کشمش واژه ای ترکی است از فعل کئشلمک به معنی خشک شدن. هنوز هم استفاده می شود این فعل: کؤینه ییمی آتدیم شریته بیراز کئشلسین. ( پیراهنم را انداختم بند رخت تا کمی خشک شود. کشمش در اصل کئشیمیش یعنی خشک شده
... [مشاهده متن کامل]
کئشیمیش اوزوم: انگور خشک شده که همان کشمش است. به مرور زمان اوزوم از آخرش حذف شده و تنها کئشیمیش مانده که آن هم برای سهولت تلفش کیشمیش شده و به فارسی رفته و کشمش تلفظ می شود.
در زبان تاتی ( آذری ) ، به ریخت " کِژمِژ " گفته می شود.
واژه کشمش
معادل ابجد 660
تعداد حروف 4
تلفظ [kešmeš]
نقش دستوری اسم
ترکیب ) [[پهلوی]] ( اسم ) ( زیست شناسی
مختصات ( کِ مِ ) ( اِ. )
آواشناسی keSmeS
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
منبع فرهنگ لغت معین
واژه کشمش ترکی است، و ریشه ای آلتایی دارد.
واژه کشمش کاملا پارسی است چون درترکی می شود کوروزن از نظر بعضی دوستان اصلا پارسی وجود نداره فقط پارسی از عربی و ترکی حتی بعضی از به دروغ می گوید فلان حرف پارسی درست همه قوم عزیز ولی این درباره زبان پارسی بی انصافی می شود واقعا درست نیست. این واژه یعنی کشمش صد درصد پارسی است.
🥜 نام انواع آجیل و خشکبار به انگلیسی:
✅ nuts = آجیل
✅ almond = بادام درختی
✅️ peanut / ground nut ( British ) = بادام زمینی
✅ cashew / cashew nut = بادام هندی
✅ walnut = گردو
... [مشاهده متن کامل]
✅ hazelnut ( British ) / filbert ( American ) = فندق
✅ pistachio = پسته
✅ sunflower seeds = تخمه آفتاب گردان
✅ pumpkin seed / pepita = تخمه کدو
✅ chickpea ( British ) / garbanzo ( American ) / garbanzo bean ( American ) = نخود
✅ raisin = کشمش
✅ date = خرما
✅ flaxseed = تخم کتان، بذر کتان
✅ poppy seed = دانه خشخاش، شادانه
✅ sesame seed = دانه کنجد
✅ pine nut / pine kernel ( British ) = چلغوز، دانه صنوبر
✅ roasted watermelon seed = تخمه ژاپنی
✅ chestnut = شاه بلوط
sultanas =انگور بی هسته ( خشک یا تازه )
کشمش بی هسته
کشمش
اصلان اوغلان جانیم تورکی هنوز اوزنون آدینی توضیح وئره بولمور هاندا قالسین کیشمیشی.
جناب اصلان اوغلان وقتی از توضیح نام خود تورک یا ترک یا هر چه دوست داری عاجز و ناتوان هست چگونه برای کشمش توضیح می بافد
نوعی انگور خشک شده به رنگ سبز
گونه ای انگور ممتاز از نیریز و دشت کُربال نزدیک روستای بند امیر فارس. لوفر، ساینو ایرانیکا.
یشترین انگور آنجا [ نیریز ] کشمش باشد. ( از فارسنامه ٔ ابن بلخی ) .
کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین های گروه b است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می کند کشمش میوه ی رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام های مختلفی در بازار به فروش می رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلول ها جلوگیری می کند و موجب کنترل قند خون در بدن می شود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور می کند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می شود، بدن را تقویت می کند، دهان را خوشبو می کند و مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می دارد همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده ها کمک می کند در کنار آن پتاسیم را می توان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می شود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود . کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محل های عبادت را تزیین می کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می شد. کشاورزان در سراسر ایران از گونه های مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید می کنند که در آشپزی، آجیل و نیز تهیه عرق کاربرد دارد. از نظر مرغوبیت کشمش ملایر بهترین نوع کشکش می باشد. [۱]
... [مشاهده متن کامل]
فواید کشمش
۱ - کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
۲ - کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
۳ - کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
4 - منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
۵ - کشمش باوجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می کند. کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.
6 - کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
۷ - کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد. ۶۰۰ گرم کشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. ۱۰۰ گرم کشمش در حدود ۸۸/۱میلی گرم آهن دارد، در حالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بین ۴ - ۲ میلی گرم آهن دارد.
۸ - کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
۹ - فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
۱۰ - کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
۱۱ - آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
۱۲ - کشمش از سرطان جلوگیری می کند.
13 - کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
14 - اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد ( LDL ) کاهش می یابد.
۱۵ - کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
۱۶ - این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
۱۷ - کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، ۶ - ۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
۱۸ - تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
۱۹ - کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
۲۰ - کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
۲۱ - کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.
۲۲ - کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
۲۳ - با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید.
۲۴ - کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
۲۵ - کشمش، دهان را خوشبو می کند.
۲۶ - کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
[۲]
انواع کشمش
کشمش سبز قلمی:
برای تهیه کشمش سبز از امولسیون سرد استفاده می شود. که مخلوطی از درصدهای معین کربنات پتاسیم و روغن کشمش ( روغن استرالیایی ) می باشد. مقدار یک لیتر روغن با ۲٫۵ کیلوگرم کربنات پتاسیم در ۱۰۰ لیتر آب مخلوط می نمایند. انگور را بعد از برداشت تمیز کرده و درون محلول فرو می برند ( مدت۲۰تا ۳۰ ثانیه بسته به نوع انگور ) و سپس آنه را روی رشته های سیم مفتولی داخل بارگاه بهداشتی آویزان می نمایند تا خشک شود. به این روش کشمش سبز تولید می شود و چنانچه بخواهیم می توان از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده نمود. در این روش پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار می شود.
کشمش زرد ( دودی ) :
تمام مراحل تهیه این نوع کشمش مثل کشمش سبز قلمی است که در این روش از گاز گوگرد برای تهیه کشمش دودی استفاده می نمایند. به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می زنند. برای همگن شدن پ . . .
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٢)