعامی که از گوشت و غالبا با نخود و لوبیا بپزند
[broth] [زیست شناسی-میکرب شناسی] هر نوع محیط مایع که پایۀ آن آبگوشت مغذی یا پروتئین آبکافت شده باشد
( اسم ) کاس. کوچکتر از باطیه و بزرگتر از ماست خوری که معمولا در آن آبگوشت ریزند و خورند .
کاسه خرد تر از باطیه و بزرگتر از ماست خوری که عادتا در آن آبگوشت خورند
[nutrient broth] [زیست شناسی-میکرب شناسی] محیط پایۀ مایعی که با محلول عصارۀ گوشت و پپتون و سدیم کلرور تهیه می شود
[broth dilution test, tube dilution test] [زیست شناسی-میکرب شناسی] کشت اندامگان مورد آزمایش در مجموعه ای از محیط های آبگوشتی که غلظت پادزیست در آن کاهش یافته باشد

معنی آبگوشت در فرهنگ معین

آبگوشت
(اِمر.) از غذاهای اصیل ایرانی است . خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می شود که در دو مرحله می خورند اول آب آن را با تکه های نان مخلوط نموده ، می خورند (ترید) و بقیه مواد را کاملا کوبیده با نان و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن م

معنی آبگوشت در فرهنگ فارسی عمید

آبگوشت
خوراک آبدار که با گوشت و نخود و لوبیا تهیه می شود.

آبگوشت در دانشنامه ویکی پدیا

آبگوشت
آبگوشت، شوربا , دیزی یا پیتی (دیزی فارسی) یکی از خوراک های سنتی ایران است. در پختن آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی (و یا رب گوجه فرنگی) و نخود استفاده می شود. خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و نخود درست می شود که در دو مرحله می خورند اول آب آن را با تکه های نان مخلوط نموده، می خورند (تلیت). بقیه مواد را می توان با گوشت کوب کاملاً کوبیده یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل می کنند(گوشت کوبیده). در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می نامند. برخی افراد از طریق ترید کردن، نان های خشک را به مصرف مفید می رسانند.
پرونده های رسانه ای مربوط به آبگوشت در ویکی انبار
«خوراک نامه» نادرمیرزا اگرچه نخستین کتاب آشپزی به زبان فارسی نیست، اما یکی از کامل ترین و اولین هاست. یکی از جالب ترین نکات دربارهٔ کتاب نادرمیرزا فهرست مفصلی است که او از آبگوشت جمع آوری کرده و در کتابش آورده است. این فهرست آنقدر کامل است که می توان عنوان این بخش را «آبگوشت نامه» هم گذاشت. در این کتاب آمده است: «اکنون سخن از آبگوشت بیاید که نان خورش بزرگ ایرانی ها است و این خورش که با نیروترین خوردنی است، تازی و پارسی همیشه به کار بردندی، چه پختن این بس آسان و زودتر به دست آید. خوراک پهلو و روستایی همه ایران زمین اگر گوشت بیابند همین است و بس. مگر آنکه به هر جای گونه ای پزند و در آن افزارها به کار برند. یک یک برشماریم تا دانسته آید. گفته می شود «آبگوشت بهترین خورش هاست و به جهان کس نیست که آن نپسندد و آن به گونه ها پزند، مگر آنکه بیشتر ساده بود.» «در بروجرد آبگوشت را نخودآب گویند و به برخی شهرها، یخنی نامند. نخودآب بروجرد به همه ایران زمین نامدار است و به شهرهای دیگر چون آنجا نتوانند پخت و خوراک همه مردم شهر و روستا همان نخودآب است که بهترین خورش های جهان است. هر که خورده باشد داند که من راست گفته ام و به خوانی که آن آبگوشت بود کسی را به خورش های دیگر آرزو نیاید و این مزه و خوردنی در گوشت آنجا خدای آفریده که در گوشت گوسپندان دیگر جای نیست.»
آبگوشت دارای انواعی مانند آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور... است که در شهرها و مناطق مختلف با محتویات متفاوت چون ادویه ها و غیره پخته می شوند ...


چنانچه، معنی واژه بالا (برگرفته از دانشنامه ویکی پدیا)، نادرست یا مخالف قوانین جمهوری اسلامی ایران است، خواهشمند است گزارش دهید تا بررسی و حذف گردد => [گزارش]

آبگوشت در دانشنامه آزاد پارسی

از مشهورترین غذاهای ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، فراهم آمده از گوشت بخش های لطیف و پرچربی گوسفند مانند، سینه و قلوه گاه و گردن و دنبالچه، استخوان و قلم، نخود، لوبیای سفید مرمری، اندکی بلغور یا گندم پوست کنده، رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خردنکرده، پیاز چهار قاچ و سیب زمینی خردنکرده، نمک و فلفل و روغن و افزودنی های دیگری چون لیموی عمانی. تا پیش از اضافه شدن گوجه فرنگی به اقلام غذایی مردم ایران، رنگ آبگوشت از زردچوبه یا زعفران یا مخلوط آن ها به دست می آمد. آبگوشت آماده شده در دو مرحله خورده می شود؛ در مرحلۀ اول نان را در آب آن ترید می کنند و خیساندۀ آن را می خورند و پس از آن محتویات خوب پختۀ آبگوشت را با گوشت کوب می کوبند و لهیدۀ آن را به نان لقمه می گیرند. آبگوشت انواع فراوان دارد که از آن میان آبگوشت بزباش از همه معروف تر و مقبول تر است.

ارتباط محتوایی با آبگوشت

آبگوشت در جدول کلمات

آبگوشت
دیزی
آبگوشت اصیل ایرانی
دیزی
آبگوشت ساده
یخنی
آبگوشت سبزی
بزباش, بز باش
آبگوشت شکمبه
سیرابی
بهر پخت آبگوشت باید خرید
دیزی
بهر پخت آبگوشت می باید خرید
دیزی

معنی آبگوشت به انگلیسی

bouillon (اسم)
ابگوشت
broth (اسم)
ابگوشت
sop (اسم)
ابگوشت ، ترید
gravy (اسم)
ابگوشت ، استفاده نا مشروع ، شیرهگوشت
soup (اسم)
ابگوشت ، سوپ ، غذای مایع ، اشامه

آبگوشت را به اشتراک بگذارید

پیشنهاد کاربران

نادر
گوشت گوسفندی را به همراه پیاز خرد شده در چربی گوشت در قابلمه حرارت داده تا زمانی که پیاز و لایه بیرونی گوشت سرخ گردد سپس آب، نخود یا لپه ریخته و نمک و ادویه اضافه نمایند و در حرارت ملایم بپزند، پس از آنکه گوشت و نخود مقداری پختند، سیب زمینی و گوجه فرنگی یا رب آن را اضافه کنند تا خوب بپزد.گاهاً در آخر تخم مرغ آبپز را که پوستش را کنده اند و نیز سبزی خرد شده به آن اضافه نمایند.آب آن را ترجیحاً با نان سنگک ترید و ترید را ترجیحاً با پیاز یا ترشی یا تربچه و بقیه را باز ترجیحاً با نان سنگک میل نمایند.غذایی است سرشار از پروتئین و تأمین کننده نیروی بدن، خوردن آن برای وعده ناهار و حتی صبحانه بهتر است ولی برای شام توصیه نمی شود. خوردن دو الی سه مرتبه در هفته در سلامتی بدن تأثیر نیکویی دارد.
دیزی هم نامیده می شود. به ترکی شوربا یا همان آبگوشت گفته می شود.

معنی یا پیشنهاد شما



نام نویسی   |   ورود

عبارات و کلمات کلیدی مرتبط

• طرز تهیه آبگوشت دیزی   • طرز تهیه آبگوشت برای 4 نفر   • آبگوشت خوشمزه   • طرز تهیه آبگوشت در زودپز   • ادویه آبگوشت   • طرز تهیه آبگوشت برای 2 نفر   • طرز تهیه آبگوشت مجلسی   • طرز تهیه آبگوشت بزباش   • معنی آبگوشت   • مفهوم آبگوشت   • تعریف آبگوشت   • معرفی آبگوشت   • آبگوشت چیست   • آبگوشت یعنی چی   • آبگوشت یعنی چه  

توضیحات دیگر

معنی آبگوشت
کلمه : آبگوشت
اشتباه تایپی : Hf',aj
آوا : 'AbguSt
نقش : اسم
عکس آبگوشت : در گوگل

آیا معنی آبگوشت مناسب بود ؟           ( امتیاز : 99% )