کاپیتان هادوک

دانشنامه عمومی

کاپیتان آرشیبالد هادوک ( به فرانسوی: Capitaine Haddock ) از اصلی ترین شخصیت ها در سری ماجراهای تن تن و میلو است. او بعد از میلو، بهترین دوست تن تن شناخته می شود. هادوک یک کلمه فرانسوی است که ریشه ای انگلیسی دارد. این کلمه نام نوعی ماهی روغنی است که معمولاً به صورت دود داده شده مصرف می شود. این ماهی در هر دو سوی اقیانوس اطلس پرطرفدار است. ناخدا هادوک به گرگ پیر دریا نیز ملقب است. نام کوچک ناخدا در داستان تن تن و پیکاروها و تن تن و هنر الفبا به کار رفته است.
اولین رویارویی شخصیت ناخدا هادوک با تن تن، یا به عبارتی اولین ظهور هادوک در سری ماجراهای تن تن و میلو، در داستان خرچنگ پنجه طلایی، در تاریخ ۹ ژانویه سال ۱۹۴۱ و در صفحهٔ ۴ ضمیمه جوانان مجله بعد از ظهر ( Le Soir ) رخ داد. از آنجا که شخصیت های داستانی سن و سال واقعی ندارند؛ پس نمی توان سن دقیقی را برای این کاراکتر تخمین زد؛ در ضمن خود خالق ناخدا هادوک - هرژه - هم دربارهٔ سن او سکوت اختیار کرده است.
همان طور که تن تن در اصل یک خبرنگار است، ناخدا هادوک هم در اصل یک دریانورد نظامی است و سال های زیادی را در دریاها سیر کرده و همیشه و همه جا با روحیه آتشینی که دارد، آماده ماجراجویی است. در داستان گنج های راکهام، یعنی زمانی که ناخدا بازنشسته می شود، در قصر مولنسار که در گذشته متعلق به شوالیه فرانسوا دو هادوک، که از اجداد ناخدا و از فرماندهان نیروی دریایی سلطنتی فرانسه بوده و به لوئی چهاردهم خدمت می کرده است و مدتی مخفیگاه برادران پرنده سکنی می گزیند. با اینکه او در این دوره از زندگی خود شیک و مدرن شده است، اما هنوز هم عادات قدیمی یک دریانورد کهنه کار را دارد، عاداتی که شخصیتی محبوب از او به وجود آورده است.
ناخدا هادوک همواره به عنوان یک فرد تندخو شناخته شده است؛ اما در ورای کاراکتر ظاهراً خشن او، انسانی مهربان وجود دارد. در ماجراهای تن تن و میلو او همیشه آمادهٔ یاری رسانی به افراد ضعیف و نیازمند کمک است و از این لحاظ به تن تن شباهت دارد. ( کمک ناخدا به کولی ها در داستان جواهرات کاستافیوره ) . ناخدا آمیخته ای از خشم و مهربانی است، شخصیت او یک متناقض نمای ادبی هنری را به نمایش می گذارد. او فردی است دم دمی مزاج که مطابق با هر شرایطی نظرش تغییر می کند و رفتاری متغیر دارد. با نظر دقیق بر این کاراکتر می توان تضادهای شخصیتی او را تَمَیُّز داد. تضادهایی از قبیل خشم و مهربانی، مدرنیته و سنت، و … که مطمئناً بار سنگینی از رایحه ظریف طنز ماجراهای تن تن را به دوش می کشد.
عکس کاپیتان هادوک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس