گازی سازی

دانشنامه عمومی

گازی سازی فرایندی است که زیست توده یا سوختِ سنگواره ایِ بر پایهٔ کربن را به کربن مونوکسید، هیدروژن و کربن دی اکسید تبدیل می کند. اگر ترکیباتِ گازی از زیست توده به دست آمده باشد، نیروی به دست آمده از گازی سازی و احتراق آن عنوان یک منبع انرژی تجدیدپذیر در نظر گرفته می شود. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] در حال حاضر، گازی سازی از سوخت های فسیلی به طور گسترده ای در مقیاس صنعتی برای تولید برق یا تولید سوخت های مایع مورد استفاده قرار می گیرد.
فرایند تولید انرژی با استفاده از روش گازی سازی برای بیش از ۱۸۰ سال در حال استفاده بوده است. در آن زمان، زغال سنگ و تورب برای سوخت این نیروگاه ها استفاده می شد. در طول هر دو جنگ جهانی - به ویژه از جنگ جهانی دوم به این سو - نیاز به گازی سازی برای تولید سوخت به دلیل کمبود نفت بیشتر به چشم آمد و مورد توجه قرار گرفت. [ ۵]
واکنش های زیاد و گاه شناخته نشده ای در طول فرایند و مسیر گازی سازی رخ می دهند. مکانیسم گازی سازی هنوز کاملاً آشکار نشده و تلاش برای شناخت آن ادامه دارد. بیشتر مهندسان و پژوهشگران بر این باورند که در یک دستگاه گازی ساز، چهار بخش جداشدنی وجود دارد:
• آب گیری یا خشک سازی
• پاره سازی ( پایرولیز )
• سوختن
• گازی سازی
گردنده های گوناگونی در گسترش این چهار بخش و جای پرورده شدن آن ها در طول گازی ساز درگیرند که می توان به میزان اکسیژن همراه، رطوبت خوراک، دمای دستگاه، ساختار و ترکیب بندی خوراک، شکل گازی ساز و مانند این اشاره کرد.
عکس گازی سازیعکس گازی سازی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس