پیچ خوردن پا یا رگ به رگ شدن مچ پا ( انگلیسی: Sprained ankle ) یکی از حوادث شایع برای انسان ها است. پیچ خوردگی مچ پا از شایعترین آسیب و صدمه ورزشی محسوب می شود، از آن جایی که پیچ خوردگی مچ پا در میان ورزشکاران بسیار شایع می باشد، چنانچه ورزشکار شدیداً دچار ناراحتی است می توان از عصا در مراحل اولیه استفاده کرد و بهتر است از به کارگیری قالب های گچی دوری جست، تا مبادا در طولانی مدت عضلات شدیداً لاغر شوند و در مچ پا خشکی به وجود آید. پیچ خوردگی مچ پا آسیبی بسیار شایع می باشد که در هر سنی نیز ممکن است رخ دهد. مچ پای آسیب دیده دردناک، متورم و دچار خون مردگی می شود. در موارد شدید پیچ خوردگی، درمان هایی همانند دارو درمانی توصیه می شود و درمان پیچ خوردگی مچ پا با فیزیوتراپی نیز شامل درمان های ضد درد و درمان های دستی و تمرین درمانی می باشد. یکی از روش های بسیار مؤثر برای جلوگیری از صدمات شایع مچ پا، انجام تمرینات جهت تقویت عضلات ناحیه مچ پا است. انجام تمرینات فقط برای آسیب دیدگی نیست بلکه می توان با انجام این حرکات و همچنین حرکات کششی قبل و بعد از تمرین موجب تقویت عضلات مچ پا و پیشگیری از آسیب دیدگی شد.
در اغلب موارد پیچ خوردگی ها به خودی خود پس از مدت زمانی بهبود یافته و نیازی به درمان خاصی ندارند، مدت زمان بهبودی پیچ خوردگی مچ پا در موارد خفیف ۲ هفته و درموارد شدید ۶ تا ۱۲ هفته می باشد. اما در مواردی که پیچ خوردگی با کبودی بسیار همراه شود و همچنین برای مدتی طولانی باعث عدم تعادل فرد شود و تکرار شود، گاهی برای حل این مشکل بیمار نیازمند عمل جراحی خواهد بود چراکه پیچ خوردگی های مکرر مچ پا می تواند مشکلاتی همانند درد مزمن مچ پا، آرتروز مفصلی مچ و بی ثباتی مچ پا را ایجاد کند. عدم درمان مناسب می تواند موجب افزایش احتمال پیچ خوردگی مجدد شود. پیچ خوردگی های مکرر مچ پا موجب ایجاد بیماری هایی همانند دردهای مزمن مچ، آرتروز مفصل مچ و بی ثباتی مفصل مچ می شود. جراحی برای پیچ خوردگی های سطح بالا و ناپایداری مزمن مچ در نظر گرفته شده است و درمان این مشکل در ورزشکاران اهمیت ویژه ای دارد، زیرا در صورت درمان نامناسب مصدومیت مجدد برای ورزشکار رخ می دهد.
عوارض پیچ خوردگی مچ پا شامل درد، بی ثباتی مفصل مچ پا و پیچ خوردگی مجدد مچ پا می باشد. در صورتی که پارگی کامل لیگامان های مچ پا یا در رفتگی مفصلی مچ پا وجود داشته باشد، بیمار دچار بی ثباتی مفصل مچ پا می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر اغلب موارد پیچ خوردگی ها به خودی خود پس از مدت زمانی بهبود یافته و نیازی به درمان خاصی ندارند، مدت زمان بهبودی پیچ خوردگی مچ پا در موارد خفیف ۲ هفته و درموارد شدید ۶ تا ۱۲ هفته می باشد. اما در مواردی که پیچ خوردگی با کبودی بسیار همراه شود و همچنین برای مدتی طولانی باعث عدم تعادل فرد شود و تکرار شود، گاهی برای حل این مشکل بیمار نیازمند عمل جراحی خواهد بود چراکه پیچ خوردگی های مکرر مچ پا می تواند مشکلاتی همانند درد مزمن مچ پا، آرتروز مفصلی مچ و بی ثباتی مچ پا را ایجاد کند. عدم درمان مناسب می تواند موجب افزایش احتمال پیچ خوردگی مجدد شود. پیچ خوردگی های مکرر مچ پا موجب ایجاد بیماری هایی همانند دردهای مزمن مچ، آرتروز مفصل مچ و بی ثباتی مفصل مچ می شود. جراحی برای پیچ خوردگی های سطح بالا و ناپایداری مزمن مچ در نظر گرفته شده است و درمان این مشکل در ورزشکاران اهمیت ویژه ای دارد، زیرا در صورت درمان نامناسب مصدومیت مجدد برای ورزشکار رخ می دهد.
عوارض پیچ خوردگی مچ پا شامل درد، بی ثباتی مفصل مچ پا و پیچ خوردگی مجدد مچ پا می باشد. در صورتی که پارگی کامل لیگامان های مچ پا یا در رفتگی مفصلی مچ پا وجود داشته باشد، بیمار دچار بی ثباتی مفصل مچ پا می شود.
wiki: پیچ خوردن پا