لاهور

/lAhur/

معنی انگلیسی:
lahore

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

لاهور. ( اِخ ) نام شهری به هندوستان ، کرسی پنجاب. دارای ششصد و هفتاد و دو هزارتن سکنه. اقامتگاه قدیم سلاطین مغول. آن را دارالسطنه گفته اند و نبات لاهوری از آنجاست. للاوهور. لاهنور.

فرهنگ فارسی

شهریست در پاکستان مرکز پنجاب خاوری ۲/۱۴۸/٠٠٠ تن سکنه . شهری قدیمی است و بر سر راه تاریخی نجد ایران به هندوستان قرار گرفته و بارها نیروهای مهاجم برای فتح هندوستان از آن گذشته اند . در دوره غزنویان یکی از مراکز حکومت آنان و کانون انتشار زبان و ادبیات فارسی بوده است .
نام شهری بهندوستان

دانشنامه عمومی

لاهور ( لاهور ) ( آوا راهنما·اطلاعات ) یکی از شهرهای جمهوری اسلامی پاکستان و مرکز ایالت پنجاب این کشور است. این شهر پس از کراچی دومین شهر بزرگ پاکستان محسوب می شود.
شهر لاهور یکی از بزرگ ترین شهرهای پاکستان است و در افکار مردم به عنوان قلب پاکستان مطرح می گردد. ریشهٔ تاریخ خلقت در پاکستان به همین شهر بازمی گردد و نیز محیطی فرهنگی دارد. کارشناسان ثروت و آموزش و پرورش در میان شهرهای پاکستان بیشتر این شهر را انتخاب می نمایند و در این شهر مسکن می گزینند؛ چرا که هم برای درآوردن پول محیطی بازرگانی و هم برای آموزش محیطی فرهنگی دارد. شهر لاهور بیشتر اوقات باغ شهر خوانده می شود و نیز میراث امپراتوری مغولی هند در این شهر بر جای مانده است. این شهر مکانی در نزدیکی رودخانه های راوی و وگاه است و به همین دلیل باغات سرسبز و زیبای فراوانی دارد. شهر لاهور به دلیل قرار گرفتن در مرز جمهوری اسلامی پاکستان با هند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تعدادی اندکی دانشجوی ایرانی در دانشگاه مهندسی لاهور ( دانشگاه UET ) و پزشکی پنجاب مشغول به تحصیل می باشند.
شهر لاهور در ۳۱°۴۵′ شمال عرض جغرافیایی و ۷۴°۳۹′ شرق طول جغرافیایی قرار گرفته است.
این شهر از سمت شمال و غرب به ناحیه شیخ اوپورا، از سمت جنوب به ناحیه کاسور و از سمت شرق به رودخانه وگاه محدود شده است.
رودخانه راوی که در شمال لاهور جریان دارد، سنگ های رسوبی فراوانی را به وجود آورده است و در این منطقه منظره ای بسیار زیبا حاکم شده است. گرداگرد شهر لاهور ۴۰۴ کیلومتر مربع می باشد.
آب و هوای لاهور در طی ماه های می، ژوئن و ژوئیه خیلی گرم است. وقتی که درجه گرما در این شهر زیاد می شود، به ۴۰ تا ۴۵ درجهٔ سانتی گراد می رسد.
در اوت باد موسمی بر لاهور می وزد. بارش سنگین باران کل شهر و حتی استان را در این ماه فرا می گیرد. دسامبر، ژانویه و فوریه سردترین ماه های لاهور هستند.
«هیرا مندی» به معنای «بازار الماس» محله ای است در شهر لاهور که دست کم، از سیصد سال پیش در آن پایکوبی و آوازخوانی زنان و بازار سکس و تن فروشی آزاد بوده است. [ ۱]
معماری لاهور بازتاب تاریخ شهر و قابل توجه است و این معماری منحصر به فرد و متنوع است. ساخت مکان های اقامتی در زمان امپراتوری مغول ها بوده است. در صورتی که ساختمان های آن جا بازتاب سلیقه حکومت انگلستان است. معماری آمیخته انگلیسی و اسلامی سبکی است که خیلی از مغول ها از آن استفاده می کرده اند. امروزه لاهور ساختمان های نو را نیز در خود جای داده است. طرفداران لاهور در حفظ شهر باستانی و میراث کهنش نقش مهمی را ایفا می کنند.
عکس لاهورعکس لاهورعکس لاهورعکس لاهورعکس لاهورعکس لاهور

لاهور (جماعت). لاهور جماعت و شهرکی در جنوب غربی کشور تاجیکستان است که در ناحیهٔ دنغره ولایت ختلان قرار دارد. جمعیت این جماعت ۴۳۶۸ است. [ ۱] [ ۲] [ ۳]
عکس لاهور (جماعت)

لاهور (رودکی). لاهور جماعت و شهرکی در کشور تاجیکستان است که در ناحیهٔ رودکی ناحیه های تابع جمهوری قرار دارد. جمعیت این جماعت ۱۳۰۶۱ است. [ ۱] [ ۲] [ ۳]
عکس لاهور (رودکی)

لاهور (فیلم). لاهور ( به انگلیسی: Lahore ) فیلمی هندی محصول سال ۲۰۱۰ و به کارگردانی سانجای پوران سینگ چاهان است. در این فیلم بازیگرانی همچون آناهد، شرادها داس، فاروغ شیخ، نفیسه علی، سابیاسچی چاکرابارتی، سوشانت سینگ، موکش ریشی، کلی دروجی، سراب شوکلا و اشیش ویدیارتی ایفای نقش کرده اند.
عکس لاهور (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لاهور (Lahore)
مسجدی در لاهور، پاکستان
شهری در شمال شرقی پاکستان و مرکز ایالت پنجاب۱، بر کرانۀ رود راوی۲، با ۵,۷۵۶,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). صنایع مهمی ندارد، اما مرکز توزیع کالاهای صنعتی نواحی اطراف و مرکز اصلی تجاری، بانک داری، و ترابری پنجاب است. قدیم ترین دانشگاه پاکستان کنونی، دانشگاه پنجاب، در این شهر تأسیس شد (۱۸۸۲). لاهور دارای دانشگاه مهندسی و فناوری (تأسیس ۱۹۶۱) و مرکز تحقیقات اتمی است. به سبب موقعیت سوق الجیشی شهر، که بین آسیای جنوبی و آسیای میانه واقع شده است، در طول تاریخ سلسله های متعدد بر آن حکومت کرده اند. اولین بار شوان زانگ، راهب و زائر چینی، در ۶۳۰م از این شهر نام برده است. در قرن ۱۱م غزنویان حکومت برهمنی آن جا را برانداختند و لاهور در ۱۱۵۲م پایتخت آنان شد. در اواخر قرن ۱۲م به دست غزنویان افتاد و در اوایل قرن بعد امپراتور مسلمان هند در آن جا تاج گذاری کرد. در ۱۵۲۴، پایتخت امپراتوری مغول هند و در ۱۷۶۷م با زوال مغول ها مقر سلطنت سیک ها شد. سیک ها مغلوب بریتانیا شدند و این شهر از ۱۸۴۹ تا ۱۹۴۷ در تصرف آن ها بود. با استقلال پاکستان به این کشور تعلق گرفت. لاهور از لحاظ معماری بسیار غنی است. کاخ و آرامگاه جهانگیر، قلعۀ لاهور، مسجد وزیرخان، و باغ بسیار مشهور شالامار ازجمله بناهای تاریخی این شهر است. مقرّ حزب سلم بیگ نیز در این شهر قرار دارد.
PunjabRiver Ravi

پیشنهاد کاربران

نام لاهور به معنای یکتاست
لاهور در زبان کردی به معنی یکتاست

بپرس