چیپس تورتیلا یک غذای میان وعده است که از تورتیلاهای ذرت تهیه می شود، که به شکل مثلث بریده می شوند و سپس سرخ یا پخته می شوند ( در عوض ممکن است دیسک هایی از ماسا ذرت فشرده شده و سپس سرخ یا پخته شوند ) . تورتیلاهای ذرت از ذرت نیکستامالیزه، رروغن گیاهی، نمک و آب درست می شوند. اگرچه برای اولین بار در اواخر دهه ۱۹۴۰ به صورت تجاری در ایالات متحده در لس آنجلس تولید شد، [ ۱] چیپس های تورتیلا از آشپزی مکزیکی، جایی که اقلام مشابه به خوبی شناخته شده بودند، مانند توتوپو و توستادا رشد کردند. [ ۲]
اگرچه معمولاً از ذرت زرد ساخته می شوند، اما می توانند از ذرت سفید، آبی یا قرمز نیز ساخته شوند. چیپس های تورتیلا که برای غوطه ور شدن در نظر گرفته شده اند، معمولاً فقط کمی نمک دارند، در حالی که سایر چیپس ها ممکن است با طعم های مختلف چاشنی شوند.
تورتیلای مثلثی شکل توسط ربکا وب کارانزا در دهه ۱۹۴۰ به عنوان راهی برای استفاده از تورتیلاهای بدشکل رد شده از دستگاه خودکار تولید تورتیلا که او و همسرش در کارخانه اغذیه فروشی و تورتیلا مکزیکی خود در جنوب غربی لس آنجلس استفاده می کردند، رایج شد. کارانزا متوجه شد که تورتیلاهای دور ریخته شده، مثلثی بریده شده و سرخ شده، یک میان وعده محبوب هستند و آنها را به قیمت یک سکه در کارخانه تورتیلا ال زاراپه فروخت. در سال ۱۹۹۴، کارانزا جایزه تورتیلای طلایی را به دلیل مشارکتش در صنایع غذایی مکزیک دریافت کرد. [ ۱]
چیپس های تورتیلا یک پیش غذای محبوب در رستوران های تکس - مکس و مکزیکی در ایالات متحده و جاهای دیگر است. محبوبیت آنها در خارج از کالیفرنیا در اواخر دهه ۱۹۷۰ افزایش یافت، زمانی که آنها شروع به رقابت با چیپس ذرت کردند، چیپس انتخابی در سه ربع اول قرن بیستم. [ نیازمند منبع] . آنها معمولاً با سس دیپ سرو می شوند، مانند سالسا، chile con queso یا گوآکاموله. وقتی با دیپ سرو نمی شود، چیپس ها اغلب با گیاهان و ادویه ها چاشنی می شوند. اگرچه آنها در حال حاضر در سراسر جهان در دسترس هستند، ایالات متحده یکی از بازارهای اصلی برای چیپس تورتیلا است. نام های تجاری تجاری برای چیپس های تورتیلا شامل تنقلات فیلیاس فوگ، توستیتوس، دوریتوس و دون تاکو ( در ژاپن ) است.
یک غذای مفصل تر که از چیپس تورتیلا استفاده می کند ناچو است. اولین بار در سال ۱۹۴۳، ناچوها در مکزیک اختراع شدند. آنها در شهر کوچک مکزیکی Piedras Negras در سال ۱۹۴۳ سرچشمه گرفتند و توسط رستوراندار Ignacio "Nacho" Anaya اختراع شدند. " ناچو چیپس های تورتیلا است که با پنیر ذوب شده یا خرد شده سرو می شود، اگرچه اغلب مواد دیگری مانند گوشت، سالسا ( مانند پیکو د گالو ) ، لوبیا سرخ شده، گواکاموله، خامه ترش، پیاز خرد شده، زیتون، و ترشی هالاپنیو اضافه یا جایگزین می شوند. ناچوهای مفصل تر اغلب برای مدت کوتاهی پخته می شوند تا تورتیلاها گرم شوند و پنیر خرد شده ذوب شوند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاگرچه معمولاً از ذرت زرد ساخته می شوند، اما می توانند از ذرت سفید، آبی یا قرمز نیز ساخته شوند. چیپس های تورتیلا که برای غوطه ور شدن در نظر گرفته شده اند، معمولاً فقط کمی نمک دارند، در حالی که سایر چیپس ها ممکن است با طعم های مختلف چاشنی شوند.
تورتیلای مثلثی شکل توسط ربکا وب کارانزا در دهه ۱۹۴۰ به عنوان راهی برای استفاده از تورتیلاهای بدشکل رد شده از دستگاه خودکار تولید تورتیلا که او و همسرش در کارخانه اغذیه فروشی و تورتیلا مکزیکی خود در جنوب غربی لس آنجلس استفاده می کردند، رایج شد. کارانزا متوجه شد که تورتیلاهای دور ریخته شده، مثلثی بریده شده و سرخ شده، یک میان وعده محبوب هستند و آنها را به قیمت یک سکه در کارخانه تورتیلا ال زاراپه فروخت. در سال ۱۹۹۴، کارانزا جایزه تورتیلای طلایی را به دلیل مشارکتش در صنایع غذایی مکزیک دریافت کرد. [ ۱]
چیپس های تورتیلا یک پیش غذای محبوب در رستوران های تکس - مکس و مکزیکی در ایالات متحده و جاهای دیگر است. محبوبیت آنها در خارج از کالیفرنیا در اواخر دهه ۱۹۷۰ افزایش یافت، زمانی که آنها شروع به رقابت با چیپس ذرت کردند، چیپس انتخابی در سه ربع اول قرن بیستم. [ نیازمند منبع] . آنها معمولاً با سس دیپ سرو می شوند، مانند سالسا، chile con queso یا گوآکاموله. وقتی با دیپ سرو نمی شود، چیپس ها اغلب با گیاهان و ادویه ها چاشنی می شوند. اگرچه آنها در حال حاضر در سراسر جهان در دسترس هستند، ایالات متحده یکی از بازارهای اصلی برای چیپس تورتیلا است. نام های تجاری تجاری برای چیپس های تورتیلا شامل تنقلات فیلیاس فوگ، توستیتوس، دوریتوس و دون تاکو ( در ژاپن ) است.
یک غذای مفصل تر که از چیپس تورتیلا استفاده می کند ناچو است. اولین بار در سال ۱۹۴۳، ناچوها در مکزیک اختراع شدند. آنها در شهر کوچک مکزیکی Piedras Negras در سال ۱۹۴۳ سرچشمه گرفتند و توسط رستوراندار Ignacio "Nacho" Anaya اختراع شدند. " ناچو چیپس های تورتیلا است که با پنیر ذوب شده یا خرد شده سرو می شود، اگرچه اغلب مواد دیگری مانند گوشت، سالسا ( مانند پیکو د گالو ) ، لوبیا سرخ شده، گواکاموله، خامه ترش، پیاز خرد شده، زیتون، و ترشی هالاپنیو اضافه یا جایگزین می شوند. ناچوهای مفصل تر اغلب برای مدت کوتاهی پخته می شوند تا تورتیلاها گرم شوند و پنیر خرد شده ذوب شوند.
wiki: چیپس تورتیلا