کالا

/kAlA/

مترادف کالا: اروس، تنخواه، جنس، قماش، مال، مال التجاره، متاع، فرآورده، محصول، اسباب

معنی انگلیسی:
goods, merchandise, product, commodoty, article, commodity, freight, lading, manufacture, ware, mechandise

لغت نامه دهخدا

کالا. ( اِ ) کالای. رخت و رخوت. ( برهان ). اسباب. ( برهان ) ( غیاث ). اسباب خانه. اثاث البیت. ( غیاث ) ( مهذب الاسماء ). دربای است خانه و مردم. مَحاش. ( منتهی الارب ). سامان و اثاثه. اثاث. ( دستوراللغة ). سِلعة. ( منتهی الارب ). اَخریان. ( برهان ). کالای خانه : بباید گفت تا رعیت آهسته فرونشینند و هر گروهی بجای خویش باشند. و اندیشه خوازها و کالای خویش میدارند. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 292 ). و بیشتر طمع آن کالا و نعمت را که با وی بود چون بدو نزدیک شدند خواست که پسر خویش را بکشد. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 441 ).
بکاوید کالاش را سربسر
که داند که چه یافت زر و گهر.
عنصری.
چوعلم آموختی از حرص آنگه ترس کاندر شب
چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا.
سنائی.
چو دزد خانه بر کالا همی جست
سریر شاه رابالا همی جست.
نظامی.
باغبان را خار چون در پای رفت
دزد فرصت یافت کالا برد تفت.
مولوی.
چون شعیب بدید که همه هلاک شدند غمگین شد و میگریست ندا آمد که کالای خویش را بسوزانید. ( قصص الانبیاء 0ص 129 ). و اهل بیت و کسانی که بدوگرویده بودند کالاهای خویش را و چهارپایان خود را فراپیش گرفتند و بیرون رفتند. ( قصص الانبیاء ص 129 ).
کسی را پاسبان باشد که در خوان [ کذا ] باشدش کالا.
فخرالدین مطرزی.
اگر خواهی که یابی قدر والا
مکن همسایگان را منع کالا.
استاد لطیفی.
صبا در صبحدم خیزد رباید برگ لعل گل
چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا.
سلمان ساوجی.
عَرض. ( ترجمان القرآن جرجانی ترتیب عادل ) ( نصاب ). ضیاع. مال التجاره. بضاعت. متاع. ( برهان ) ( غیاث ) ( دستورالاخوان ) ( منتهی الارب ). قماش. ( فرهنگ اسدی ) ( تفلیسی ) :
سواران جنگی همی تاختند
بکالا گرفتن نپرداختند.
فردوسی.
بازرگانان فرارسیدند تکبیر کردند کفجان چون چنان دیدند همه بهزیمت رفته و ستوران و کالاها همچنان بگذاشتند. ( تاریخ سیستان ). و بسیاری گوسفند و اسب و کالای از آن وی ببرند. ( تاریخ سیستان ). از وی قصدها رفت بدان وقت که خواجه مرافعه میداد و نیز کالای وی میخرید به ارزانتر بها. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 268 ).
در این بازارگاه پر ز طرار
همه کس دزد دان کالا نگه دار.بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

متاع، مال التجاره، لباس، اسباب خانه، کاله هم گفته شده

فرهنگ معین

(اِ. ) اسباب ، متاع .

فرهنگ عمید

۱. (اقتصاد ) متاع، مال التجاره.
۲. [قدیمی] مال.
۳. [قدیمی] مجموع مهره های شطرنج.

گویش مازنی

/kaalaa/ کلاه

واژه نامه بختیاریکا

کشاورز
وَج

دانشنامه عمومی

کالا[ ۱] در علم اقتصاد به محصولات و مواد مختلفی[ ۲] که توسط تولیدکننده، به بازار عرضه شود و در برابر دریافت پول، یکی از نیازهای انسان را تأمین و رفع کند، گفته می شود. [ ۳]
کالاهایی که در بازار عرضه می شوند، و به فروش می رسند تا توسط مصرف کنندگان خریداری شوند و به مصرف برسند، کالاهای مصرفی نام دارند. کالاهایی که تولیدکنندگان دیگری برای تولید کالاهای مختلف دیگر، آن ها را خریداری کنند و مورد استفاده قرار دهند، کالای واسطه ای نامیده می شود. کالاهایی که نیازهای اوّلیّهٔ مصرف کنندگان را تأمین می کند، کالاهای ضروری و کالاهایی که برای تأمین نیازهای کم اهمیت تر مصرف می شود، کالاهای تجملّی نامیده می شود.
هیچ کشوری تنها یک کالا تولید و مصرف نمی کند. هر کشوری مجموعه ای از کالاهای تولیدی و مصرفی دارد.
عکس کالاعکس کالا

کالا (آلبوم موسیقی). «کالا» ( به انگلیسی: Kala ) آلبومی از هنرمند اهل بریتانیا ام. آی. ای. است که در ۸ اوت ۲۰۰۷  ( ۲۰۰۷ - 08 - ۰۸ ) منتشر شد.
عکس کالا (آلبوم موسیقی)

کالا (مارکسیسم). در اقتصاد سیاسی کلاسیک و به ویژه نقد کارل مارکس از اقتصاد سیاسی، کالا ( به انگلیسی:commodity ) به هر کالا یا خدمتی ( "محصولات" یا "فعالیت ها" ) [ ۱] گفته می شود که توسط نیروی کار انسانی[ ۲] تولید شده و به عنوان محصولی برای فروش عمومی در بازار عرضه می شود. [ ۳] برخی دیگر از کالاهای قیمت گذاری شده نیز به عنوان کالا در نظر گرفته می شوند، مانند نیروی کار انسانی، آثار هنری و منابع طبیعی، حتی اگر آنها به طور خاص برای بازار تولید نشوند، یا کالاهایی غیرقابل تکرار باشند. این مشکل به طور گسترده توسط آدام اسمیت، دیوید ریکاردو و کارل رودبرتوس - جاگتزوو و دیگران مورد بحث قرار گرفته. ارزش و قیمت در علم اقتصاد واژه های معادل نیستند و نظریه پردازی رابطه خاص ارزش با قیمت بازار چالشی برای اقتصاددانان لیبرال و مارکسیست بوده است.
در نظریه مارکس، کالا چیزی است که خرید و فروش می شود، یا در یک رابطه تجاری مبادله می شود. [ ۴]
• کالا ارزشی دارد که نشان دهنده مقداری از کار انسانی است. [ ۵] از آنجا که ارزش دارد، به این معنی است که مردم سعی می کنند استفاده از آن را صرفه جویی کنند. یک کالا همچنین دارای ارزش استفاده[ ۶] و ارزش مبادله ای است. [ ۷]
• کالا ارزش استفاده دارد زیرا با ویژگی های ذاتی خود می تواند برخی از نیازها یا خواسته های انسان را، فیزیکی یا ایده آل، برآورده کند. [ ۸] طبیعتاً این یک ارزش استفاده اجتماعی است، یعنی شی نه تنها برای تولیدکننده مفید است، بلکه به طور کلی برای دیگران کاربرد دارد. [ ۹]
• کالا ارزش مبادله ای دارد، به این معنی که یک کالا را می توان با کالاهای دیگر داد و ستد کرد و در نتیجه به صاحب آن سود کار دیگران را داد ( کار انجام شده برای تولید کالای خریداری شده ) . [ ۱۰]
عکس کالا (مارکسیسم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کالا (commodity)
وقتی وسایل مادی زندگی از طریق مبادله و در جهت آن سازمان یابند، محصول به کالا تبدیل می شود. کالاها دارای دو نوع ارزش اند: ارزش مصرفی که همان استفادۀ بی واسطه از آن ها برای پاسخ به نیاز یا میل ماست و ارزش مبادله ای به منزلۀ محمل ها یا وسایل مبادله. پول صرفاً معیار و مقیاسی برای نوع دوم ارزش است که امکان می دهد کالاها بر طبق مقادیر و نسبت های معیّنی در بازار با یکدیگر مبادله شوند. در تفکر مارکسیستی بت سازی کالا روندی است که در آن محصولات کار چنان ظاهر می شوند که گویی ارزشی مستقل و جدا از کار و زحمت مردمانی دارند که آن ها را آفریده اند. نقش کالاها در مبادله، این حقیقت را پنهان می کند که ارزش آن ها تماماً ناشی از کار تولیدکنندۀ آن هاست. لوکاچ معتقد است همۀ روابط و مناسبات انسانی به کالا تبدیل شده اند و این جلوه ای از آگاهی کاذبی است که مشخصۀ اید ئولوژی سرمایه داری است.

جدول کلمات

اروس

مترادف ها

article (اسم)
ماده، عمل، شرط، اسباب، مقاله، بند، گفتار، فقره، فصل، حرف تعریف، متاع، کالا، چیز

object (اسم)
شیی ء، هدف، مقصود، کالا، چیز، مفعول، موضوع، منظره، شیء، شیی

stuff (اسم)
ماده، چرند، کالا، چیز، جنس، پارچه

lot (اسم)
سهم، محوطه، قسمت، کالا، تکه، قطعه، بخش، پارچه، توده انبوه، قواره، سرنوشت، قرعه، بهره، قطعه زمین، چندین، جنس عرضه شده برای فروش

commodity (اسم)
متاع، کالا، جنس، وسیله مناسب

merchandise (اسم)
متاع، کالا، مال التجاره

ware (اسم)
متاع، کالا، جنس، اجناس، کالای فروشی

traffic (اسم)
کالا، کسب، مخابره، رفت و آمد، ترابری، ترافیک، عبور و مرور، وسائط نقلیه، امد و شد، شد و آمد

trafficker (اسم)
کالا، کسب، تاجر، دسیسه، پشت هم انداز، سوداگر، دکان دار، کاسب

mercery (اسم)
کالا، مغازه پارچه فروشی، جنس بزازی

فارسی به عربی

بضاعة , سلعة , قطعة , مادة , مرور , مقالة

پیشنهاد کاربران

درود
چرا باید یک کالای ایرانی، نامی بیگانه داشته باشد؟!
من در جایگاه یک ایرانی، دوستار خرید کالاهای ایرانیِ خوب هستم ولی هرگز کالای ایرانی که نام بیگانه داشته باشد را نمی خرم.
جنس
واژه کالا یک واژه کاملا پارسی است به ترکی می شود اینتا این واژه کالا صد درصد پارسی است.
واژه یِ ( کالا ) برگرفته از واژگانِ اوستاییِ ( کَرَ kara، کَر kar ) به چمِ ( کردن، ساختن، آفریدن، فراهم کردن، پدید آوردن ) و واژه یِ اوستاییِ ( کِرِتَ ) به چمِ ( کرده، درست کرده، انجام داده ) بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

دگرگونیِ آواییِ ( ر/ل ) از ( کَرَ ) به ( کالا ) در زبانهای ایرانی و اروپایی رواگمند ( رایج ) بوده است. در زبانِ سانسکریت نیز واژه یِ ( کارَ ) به چمِ ( کرده، ساخته ) ، واژه یِ ( کَل kal ) به چمِ ( کَردن، ساختن ) ، واژگانِ ( کَل - پَنَ ) به چمِ ( ساخته، مصنوع، تهیه شده، فراهم شده ) و ، ( کَل - پیتا ) به چمِ ( کرده، ساخته شده ) و همینطور واژه یِ ( کَالَ ) را داریم. رویهم رفته، واژه یِ ( کالا ) با واژگانِ ( کردن، کرده ) در زبانِ پارسی از یک بُن و ریشه است.
پَسگشت ها ( references ) :
1 - رویه هایِ 356، 358 و 380 از نبیگِ ( فرهنگِ واژه های اوستا )
2 - رویه هایِ 423، 430، 445 از نبیگِ ( فرهنگِ سَنسکریت - فارسی ) نوشته یِ ( جلالی نائینی )

مال . . . متاع . . . . اروس . . . مالالتجاره. . . . . . . . .
اروس

بپرس