کروپ

لغت نامه دهخدا

کروپ. [ کْرو / ک ُ ] ( اِخ ) متولد اسن ( 1812 - 1887 م. ) از پایه گذاران صنایع فلز و بنیانگذار توپهای فولادی که به نام او مشهور است و صنایع نیز نام او دارد.

فرهنگ فارسی

آلفرد کارخانه دار بزرگ آلمانی ( و. اسن ۱۸۱۲ - ف. ۱۸۸۷ م . ) . وی پسر فردریک کروپ بنیانگذار کارخانه عظیم فولادسازی است . آلفرد کروپ با اختراعات گوناگون صنایع فولاد سازی اسن را توسعه داد و در سال ۱۸۵۱ م . چنان در این زمینه پیشرفت کرد که صاحبان صنایع را بشگفتی انداخت . وی با ساختن توپ معروفی که ۱۵ هزار لیره بهای آن بود از طرف دولت فرانسه بدریافت نشان نایل آمد و ساختمان ۳٠٠ قبضه توپ فولادی از طرف پروس باو سفارش شد . همچنین دولتهای اتریش فرانسه ایالات متحده آمریکا چین ژاپن و روسیه باو سفارش های دادند . وی در سال ۱۸۶۲ م . در اروپا روش تهیه فولاد [ بسمر ] را معمول ساخت و بلقب [ پادشاه توپ ] ملقب شد . کروپ هنگام مرگ یکی از بزرگترین کارخانه داران بود که ۲٠٠٠٠٠ کارگر در کارخانه هایش کار میکردند . یا پسر آلفرد کروپ بنام فردریک آلفرد نیز از سرمایه داران بزرگ و صاحب صنایع عظیم کشتی سازی در آلمان بود . یا آخرین فرد خاندان کروپ آلفرد فن بوهلن اوندها لباخ ( و. ۱۸۷٠ - ف. ۱۹۵٠ م . ) یکی از حامیان پر قدرت حکومت نازی ها بشمار می رفت .

دانشنامه عمومی

کروپ ( به آلمانی: Kropp ) یک شهر در آلمان است که در اشلسویگ - فلنسبورگ واقع شده است. [ ۲] کروپ ۶٬۴۰۷ نفر جمعیت دارد.
عکس کروپعکس کروپعکس کروپ

کروپ (شرکت). کروپ ( انگلیسی: Krupp ) ، شرکت خوشه ای آلمانی بود، که در سال ۱۸۸۱ تأسیس شد.
فردریش کروپ ( ١٨٢۶ - ١٧٨٧ ) در سال ١٨١٠ یک کارخانه فولاد در اسن ساخت.
پسرش آلفرد معروف به "پادشاه توپ" در فناوری های جدید سرمایه گذاری کرد و تبدیل به تولیدکننده غلتک های فولادی ( مورد استفاده در ساخت ظروف غذاخوری ) و چرخ های واگن راه آهن شد. وی همچنین در فناوری ذوب آهن ( به ویژه فرآیند بسمر ) وارد شد و معادن زیادی را در آلمان و فرانسه خرید.
آلفرد خدمات اجتماعی از جمله مسکن یارانه ای و مزایای بهداشت و بازنشستگی را برای کارگران خود ارائه می داد.
در دهه ۱۸۴۰ شروع به تولید توپ های فولادی کرد که ارتش های روسیه، ترکیه و پروس خریداران آن بودند.
وقتی آلفرد با این شرکت شروع به کار کرد پنج کارمند داشت. پس از مرگ او بیست هزار نفر برای کروپ کار میکردند که آن را بزرگترین شرکت صنعتی جهان و بزرگترین شرکت خصوصی در آلمان میکرد.
در ابتدای قرن بیستم ، گوستاو کروپ فون بوهلن و هالباخ ​​رئیس این شرکت شد که به واسطه ازدواج با برتا کروپ نام خانوادگی وی را گرفته بود.
پس از به قدرت رسیدن هیتلر در ۱۹۳۳، کروپ مجددا به مرکز تسلیحات سازی آلمان تبدیل شد.
در ۱۹۴۳ ، با دستور ویژه هیتلر ، شرکت به مالکیت شخصی بازگشت و صاحب آن گوستاو و پسر ارشد برتا ، آلفرد کروپ فون بولن و هالباخ ​​ شدند.
پس از شکست آلمان دادگاه نورنبرگ آلفرد را به اتهام چپاول و استفاده از زندانیان جنگی به 12 سال زندان محکوم کرد و دستور داد ۷۵ درصد دارایی خود را بفروشد.
در ۱۹۵۱ با توسعه جنگ سرد و عدم وجود خریدار ، مقامات ایالات متحده او را آزاد کردند و در سال ۱۹۵۳ کنترل شرکت را از سر گرفت.
در ۱۹۶۸ شرکت تبدیل به مسئولیت محدود و سهامی عام شد و مالکیت آن به بنیاد آلفرد کروپ فون بولن و هالباخ ​​واگذار شد.
در ۱۹۹۹ کروپ با رقیب خود ، Thyssen AG ادغام شد. شرکت ترکیبی ThyssenKrupp پنجمین شرکت بزرگ آلمان و یکی از بزرگترین تولید کنندگان فولاد در جهان شد.
در تابسان سال ۱۹۷۴ ( ۱۳۵۳ هجری خورشیدی ) ، سیروس انصاری برادر هوشنگ انصاری، ۲۵. ۰۴ درصد از سهام بخش گداخت کروپ ( Fried Krupp Hüttenwerke ) را به مبلغ اعلام نشده ای به نفع محمدرضا پهلوی خریداری کرد. [ ۱]
ایران این سهام را به بهای ٨٧۵ میلیون مارک خریداری کرد؛ درحالی که ارزش واقعی آن ١٧۵ میلیون مارک بود. [ ۲]
عکس کروپ (شرکت)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کِروپ (Krupp)
کِروپ
شرکت آلمانی تولیدکنندۀ فولاد و جنگ افزار. فریدریش کروپ (۱۷۸۷ـ ۱۸۲۶) این شرکت را در ۱۸۱۱ تأسیس کرد و پسرش آلفرد کروپ آن را، با پیش گامی در به کارگیری روش بسمر در فولادسازی، گسترش داد. شرکت کروپ توپ های دوربُردی تولید کرد که در جنگ جهانی اول به کار رفت. به حکومت هیتلر در تدارک جنگ جهانی دوم کمک کرد؛ به همین سبب پس از جنگ، آلفرد کروپ (۱۹۰۷ـ۱۹۶۷)، رئیس شرکت، زندانی شد. در زمان مدیریت آلفرد کروپ این شرکت، بزرگ ترین شرکت جنگ افزارسازی جهان بود و توسعۀ آن در دورۀ پسرش، فریدریش آلفرد (۱۸۵۴ـ۱۹۰۲)، و نیز نوه اش، برتا (۱۸۸۶ـ۱۹۵۷)، ادامه یافت. کار شرکت درپی افزایش تقاضا برای تولید آهن و فولاد در نتیجۀ دو جنگ جهانی، رونق بیشتری یافت. در جنگ جهانی دوم، شرکت کروپ با بیگاری کشیدن از اسیران جنگی و ساکنان اردوگاه های کار اجباری، استفاده از منابع صنعتی سرزمین های اشغالی، و انتقال همۀ کارخانه ها، ماشین آلات، و کارگران به آلمان ترقی کرد. پس از شکست آلمان در ۱۹۴۵، آلفرد کروپ، پسر برتا، را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی محاکمه و به دوازده سال زندان محکوم کردند و به او دستور دادند که ۷۵درصد از دارایی خود را بفروشد. اما چون کسی برای خرید دارایی کروپ پیدا نشد، آلفرد در ۱۹۵۱ عفو شد و اندکی بعد در رأس شرکت قرار گرفت. منافع خانوادۀ کروپ در شرکت اندکی پس از مرگ آلفرد پایان یافت، زیرا وارث او، آرنت، از همۀ سهام خود در شرکت چشم پوشید و کروپ شرکتی عمومی شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس