گوشت سفید


معنی انگلیسی:
white meat

دانشنامه عمومی

گوشت سفید یکی از انواع گوشت است که اصطلاحاً به گوشت پرندگان و ماکیانی چون مرغ، بوقلمون، بلدرچین، و در برخی منابع ماهی گفته می شود. معمولاً به گوشت چهارپایان، گوشت قرمز گفته می شود. در اصطلاح عامیانه، گوشت سفید به گوشتی گفته می شود که رنگش در مقایسه با گوشت قرمز روشن تر باشد.
رنگ گوشت ماکیان بر اساس نوع قرارگیری بافت ها و کاربرد آن ها متفاوت است. گوشت پاها به دلیل آن که وزن پرنده را هنگام حرکت کردن تحمل می کنند تیره تر است. این ماهیچه ها برای تحمل کردن و استفادهٔ طولانی مدت طراحی شده اند و شامل مقدار زیادی میوگلوبین هستند تا بتوانند از مقدار زیادی اکسیژن برای تنفس استفاده کنند. در مقابل، رنگ گوشت سینهٔ پرندگانی چون، مرغ و بوقلمون که پرواز نمی کنند و روی زمین هستند روشن است و نیاز کمتری به میوگلوبین دارد. رنگ گوشت پرندگانی چون غازها و اردک ها که برای پرواز از سینهٔ خود استفاده می کنند تیره تر است. [ ۱]
گوشت بوقلمون، هم شامل گوشت سفید و هم گوشت قرمز می شود. ناحیهٔ سینه دارای گوشت سفید است که ۶۵ درصد از گوشت بوقلمون را تشکیل می دهد و گوشت پاها، گوشت قرمز است که ۳۵ درصد آن را شامل می شود. گوشت سفید بوقلمون دارای پروتئین بالا و چربی کم است. [ ۲]
در هر ۱۰۰ گرم گوشت مرغ، حدود ۱۹۰ کیلو کالری انرژی و ۸۹ میلی گرم کلسترول دارد که در مقایسه با گوشت قرمز میزان کلسترولش کمتر است. [ ۳]
در هر ۱۰۰ گرم گوشت بوقلمون ۱۳ درصد چربی و ۲۷ درصد پروتیین موجود است. در این مقدار ۹٫۲ میلی گرم روی و ۹٫۱ میلی گرم آهن وجود دارد. [ ۴]
عکس گوشت سفیدعکس گوشت سفیدعکس گوشت سفید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس