گرمایش دی الکتریک

فرهنگستان زبان و ادب

دانشنامه عمومی

گرمایش دی الکتریک که به عنوان گرمایش الکترونیکی، گرمایش با فرکانس رادیویی ( بسامد رادیویی ) و گرمایش با فرکانس بالا نیز شناخته می شود، فرآیندی است که در آن یک میدان الکتریکی متناوب فرکانس رادیویی ( RF ) یا امواج رادیویی یا تشعشعات الکترومغناطیسی مایکروویو، یک ماده دی الکتریک را گرم می کند. در فرکانس های بالاتر، این گرمایش به دلیل چرخش دوقطبی مولکولی در دی الکتریک ایجاد می شود.
چرخش مولکولی در مواد حاوی مولکول های قطبی با گشتاور دوقطبی الکتریکی اتفاق می افتد و در نتیجه مولکول ها خود را در یک میدان الکترومغناطیسی منطبق می کنند. اگر میدان همانطور که در یک موج الکترومغناطیسی یا در یک میدان الکتریکی به سرعت نوسان می کند در حال نوسان باشد، این مولکول ها تا تراز شدن ( همسویی ) با آن به صورت مداوم می چرخند. به این چرخش دوقطبی یا قطبی شدن دوقطبی می گویند. با تغییر میدان، مولکول ها جهت خود را معکوس می کنند. این چرخش ملکول ها بارها و بارها اتفاق می افتد تا میانگین انرژی جنبشی ذرات ماده افزایش پیدا کند. مولکول های چرخان که یکدیگر را فشار می دهند، می کِشند و با مولکول های دیگر ( از طریق نیروهای الکتریکی ) برخورد می کنند، توزیع انرژی در مولکول ها و اتم های مجاور در ماده را انجام می دهند. فرآیند انتقال انرژی از منبع به نمونه نوعی گرمایش تابشی است. [ ۱]
دما به میانگین انرژی جنبشی ( انرژی حرکت ) اتم ها یا مولکول های یک ماده مربوط می شود، بنابراین هم زدن مولکول ها به این روش باعث افزایش میانگین انرژی جنبشی ماده و در نتیجه دمای آن می شود. بنابراین، چرخش دوقطبی مکانیزمی است که توسط آن انرژی به شکل تابش الکترومغناطیسی می تواند دمای یک جسم را افزایش دهد. همچنین مکانیزم های زیادی وجود دارد که توسط آنها این تبدیل رخ می دهد.
چرخش دوقطبی مکانیزمی است که معمولاً به عنوان گرمایش دی الکتریک از آن یاد می شود، و به طور گسترده در اجاق مایکروویو قابل مشاهده می باشد، جایی که به طور مؤثر بر روی آب مایع و همچنین، روی چربی ها و قندها عمل می کند. البته تأثیر آن بر روی چربی ها و قندها به این دلیل که مولکول های چربی و قند به مراتب کمتر از مولکول های آب قطبی هستند و بنابراین کمتر تحت تأثیر نیروهای ایجاد شده توسط میدان های الکترومغناطیسی متناوب قرار می گیرند، خیلی کمتر از آب مایع می باشد. غیر از پخت و پز، این فرایند می تواند به شکل کلی برای گرم کردن جامدات، مایعات یا گازها استفاده شود، مشروط بر اینکه این مواد دارای دوقطبی الکتریکی باشند.
عکس گرمایش دی الکتریکعکس گرمایش دی الکتریک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس