فیزیوتراپی

/fiziyotorApi/

برابر پارسی: گیتیگ درمانی

فرهنگ معین

(یُ تِ ) [ فر. ] (اِ. ) عمل درمان بیماری ، ضعف یا نقص های بدنی با انجام دادن حرکت های اصولی مفاصل و اندام ها به کمک اسباب های ویژه با یاری درمانگر، فیزیک درمانی . (فره ).

فرهنگ عمید

معالجۀ بیمار به وسیلۀ عوامل فیزیکی، مانندِ کشش و نرمش اندام ها، ورزش، و استفاده از امواج نور، صوت و یا جریان برق.

دانشنامه عمومی

فیزیوتِراپی ( به انگلیسی: Physiotherapy ) یا فیزیک درمانی[ ۱] شیوه ای از درمان بیماری ها و اختلالات عصبی - ماهیچه ای - اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می شود. فیزیوتراپی حیطه ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری ها، درمان، توان بخشی، بالا بردن سطح سلامت و بهبود کیفیت زندگی افراد است.
واژهٔ فیزیوتراپی از «فیزیو» ( = فیزیولوژیک، جسمانی و طبیعی ) و «تِراپی» ( = درمان ) ساخته شده است. در بعضی از منابع، واژهٔ اصلی ای که کلمهٔ «فیزیوتراپی» از آن گرفته شده است، physiological therapeutics ذکر شده است.
فیزیوتراپیست، با بررسی بیماری ها و تشخیص فیزیوتراپی آن ها، بررسی عملکرد ریه ها و ظرفیت هواییِ آن ها، ارزیابی حرکت مفاصل ( ROM ) ، ارزیابی ماهیچه ها، ارزیابی و کنترل درد، ارزیابی مشکلات ارتوپدیک به درمان های مناسب آن ها می پردازد.
بیماران می توانند جهت اصلاح الگوی تنفسی، بهبود کارکرد ماهیچه های دستگاه تنفسی و آموزش شیوه های مختلف تنفسی و تمرینات لازم به فیزیوتراپی مراجعه کنند.
مهم ترین موارد مراجعه به فیزیوتراپی عبارت اند از:
آرتروز، سکته های مغزی، کمردرد و شکستگی ها، دررفتگی مفاصل، اختلالاتی مانند دردهای عضلانی، اسپاسم های ماهیچه ای، انحراف در انحناهای ستون مهره ها، ضایعات بافت نرم مثل پیچ خوردگی ها، پارگی رباط ها، منیسک ها، فتق دیسک بین مهره ای، نرمی کشکک، کشیدگی زردپی ها و ماهیچه ها، اختلالات مادرزادی مثل دررفتگی مفصل ران، صافی کف پا، خار پاشنه، پای پرانتزی، پای ضربدری، قطع اندام ها به علل مختلف، خشکی مفصل شانه و آرنج تنیس بازان، فلج مغزی، فلج اطفال، سکتهٔ مغزی، ام اس، پارکینسون، فلج بلز، اختلالات مربوط به مفصل فکی_گیجگاهی، تومورهای دستگاه عصبی، سردردها، عدم تعادل، صدمات و ضایعات ورزشی، آرتریت ها، نشانگان گیلن–باره، کژگردنی، فلج ارب و بیماری های قلبی و تنفسی، بیماری های روماتیسمی مانند لوپوس، اختلالات اسکلتی - عضلانی در بیماری دیابت، سرطان ها، سوختگی ها و جراحی های مختلف مانند تعویض مفاصل، [ ۲] بیماری های دستگاه اعصاب محیطی و مرکزی، بیماری های پوستی و سوختگی ها، درد و کنترل درد، بیماری های شغلی، آسیب های ورزشی، بیماری ها و اختلالات کفِ لگن در زنان و زایمان و بی اختیاری ها، سالمندان کم توان، حتی فیزیوتراپی حیوانات
عکس فیزیوتراپیعکس فیزیوتراپیعکس فیزیوتراپیعکس فیزیوتراپیعکس فیزیوتراپی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

فیزیوتِراپی (physiotherapy)
درمان جراحت یا بیماری، با روش های فیزیکی، مثل ورزش، گرما، دست ورزی، ماساژ، و تحریک الکتریکی.

پیشنهاد کاربران

توان بخشی یا تن درمانی
برابر پارسی "فیزیوتراپی" ، "توان بخشی" است و "فیزیوتراپ" "توان بخش" است. همیشه معادل سازی نباید ترجمه تحت الفظی باشد.
فیزیوتراپی
تَنکاردَرمانی ، تَنکَرددَرمانی، اَندام دَرمانی ، نَرمِش دَرمانی،
تَوان بَخشی
فیزیوتراپی حیطه ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری ها، درمان، توان بخشی و بالا بردن سطح سلامت می باشد.
واژه فیزیوتراپی از «فیزیو=بدن» و «تراپی=درمان»، به معنای ترکیبی درمان بدن ساخته شده است. در بعضی از منابع لغت اصلی که کلمه فیزیوتراپی ازآن گرفته شده است کلمه physiological therapeutics می باشد. درفیزیوتراپی هدف ارتقای عملکرد جسمانی می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

فیزیوتراپیست در این رشته به عنوان نوعی پزشک و درمانگر شناخته می گردد. دانش فیزیوتراپیست براساس شناخت آناتومی بدن و فیزیولوژی و پاتولوژی حرکت می باشد. فیزیوتراپیست به عنوان یک پزشک بالینی ( کلینیکال ) که با استفاده از امکاناتی مانند مدالیته ها ( Physical Agents ) ، درمان های دستی ( Manual Therapy ) ، و تمرینات بدنی گروه های گوناگون بیماری و ناتوانی ها را درمان می کند. این رشته همچنین با شناسایی گروه های خاص افراد اقدام به پیشگیری از بیماری ها و غربال گری ناتوانی ها می نماید.
این روش درمانی در بسیاری از مشکلات جسمانی کاربرد فراوان دارد . ازجمله موارد کاربرد این روش می توان به فیزیوتراپی بعد از جراحی قلب ، ارتوپدی، جراحی زنان و زایمان، جراحی های مغز و اعصاب ، بیماریهای مغز و اعصاب، پوست ، کودکان معلول و… اشاره نمود.
• فیزیوتراپی شامل دو بخش می باشد:
1 - بخش الکتروتراپی
2 - بخش مکانوتراپی
دربخش الکتروتراپی از وسایل و دستگاههای مختلف الکتریکی جهت بهبود ناتوانایی های عضلات ، رفع چسبندگی ها ، کاهش درد، جلوگیری از آتروفی شدن سریع عضلات و… استفاده می شود.
در بخش مکانوتراپی که به عنوان بخش ورزش درمانی نیز گفته می شود از وسایل مختلف مثل فنر، کیسه شن ، وزنه، دوچرخه ثابت ، صفحه نقاله ، قرقره ونخ در وضعیتهای مختلف و … جهت افزایش قدرت عضلات، افزایش توانایی ، افزایش محدودة حرکت مفاصل، افزایش و هماهنگی بیشتر اندامها و عضلات درحین حرکت ، افزایش کارآیی عملکرد قلب و ریه و … استفاده می شود .
• دربخش الکترو تراپی وسایل مختلفی وجود دارد ازجمله :
1. دستگاه تحریک الکتریکی: که از این دستگاه جهت بازآموزی حرکت به عضلات ، کاهش حس درد توسط روشهای مختلف ، کمک به افزایش حرکت عضله، کمک به افزایش دامنة حرکت مفصل با ایجاد انقباض در عضله و … استفاده می شود.
2. اشعه I. R یا مادون قرمز : ازاین وسیله جهت افزایش دمای سطحی بدن ، افزایش گردش خون ، دفع بهتر مواد زائد تجمع یافته ، کاهش درد و … استفاده می شود.
3. امواج مافوق صوت یا اولتراسوند : این دستگاه دارای دو عملکرد مختلف است که این دو عملکرد با توجه به مشکل موجود در مواردی چون کوتاهی عضلات ، محدودیت حرکتی مفاصل ، کاهش ورم ، افزایش گردش خون ، دردهای موضعی و … مورد استفاده قرارمی گیرد.
4. اشعه ماوراء بنفش U. V : ازاین وسیله در مشکلات پوستی می توان استفاده کرد تا بهبود دائم یا موقت در وضعیت پوست یا مو صورت پذیرد.
از دیگر وسایل الکتریکی موجود در فیزیوتراپی شورت ویودیاترمی ، میکرویودیاترمی ، لیزر، هایولتاژ، وازوترین ، کرایوتراپی ، میوفیدیک و … می باشد که در مشکلات مختلف جسمی کاربرد دارند .
کودکان CP ( فلج مغزی ) که جزء بیماران مغز و اعصاب می باشند و کودکانی با مشکل مغزی که اختلالات استخوانی - عضلانی و مفصلی دارند هم از خدمات فیزیوتراپی استفاده می نمایند .
جهت دسترسی به خدمات فیزیوتراپی ، نیازمندان می توانند به مراکز درمانی که دارای بخش فیزیوتراپی هستند ویا مراکز خصوصی فیزیوتراپی مراجعه نمایند.
این مقاله از وب سایت بانک مقالات فارسی دریافت شده است : MYDOCUMENT. IR

بپرس