چارلی و کارخانه شکلات سازی

دانشنامه عمومی

چارلی و کارخانه شکلات سازی (رمان). چارلی و کارخانه شکلات سازی ( انگلیسی: Charlie and the Chocolate Factory ) یک کتاب از رولد دال است که توسط انتشارات کتاب های پنگوئن منتشر شد. از روی آن فیلم های ویلی وانکا و کارخانه شکلات سازی محصول ۱۹۷۱ به کارگردانی مل استوارت ، چارلی و کارخانه شکلات سازی محصول ۲۰۰۵ به کارگردانی تیم برتون و همچنین فیلم وانکا ۲۰۲۳ با بازی تیموتی شالامی ساخته شده است.
ویلی وانکا مالک کارخانهٔ شکلات سازی مشهور است که بعد ازاینکه جاسوس هایی اسرار مربوط به کارخانه اش را دزدیدند، همهٔ کارمندانش از جمله پدربزرگ چارلی را اخراج می کند و به هیچ کس دیگر اجازه ورود به کارخانه را نمی دهد.
یک روز ویلی وانکا به همهٔ دنیا اعلام می کند که ۵ بلیط طلایی را داخل ۵ بسته شکلات وانکا قرارداده است و کسانی که بلیط ها را پیدا کنند برنده بازدید از کارخانه می شوند و یکی از بازدید کننده ها در آخر برندهٔ جایزه استثنایی می شود. چارلی ( پسر خانواده ای فقیر ) و ۴ بچهٔ دیگر برندهٔ بازدید می شوند. در حین بازدید ویلی وانکا هر کدام از بچه های بد را با چیزی مربوط به نقطه ضعف شخصیتشان وسوسه به زیر پا گذاشتن دستوراتش می کند و همه به جز چارلی از دور خارج می شوند.
ویلی وانکا که هدفش از اول انتخاب بهترین بچه به عنوان وارث کارخانه است از چارلی می خواهد تا برای زندگی و کار به کارخانه بیاید. تنها شرط این است که چارلی باید خانواده اش را ترک کند چون وانکا معتقد است که خانواده مانع آزادی خلاقیت یک شکلات ساز است. این طرز فکر او به زمان کودکیش برمی گردد که پدرش که دندانپزشک است به او اجازه خوردن شکلات را نمی داد چون می ترسید که دندان های پسرش خراب شوند. وانکا بعد از اینکه مخفیانه شکلات می خورد از خانه فرار می کند تا به دنبال رویایش برود.
چارلی حاضر به ترک خانواده اش نمی شود و پیشنهاد ویلی وانکا را رد می کند و می گوید که کارخانه و همه شکلات های دنیا را با خانواده اش عوض نمی کند. بعد از مدتی ویلی وانکا که افسرده شده دوباره به سراغ چارلی می رود. چارلی به او کمک می کند تا رابطه اش با پدرش خوب شود. ویلی وانکا به چارلی اجازه می دهد خانواده اش را به کارخانه بیاورد و بعد از آن همه با هم به خوبی و خوشی زندگی می کنند.
عکس چارلی و کارخانه شکلات سازی (رمان)

چارلی و کارخانه شکلات سازی (فیلم). چارلی و کارخانه شکلات سازی ( به انگلیسی: Charlie and the Chocolate Factory ) یک فیلم فانتزی موزیکال محصول سال ۲۰۰۵ به کارگردانی تیم برتون و نویسندگی جان اوگست و برگرفته از رمان آن در سال ۱۹۶۴ به نویسندگی روالد دال می باشد. جانی دپ در نقش ویلی ونکا، فردی هایمور در نقش چارلی باکت و همچنین دیوید کلی، هلنا بونهام کاتر، نوآ تیلور، میسی پایل ، جیمز فاکس، دیپ روی و کریستوفر لی از بازیگران این فیلم هستند. داستان آن درباره چارلی است که او در مسابقه ای با چهار کودک دیگر برنده می شود و توسط ونکا در یک تور در کارخانه اش هدایت می شود.
توسعه دومین فیلم با اقتباس از چارلی و کارخانه شکلات سازی در سال ۱۹۹۱ صورت گرفت، که منجر به این شد که برادران وارنر کنترل هنری کاملی را برای املاک دال فراهم کرد. پیش از حضور بورتون، قرار بود افرادی همچون گری راس، راب مینکاف، مارتین اسکورسیزی و تام شادیاک کارگردانی فیلم را برعهده گیرند و افرادی مثل بیل مری، نیکلاس کیج، جیم کری، مایکل کیتون، برد پیت، ویل اسمیت و آدام سندلر و بسیاری افراد دیگر برای بازیگرای انتخاب شوند و آنها درحال مذاکره با استودیو برای بازی در نقش ونکا بودند. برتون بلافاصله همکاران همیشگی، دپ و دنی الفمن را روی کار آورد. چارلی و کارخانه شکلات سازی اولین فیلم موزیکال به کارگردانی برتون و اولین بار پس از کابوس پیش از کریسمس است که الفمن با استفاده از آهنگ های نوشته شده و آواز خود در ساخت موسیقی فیلم مشارکت داشت.
فیلم برداری از ژوئن تا دسامبر ۲۰۰۴ در استودیوهای پاین وود در بریتانیا انجام شد. برتون به جای استفاده از محیط های ایجاد شده توسط کامپیوتر از مجموعه های ساخته شده و جلوه های عملی استفاده می کرد. که به گفته او از متن کتاب الهام گرفته شده است. اتاق شکلات ونکا در استیج ۰۰۷ در پاین وود که با آبشار و رودخانه مصنوعی شکلات طراحی شده بود، ساخته شد. سنجاب ها از بدو تولد برای حمله به وروکا آموزش دیده بودند. جانی دپ، بازیگر فیلم، روی هر اومپا - لومپا به صورت جداگانه یک اجرای تکرار دیجیتالی انتخاب کرد. برتون همزمان با کارگردانی این فیلم، مشغول کارگردانی انیمیشن استاپ - موشن عروس مرده بود.
شکلات های ویلی ونکا فروخته شد و یک مسابقه بلیت طلایی به عنوان بخشی از کمپین بازاریابی فیلم راه اندازی شد. چارلی و کارخانه شکلات سازی برای اولین بار در تاریخ ۱۰ جولای ۲۰۰۵ به نمایش درآمد و در تاریخ ۱۵ جولای با نقدهای مثبت منتقدان در ایالات متحده اکران شد که آن را به خاطر جذابیت بصری و لحن تیره آن تحسین کردند. این فیلم همچنین فروش موفقیت آمیزی داشت و با فروش ۴۷۵ میلیون دلاری به هشتمین فیلم پرفروش در سراسر جهان در سال ۲۰۰۵ تبدیل شد. این فیلم نامزد جایزه اسکار بهترین طراحی لباس در هفتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار شد. این فیلم همچنان پردرآمدترین اقتباس سینمایی بر اساس رمانی از رولد دال و همچنین دومین فیلم پرفروش تیم برتون تا به امروز است.
عکس چارلی و کارخانه شکلات سازی (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس