کاری می

دانشنامه عمومی

کاری می ( مالایی : mi kari ) یک سوپ نودل تند ناحیه دریایی جنوب شرق آسیا است که با چاشنی های مختلف تزئین شده است. در جوهور و سنگاپور، گاهی اوقات به آن کاری لاکسا می گویند ( مالایی : kari mi; چینی: 咖喱喇沙; پین یین: Gālí Lǎshā ) . [ ۲] گونه های متعددی از این غذا، از جمله مهیا نمودن آن با سس گریوی غلیظ تر یا رقیق تر، در هر دو کشور مالزی وسنگاپور وجود دارد.
روش معمولی تهیه کاری می به سبک مالزیایی/سنگاپوری شامل نودل زرد نازک یا رشته فرنگی برنج که در گوشتابه ادویه دار غنی شده با شیر نارگیل به همراه فلفل تند یا چاشنی سامبال، غوطه ور شده است. [ ۲] [ ۳] مخلفات محتمل برای کاری می شامل گوشت مرغ، میگوی درشت، سپیداج، صدف راه راه، تخم مرغ، تکه های پفک توفو سرخ شده، پوست توفو سرخ شده، لوبیا سبز، جوانه ماش و نعناع می باشد. [ ۲] [ ۳]
گونه ها
دو نوع کاری می را می توان در ایالت پنانگ در شمال مالزی یافت که با گونه سنگاپوری در جنوب، متفاوت است: گونه کاری مرغ نارنجی روشن، یا گونه گوشتابه نارگیل کم رنگ نازک که با نام کاری می سفید شناخته می شود. [ ۴] مرکز این ایالت، شهر جرج تاون به خاطر غذای کاری می آماده شده به سبک خودش، معروف است که یک غذای اصلی مورد توجه در بین ساکنان محلی به حساب می آید. [ ۵] یک غرفه قابل توجه در ناحیهٔ ایر ایتام که بیش از ۷۰ سال توسط یک جفت خواهر اداره می شد، برای ارائه این نوع غذا مشهور است و مؤسسان آن به نمادهای فرهنگی محلی تبدیل شده اند. [ ۶] [ ۷]
برخی گونه های این غذا با سس گریوی آماده می شوند که از لحاظ قوام، کم آبتر و غلیظ تر است. شهر ایپوه در ایالت پراک، به خاطر نودلهای کمتر نرم شده درون کاری، معروف است، که اغلب روی آن تکه هایی از مرغ پخته شده، چار سیو یا گوشت خوک کباب شده قرار داده می شود. [ ۸] [ ۹]
کاری می هم چنین به عنوان یک چاشنی برای نودل های فوری کارخانه ای، قابل استفاده است. [ ۱۰] گونه های غیرمعمولی که در رسانه های اجتماعی مد شده اند، کاری می فوری برند مگی آبپز به همراه پودر مایلو است، یا آن را با کاکائو تخته ای کیت کت ارائه می دهند. [ ۱۱] [ ۱۲]
عکس کاری میعکس کاری میعکس کاری میعکس کاری می
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس