چوریزو از اسپانیایی; ( تلفظ اسپانیایی: یا تلفظ اسپانیایی: [ ۱] [ ۲] ) یک نوع سوسیس گوشت خوک می باشد. به طور سنتی آن را با استفاده از روده طبیعی درست می نمایند، که یک روش قدیمی از دوران روم باستان است.
در اروپا چوریزو، یک نوع سوسیس تخمیر یافته حفاظت شده دودی است که ممکن است به صورت قطعه قطعه و خام مصرف شود. یا به عنوان یک ماده برای اضافه کردن عطر و طعم به غذاهای دیگر به کار برده شود. در جای دیگر برخی از سوسیس هایی که به عنوان چوریزو به فروش می رسد ممکن است تخمیر شده و حفاظت شده نباشند و قبل از خوردن نیاز به پخت داشته باشند. چوریزوی اسپانیایی و چوریزوی پرتقالی مشخصه دودی بودن و رنگ تند قرمز خود را از فلفلهای قرمز خشک دودی می گیرند ( pimentón/pimentão ) . [ ۳]
بنا بر به سنت های آشپزی و هزینه فلفل قرمز وارداتی اسپانیایی دودی ، چوریزوی مکزیکی معمولاً با فلفل چیلی بومی از همان گونه Capsicum annuum ساخته می شود. ، گرچه به ندرت در آشپزی مکزیکی استفاده شده ولی به طور گسترده در رستورانهای آمریکایی مکزیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در سبک آشپزی آمریکایی_اسپانیایی ، سرکه را به جای الکل سفید که دراسپانیا استفاده می شود اضافه می کنند.
چوریزو می تواند به صورت تکه شده در ساندویچ ، کبابی ، سرخ شده یا جوشانده در مایعات شامل مشروب آب سیب یا در دیگر نوشیدنیهای الکلی قوی مانند aguardiente مصرف شود. همچنین می تواند به عنوان یک جایگزین جزئی برای گوشت گاو چرخ کرده یا خوک استفاده شود. [ ۴]
آستوریانی: chorizu ( تلفظ آستوریان: )
باسکی: [ ( txorizo ( [tʃoˈɾis̻o
کاتالونیایی: xoriço ( تلفظ کاتالان: )
گالیسیایی: [ ( chourizo ( [tʃowˈɾiθo
پرتغالی: chouriço ( تلفظ پرتغالی: )
اسپانیایی: chorizo ( تلفظ اسپانیایی: or تلفظ اسپانیایی: )
ریشه کلمه چوریزو نامشخص است. قبلاً تصور می شد که از لغت لاتین salsicium به معنی نمک سود شده گرفته شده است . [ ۵] در انگلیسی معمولاً به صورت /tʃəˈri:zoʊ, - soʊ/ تلفظ می شود . [ ۶] در تلفظهای غیر انگلیسی ، گاهی همراه با /tʃəˈri:θoʊ/ شنیده شده ، که از تلفظ اسپانیایی کاستیلینی تقلید شده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر اروپا چوریزو، یک نوع سوسیس تخمیر یافته حفاظت شده دودی است که ممکن است به صورت قطعه قطعه و خام مصرف شود. یا به عنوان یک ماده برای اضافه کردن عطر و طعم به غذاهای دیگر به کار برده شود. در جای دیگر برخی از سوسیس هایی که به عنوان چوریزو به فروش می رسد ممکن است تخمیر شده و حفاظت شده نباشند و قبل از خوردن نیاز به پخت داشته باشند. چوریزوی اسپانیایی و چوریزوی پرتقالی مشخصه دودی بودن و رنگ تند قرمز خود را از فلفلهای قرمز خشک دودی می گیرند ( pimentón/pimentão ) . [ ۳]
بنا بر به سنت های آشپزی و هزینه فلفل قرمز وارداتی اسپانیایی دودی ، چوریزوی مکزیکی معمولاً با فلفل چیلی بومی از همان گونه Capsicum annuum ساخته می شود. ، گرچه به ندرت در آشپزی مکزیکی استفاده شده ولی به طور گسترده در رستورانهای آمریکایی مکزیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در سبک آشپزی آمریکایی_اسپانیایی ، سرکه را به جای الکل سفید که دراسپانیا استفاده می شود اضافه می کنند.
چوریزو می تواند به صورت تکه شده در ساندویچ ، کبابی ، سرخ شده یا جوشانده در مایعات شامل مشروب آب سیب یا در دیگر نوشیدنیهای الکلی قوی مانند aguardiente مصرف شود. همچنین می تواند به عنوان یک جایگزین جزئی برای گوشت گاو چرخ کرده یا خوک استفاده شود. [ ۴]
آستوریانی: chorizu ( تلفظ آستوریان: )
باسکی: [ ( txorizo ( [tʃoˈɾis̻o
کاتالونیایی: xoriço ( تلفظ کاتالان: )
گالیسیایی: [ ( chourizo ( [tʃowˈɾiθo
پرتغالی: chouriço ( تلفظ پرتغالی: )
اسپانیایی: chorizo ( تلفظ اسپانیایی: or تلفظ اسپانیایی: )
ریشه کلمه چوریزو نامشخص است. قبلاً تصور می شد که از لغت لاتین salsicium به معنی نمک سود شده گرفته شده است . [ ۵] در انگلیسی معمولاً به صورت /tʃəˈri:zoʊ, - soʊ/ تلفظ می شود . [ ۶] در تلفظهای غیر انگلیسی ، گاهی همراه با /tʃəˈri:θoʊ/ شنیده شده ، که از تلفظ اسپانیایی کاستیلینی تقلید شده است.
wiki: چوریزو