کدو سبز یا کدو مسمایی یا کدو تابستانی[ ۱] ( به انگلیسی: zucchini ) نوعی کدوی تابستانی است که می تواند تا حدود یک متر رشد کند، اما معمولاً در نصف این اندازه یا کمتر، برداشت می شود و به همراه بسیاری از انواع دیگر کدوها، مانند کدو تنبل، در گونهٔ کدو تخم پوست کاغذی ( نام علمی: Cucurbita pepo ) دسته بندی می گردد. کدو سبز می تواند سبز تیره یا روشن باشد. پیوند مشابه آن، کدوی طلایی، ممکن است نارنجی یا زرد تیره باشد.
در زمینهٔ آشپزی، از کدو سبز به صورت تره بار استفاده می شود، یعنی معمولاً به عنوان یک چاشنی خوش طعم یا بخشی از غذا پخته می شود. اما از لحاظ گیاه شناسی، کدو سبز یک میوه نارس، حاصل از تورم تخمدان گل آن است.
کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش فراوان است و دارای انواع املاح و مواد معدنی و ویتامین است. این گیاه از بیماری:
• اسکوربوت
• کبودی
• کمبود ویتامین ث
• سرطان
• پیری زودرس
جلوگیری می کند. خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد، از افزایش قند و چربی خون جلوگیری می کند، بهترین مبارز با بیماری هاست، آسم را به علت داشتن ویتامین ث درمان می کند، بینایی را تقویت می کند و موجب سلامت چشم می شود، موجب تقویت حافظه می شود، کالری کمی دارد و بیش از ۹۵ درصد آن را آب تشکیل می دهد به همین علت برای افرادی که رژیم دارند مناسب است، برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است، خون ساز است، یبوست و سوء هاضمه را برطرف می کند، ادرارآور است، تب را پایین می آورد و برای یرقان مفید است. [ ۲]
مصرف بیش از حد این گیاه برای کسانی که طبعی سرد دارند یا در مناطق سرد زندگی می کند مناسب نیست؛ زیرا موجب نفخ، سنگینی و درد معده می شود. همچنین کسانی که نفخ روده و دل درد دارند مصرف این گیاه برایشان مناسب نیست؛ زیرا موجب بی حسی روده و معده می شود. [ ۲]
برای خرید کدو سبز آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان براق تر و وزنشان سنگین تر از اندازه شان می باشد همچنین توجه داشته باشید پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشان دهنده بیش از حد رسیده بودن کدو است. کدوهایی را که اندازه متوسط دارند خریداری کنید. سوراخ های روی کدو نشان دهنده خراب بودن و فاسد بودن آن است. کدو را باید به صورت نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. [ ۲]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر زمینهٔ آشپزی، از کدو سبز به صورت تره بار استفاده می شود، یعنی معمولاً به عنوان یک چاشنی خوش طعم یا بخشی از غذا پخته می شود. اما از لحاظ گیاه شناسی، کدو سبز یک میوه نارس، حاصل از تورم تخمدان گل آن است.
کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش فراوان است و دارای انواع املاح و مواد معدنی و ویتامین است. این گیاه از بیماری:
• اسکوربوت
• کبودی
• کمبود ویتامین ث
• سرطان
• پیری زودرس
جلوگیری می کند. خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد، از افزایش قند و چربی خون جلوگیری می کند، بهترین مبارز با بیماری هاست، آسم را به علت داشتن ویتامین ث درمان می کند، بینایی را تقویت می کند و موجب سلامت چشم می شود، موجب تقویت حافظه می شود، کالری کمی دارد و بیش از ۹۵ درصد آن را آب تشکیل می دهد به همین علت برای افرادی که رژیم دارند مناسب است، برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است، خون ساز است، یبوست و سوء هاضمه را برطرف می کند، ادرارآور است، تب را پایین می آورد و برای یرقان مفید است. [ ۲]
مصرف بیش از حد این گیاه برای کسانی که طبعی سرد دارند یا در مناطق سرد زندگی می کند مناسب نیست؛ زیرا موجب نفخ، سنگینی و درد معده می شود. همچنین کسانی که نفخ روده و دل درد دارند مصرف این گیاه برایشان مناسب نیست؛ زیرا موجب بی حسی روده و معده می شود. [ ۲]
برای خرید کدو سبز آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان براق تر و وزنشان سنگین تر از اندازه شان می باشد همچنین توجه داشته باشید پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشان دهنده بیش از حد رسیده بودن کدو است. کدوهایی را که اندازه متوسط دارند خریداری کنید. سوراخ های روی کدو نشان دهنده خراب بودن و فاسد بودن آن است. کدو را باید به صورت نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. [ ۲]
wiki: کدو سبز