کِـسیو ( اسپانیایی: Quesillo ؛ تلفظ اسپانیایی: ؛ معنای تحت اللفظی: «پنیر کوچک» ) به خوراکی های مختلفی در آشپزی آمریکای لاتین، آشپزی اسپانیایی و آشپزی فیلیپینی گفته می شود که بر حسب منطقه، با مواد مختلفی تهیه می شود.
در این کشور، کِـسیو متعلق به دره های کالچاکی و سالتا است و با شیر گاو یا بز تهیه می شود.
در شیلی و بولیوی مقصود از کِـسیو، نوعی پنیر کوچک تُرد است که از شیر گاو، پپسین و نوعی مخمر ساخته می شود و متعلق به درهٔ کوچابامبا است.
در جزایر قناری اسپانیا، کِـسیو نوعی دسر است که با کرم کارامل، تخم مرغ و شیر غلیظ شیرین تهیه می شود.
در کلمبیا کِـسیو نوعی پنیر خامه ای غلیظ است که درون یک برگ چنار پیچیده شده است و خاستگاه آن بخش تولیما و به ویژه شهر گوآمو است.
در جمهوری دومینیکن نیز کِـسیو نوعی دسر است که با کرم کارامل، تخم مرغ و شیر غلیظ شیرین تهیه می شود.
کِـسیو در مکزیک، نوعی پنیر رشته ای است که به صورت گلوله ای ( همانند کلاف کاموا ) و در اندازه های گوناگون فروخته می شود.
در نیکاراگوئه، کِـسیو به غذایی گفته می شود که معمولاً با پیچاندن یک تورتیای ضخیم به دور پنیری نرم ( با همان نام و قوام مشابه پنیر موتزارلا ) ، پیاز ترشی، سس خامه ترش یا پنیر مایع و سرکه تهیه می شود[ ۱] و خاستگاه آن بخش لئون است. [ ۲]
در پرو، کِـسیو به نان های کوچک پنیری اشاره دارد. این پنیر معمولاً توسط تولیدکنندگان کوچک خانگی تهیه می شود و توسط زنان در خیابان ها و بازارها و مغازه های کوچک به فروش می رسد. این شکل از پنیر به ویژه در مناطق آند برای پخت انواع خورش و سوپ استفاده می شود.
در فیلیپین کِـسیو به انواع پنیرهای نرم، سفید و کهنه نشده گفته می شود که از شیر بز یا کارابائو با سرکه، آب مرکبات و گاهی پنیرمایه درست می شود. در این کشور، بر حسب نواحی مختلف، نام های گوناگونی برای پنیر وجود دارد، از جمله کِـسونگ پوتی، کِـسیلیو ( یا کاسیلیو ) و همچنین کِـسئو ( کسیسِـیو ) . [ ۳]
در کشور ونزوئلا کِـسیو به نوعی دسر گفته می شود که با تخم مرغ، شیر غلیظ و شکر کاراملیزه تهیه می شود. کِـسیو ونزوئلایی شباهت زیادی به کرم کارامل و «کیک میوه» فرانسوی - اسپانیایی دارد. در دستور پخت اولیه و اصلی کِـسیو ونزوئلایی که به قرن هجدهم میلادی برمی گردد، از شیر تغلیظ شده استفاده نمی شود، بلکه از شیر معمولی و شکر به نسبت چهار فنجان شیر به یک پوند ( ۴۵۳ گرم ) شکر استفاده می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر این کشور، کِـسیو متعلق به دره های کالچاکی و سالتا است و با شیر گاو یا بز تهیه می شود.
در شیلی و بولیوی مقصود از کِـسیو، نوعی پنیر کوچک تُرد است که از شیر گاو، پپسین و نوعی مخمر ساخته می شود و متعلق به درهٔ کوچابامبا است.
در جزایر قناری اسپانیا، کِـسیو نوعی دسر است که با کرم کارامل، تخم مرغ و شیر غلیظ شیرین تهیه می شود.
در کلمبیا کِـسیو نوعی پنیر خامه ای غلیظ است که درون یک برگ چنار پیچیده شده است و خاستگاه آن بخش تولیما و به ویژه شهر گوآمو است.
در جمهوری دومینیکن نیز کِـسیو نوعی دسر است که با کرم کارامل، تخم مرغ و شیر غلیظ شیرین تهیه می شود.
کِـسیو در مکزیک، نوعی پنیر رشته ای است که به صورت گلوله ای ( همانند کلاف کاموا ) و در اندازه های گوناگون فروخته می شود.
در نیکاراگوئه، کِـسیو به غذایی گفته می شود که معمولاً با پیچاندن یک تورتیای ضخیم به دور پنیری نرم ( با همان نام و قوام مشابه پنیر موتزارلا ) ، پیاز ترشی، سس خامه ترش یا پنیر مایع و سرکه تهیه می شود[ ۱] و خاستگاه آن بخش لئون است. [ ۲]
در پرو، کِـسیو به نان های کوچک پنیری اشاره دارد. این پنیر معمولاً توسط تولیدکنندگان کوچک خانگی تهیه می شود و توسط زنان در خیابان ها و بازارها و مغازه های کوچک به فروش می رسد. این شکل از پنیر به ویژه در مناطق آند برای پخت انواع خورش و سوپ استفاده می شود.
در فیلیپین کِـسیو به انواع پنیرهای نرم، سفید و کهنه نشده گفته می شود که از شیر بز یا کارابائو با سرکه، آب مرکبات و گاهی پنیرمایه درست می شود. در این کشور، بر حسب نواحی مختلف، نام های گوناگونی برای پنیر وجود دارد، از جمله کِـسونگ پوتی، کِـسیلیو ( یا کاسیلیو ) و همچنین کِـسئو ( کسیسِـیو ) . [ ۳]
در کشور ونزوئلا کِـسیو به نوعی دسر گفته می شود که با تخم مرغ، شیر غلیظ و شکر کاراملیزه تهیه می شود. کِـسیو ونزوئلایی شباهت زیادی به کرم کارامل و «کیک میوه» فرانسوی - اسپانیایی دارد. در دستور پخت اولیه و اصلی کِـسیو ونزوئلایی که به قرن هجدهم میلادی برمی گردد، از شیر تغلیظ شده استفاده نمی شود، بلکه از شیر معمولی و شکر به نسبت چهار فنجان شیر به یک پوند ( ۴۵۳ گرم ) شکر استفاده می شود.
wiki: کسیو