پای وولتون که ابتدا با نام پای لرد وولتون[ ۱] شناخته شد، غذایی از سبزیجات خرد شده است که به طور گسترده در بریتانیا در جنگ جهانی دوم تهیه می شد. در آن زمان به علت جیره بندی و کمبود تهیه غذاهای دیگر مشکل بود. این پای در هتل ساووی لندن توسط آشپز هتل و سپس توسط استاد آشپزها، فرانسیس لاتری درست شد. [ ۲] این یکی از چندین دستور پختی بود که توسط وزارت غذای بریتانیا در طول جنگ جهانی دوم به عموم مردم ارائه شد تا بتوانند علی رغم کمبودها و جیره بندی، به ویژه کمبودگوشت، یک رژیم غذایی مغذی با انواع بسیاری از مواد غذایی داشته باشند. این غذا به افتخار فردریک مارکیز، اولین لرد ولتون نامگذاری شد، چون که او پس از اینکه در سال ۱۹۴۰ وزیر غذا شد این دستور پخت را رواج داد.
این دستور غذا شامل خرد کردن و پختن سیب زمینی ( یاشقاقل ) ، گل کلم، شلغم زرد، هویج و احتمالاً شلغم است. جو خرد شده و پیازچه قطعه قطعه شده به آب گیاهی غلیظ شده که روی خود سبزیجات ریخته شده افزوده می شود. روی غذا شیرینی سیب زمینی و پنیر رنده شده ریخته و با آب سبزیجات سرو می کنند. دستور پخت را می توان با توجه به فصل و در دسترس بودن مواد تغییر داد.
مردم تشخیص دادند که گوشت بسیار کمیاب است، اما هنوز نمی توانستند بر سنت خوردن پای گوشت غلبه کنند. پای وولتون که کاملاً بی گوشت بود، مورد پذیرش کامل جهانی قرار نگرفت. سرمقاله ای از تایمز اظهار داشت:[ ۳]
وقتی پای وولتون روی میزهای بی میل قرار داده می شد، لرد وولتون خدمت ارزشمندی انجام داد. وی نور فلش دوربین ها را به غذاخوری های عمومی فرستاده و از افرادی که با لذت آن را می خوردند عکس گرفت. پس از آن غذا به نام او شد.
پروفسور جان فولر خاطر نشان کرد که پای وولتون و غذاهای سادهٔ مشابه وقتی که شرایط به حالت عادی بازگشت خیلی سریع فراموش شدند. [ ۴] ( استثنای قابل توجه این مطلب کیک هویج بود، که در حالیکه تا زمان جنگ اختراع نشده بود، در آن دوره در انگلستان محبوبیت یافت، چرا که از هویج که سبزی ریشه ای در دسترسی بود به جای تعدادی از مواد کمیاب مانند آرد، چربی و شکر موجود در کیک های دیگر استفاده می کرد ) [ ۵]
دستور پخت پای وولتون از زمان جنگ در چندین موقعیت، بویژه در مجموعه هایی به منظور بزرگداشت سالگردها به طور قابل توجهی منتشر شده است، به عنوان مثال در کتاب «ما دوباره خواهیم خورد» مارگریت پاتن که در سال ۱۹۸۵ به مناسبت چهلمین سال پایان جنگ در اروپا منتشر شد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین دستور غذا شامل خرد کردن و پختن سیب زمینی ( یاشقاقل ) ، گل کلم، شلغم زرد، هویج و احتمالاً شلغم است. جو خرد شده و پیازچه قطعه قطعه شده به آب گیاهی غلیظ شده که روی خود سبزیجات ریخته شده افزوده می شود. روی غذا شیرینی سیب زمینی و پنیر رنده شده ریخته و با آب سبزیجات سرو می کنند. دستور پخت را می توان با توجه به فصل و در دسترس بودن مواد تغییر داد.
مردم تشخیص دادند که گوشت بسیار کمیاب است، اما هنوز نمی توانستند بر سنت خوردن پای گوشت غلبه کنند. پای وولتون که کاملاً بی گوشت بود، مورد پذیرش کامل جهانی قرار نگرفت. سرمقاله ای از تایمز اظهار داشت:[ ۳]
وقتی پای وولتون روی میزهای بی میل قرار داده می شد، لرد وولتون خدمت ارزشمندی انجام داد. وی نور فلش دوربین ها را به غذاخوری های عمومی فرستاده و از افرادی که با لذت آن را می خوردند عکس گرفت. پس از آن غذا به نام او شد.
پروفسور جان فولر خاطر نشان کرد که پای وولتون و غذاهای سادهٔ مشابه وقتی که شرایط به حالت عادی بازگشت خیلی سریع فراموش شدند. [ ۴] ( استثنای قابل توجه این مطلب کیک هویج بود، که در حالیکه تا زمان جنگ اختراع نشده بود، در آن دوره در انگلستان محبوبیت یافت، چرا که از هویج که سبزی ریشه ای در دسترسی بود به جای تعدادی از مواد کمیاب مانند آرد، چربی و شکر موجود در کیک های دیگر استفاده می کرد ) [ ۵]
دستور پخت پای وولتون از زمان جنگ در چندین موقعیت، بویژه در مجموعه هایی به منظور بزرگداشت سالگردها به طور قابل توجهی منتشر شده است، به عنوان مثال در کتاب «ما دوباره خواهیم خورد» مارگریت پاتن که در سال ۱۹۸۵ به مناسبت چهلمین سال پایان جنگ در اروپا منتشر شد.
wiki: پای وولتون