پراکندگان پشتون

دانشنامه عمومی

پراکندگان پشتون در جهان به پشتون هایی گفته می شود که در خارج از سرزمین سنتی شان، پشتونستان زندگی می کنند. پشتونستان منطقهٔ تاریخی است که در میان آمودریا در افغانستان و رود سند در پاکستان واقع شده است. [ ۱۳] هرچند اکثریت مردمان پشتون در سرزمین شان که منطقه پشتونستان است زندگی می کنند، اما تعداد چشم گیر از جوامع پشتون در سراسر ایالت های نزدیک پاکستان مانند ایالت سند و ایالت پنجاب پراکنده شده اند، به ویژه در مراکز این ایالات که به ترتیب شهرهای کراچی و لاهور است. به علاوه، پشتون ها در کشور هندوستان نیز زندگی می کنند، به خصوص در منطقه روهیل کهند در آیات اوتار پردیش و در ایالت های گجرات و راجستان. خارج از جنوب آسیا، جوامع قابل توجه پشتون ها در کشورهای عربی خلیج فارس ( به ویژه در امارات متحده عربی ) ، ایالات متحده، ایران، انگلستان، آلمان، کانادا، روسیه و استرالیا یافت می شوند.
باور برین نظر است که مردمان پشتون که به عنوان یک گروه قومی ایرانی زبان دسته بندی می شوند، [ ۱۴] [ ۱۵] در اوایل هزاره یکم میلادی در منطقه سنتی شان که پشتونستان است، مسکن گزیدنده اند. بر اساس اتنولوگ، جمعیت آن ها فعلاً حدود ۵۰ میلیون نفر است، اما برخی منابع این رقم را اندکی بالاتر یا پایین تر می گویند. [ ۱۶] [ ۱۷] [ ۱۸] پس از آمدن اسلام در این منطقه، بیشتر پشتون ها مهاجر شدند و در سرزمین های مربوط به سلطنت دهلی، امپراطوری مغول و سایر دولت های اسلامی که در جریان یورش های مسلمانان به شبه قاره هند، تأسیس شده بود، مسکن گزیدند. در نتیجه، نواده های آن ها با مردمان محلی که به زبان هندی و اردو صحبت می کردند، همگون شده و درهم آمیختند؛ از پشتون ها در هندوستان و پاکستان به نام های پتان و پتان ها یاد می شوند.
از نظر تاریخی، واژه یا اصطلاح افغان از قرن سوم پس از میلاد بدین سو به مردمان پشتون گفته می شود اما حالا به تمامی شهروندان افغانستان، افغان گفته می شود. پشتون ها بزرگ ترین قوم در افغانستان بوده و ۴۰ تا ۴۲ درصد کل جمعیت کشور را شکل می دهند. [ ۱۹] [ ۲۰] حدود ۱٫۹۹ میلیون مهاجر افغان در کشور همسایه، پاکستان زندگی می کنند. اکثریت آن ها پشتون های هستند که در آن کشور متولد شده اند. [ ۲۱]
پشتون ها در سراسر افغانستان پخش شده اند و تقریباً در تمامی ولایات این کشور یافت می گردند. [ ۲۲] قندهار، دومین شهر بزرگ افغانستان بوده و یک دژ محکم فرهنگ پشتون است. شهرهای لشکرگاه در جنوب، فراه در غرب، جلال آباد در شرق و قندز در شمال کشور نیز از جمله سایر مراکز بزرگ فرهنگی این قوم بوده و جمعیت آن ها غالباً پشتون هستند.
عکس پراکندگان پشتون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس