چپلی کباب

دانشنامه عمومی

چپلی کباب ( انگلیسی: Chapli Kabab ) یک کباب گوشت چرخ کرده است که از گوشت گوساله، گوسفند یا مرغ تهیه می شود و شکل ظاهری آن شبیه همبرگر ( گرد و تخت ) است. خاستگاه این غذا نواحی شمالی پاکستان به ویژه شهر پیشاور مرکز ایالت خیبر پختونخوا است. این غذا در سرتاسر جنوب آسیا، هند، افغانستان[ ۳] و بنگلادش محبوب است.
در هند این کباب در شهرهایی همچون بهوپال، لکهنؤ، حیدرآباد و دهلی که جمعیت مسلمانان در آنها متراکم تر است، بیشتر مصرف می شود. [ ۴]
مصرف این غذا در داکای بنگلادش هم بسیار مرسوم است، اما به خصوص در عید قربان و افطار رمضان بیشتر صرف می شود. . [ ۲] [ ۵]
چپلی کباب را معمولاً داغ و با نان ایرانی سرو می شود یا آنرا به صورت بن کباب می خورند. [ ۱]
کباب چپلی با گوشت چرخ کرده چاشنی زده شده تهیه می شود و گوشت آن ممکن است گوشت گاو یا بره/گوسفند باشد. مواد اصلی شامل آرد گندم، سبزی جات معطر و ادویه جات مختلف مانند پودر چیلی، گشنیز و همچنین مقادیر اندکی گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ، زیره سبز، فلفل تند، نشاسته ذرت، نمک، بیکینگ پودر و آب لیموترش است. [ ۶] [ ۱]
کباب چپلی را می توان در روغن نباتی روی حرارت متوسط به میزان اندک یا زیاد سرخ کرد. برخی از سرآشپزها کباب ها را در چربی حیوانی روی اجاق های هیزمی سرخ می کنند تا طعمی ارگانیک داشته باشند. برخی از متخصصان خوراک شناسی با ذکر دلایل سلامتی - بهداشتی از این رویکرد اجتناب می کنند. [ ۷]
پس از پخته شدن، کباب چپلی را می توان با جعفری، پیاز خردشده و گوجه فرنگی، همراه با سایر مخلفات همچون انواع سس های چتنی، سالاد، ماست، ترشی یا دانه های خوراکی تزیین و صرف کرد. [ ۸] [ ۹] [ ۱۰] کباب چپلی بهتر است معطر، آب دار و تُند سرو شود. [ ۱۱] این غذا، یک غذای ویژه آشپزی پشتون محسوب می شود و اغلب برای مهمانان سرو می شود. [ ۱۲] کباب معمولاً در وعده های غذایی همراه با نان، غذاهای برنجی چون کابلی پلو یا پیچیده لای نان ( در اغذیه فروشی های خیابانی ) سرو می شود. [ ۳] در زمستان، چای سبز به طور سنتی در کنار آن ارائه می شود، در حالی که در تابستان نوشیدنی های سرد ترجیح داده می شوند. [ ۳]
عکس چپلی کباب
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران