پاپوا گینه نو


معنی انگلیسی:
papua new guinea

دانشنامه عمومی

پاپوآ گینه نو. مملکت مستقل پاپوآ گینهٔ نو ( به انگلیسی: Independent State of Papua New Guinea ) کشوری مشترک المنافع است که در اقیانوس آرام، قارهٔ اقیانوسیه و گینه نو قرار دارد. پایتخت آن بندر مورسبی است که در ساحل جنوب شرق کشور واقع شده است. منطقه پاپوا گینه نو از سال ۱۹۰۶ تحت سلطه استرالیا اداره می شد. در فاصله سال های ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۵ به اشغال ژاپن درآمد اما پس از جنگ دوباره به استرالیا پیوست.
در سال ۱۹۷۵ رسماً استقلال خود را از استرالیا به دست آورد. بسیاری از جزایر این کشور ارتباطی با دیگر جزیره ها ندارند و اقتصاد آنها تنها مبتنی بر مواد غذایی است که از کشاورزی و شکار به دست می آورند.
خاک پاپوآ گینهٔ نو از نیمه خاوری جزیره گینه نو و شمار زیادی از جزایر دور از ساحل تشکیل شده است. جمعیت این کشور ۸٬۹۴۷٬۰۰۰ نفر[ ۱۱] و زبان های رسمی آن توک پیسین، هیری موتو و انگلیسی است. واحد پول این کشور کینای پاپوآ گینه نو و شیوه حکومتی آن دموکراسی پارلمانی و پادشاهی مشروطه است. پاپوآ گینه نو پس از آنکه از سال ۱۸۸۴ از سوی سه قدرت خارجی اداره می شد در سال ۱۹۷۳ از استرالیا مستقل شد.
این کشور در زمره «چندفرهنگی ترین» کشورهای جهان قرار دارد و مردم آن از قبایل بسیار زیاد و متفاوتی تشکیل شده اند که قوم پاپوآ بزرگ ترین آن ها است. این کشور همچنین بیشترین تعداد زبان های رایج در میان کشورهای جهان را دارد و برپایهٔ آخرین داده ها در این کشور ۸۵۲ زبان گوناگون وجود دارد که هم اینک ۱۲ تا از این زبان ها منقرض شده اند. [ ۱۲] ۹۶ درصد از مردم پاپوآ گینهٔ نو مسیحی هستند. در این کشور چهار هزار مسلمان نیز سکونت دارند.
پاپوآ گینهٔ نو همچنین کشوری فقیر و عمدتاً روستایی است و تنها ۱۸ درصد از مردم آن شهرنشین هستند[ ۱۳] و بسیاری از نقاط آن را هنوز جنگل های دست نخورده و زیستگاه قبایل ابتدایی دور از تماس با تمدن امروزی تشکیل می دهد.
جزیره مأنوس پاپوآ گینه نو یکی از جزایری است که دولت استرالیا آن ها را برای نگه داری پناهجویانی که سعی داشته اند خود را با قایق به استرالیا برسانند، در آنجا نگه دارند.
جلال عبده، حقوقدان و دیپلمات ایرانی از جانب سازمان ملل متحد مدتی حکمران گینه نو غربی بود. [ ۱۴]
شواهد باستان شناسی نشان می دهد که انسان ها ابتدا در حدود ۴۲٬۰۰۰ تا ۴۵٬۰۰۰ سال پیش به پاپوآ گینه نو وارد شدند. آنها از نوادگان یکی از امواج اولیه مهاجرت انسانی بودند که از آفریقا خارج شدند. [ ۱۵]
عکس پاپوآ گینه نوعکس پاپوآ گینه نوعکس پاپوآ گینه نوعکس پاپوآ گینه نوعکس پاپوآ گینه نوعکس پاپوآ گینه نو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

پاپوآ گینه نو. پاپوآ گینۀ نو (Papua New Guinea)
موقعیت. این سرزمین در آب های غربی اقیانوس آرام و در بخش شرقی جزیرۀ گینۀ نو جای دارد و همراه با چند جزیره و جزیرک، سرزمینی را به مساحت ۶۴۲,۸۴۰ کیلومتر مربع تشکیل می دهد و پایتخت آن پورت مورزبی است.سیمای طبیعی. بیش از۵/۴ این کشور را بخش شرقی جزیرۀ بزرگ گینۀ نو تشکیل داده و یک پنجم دیگر، به جزایر مرجانی تروبریاند و جزایر نیوبریتن و نیوایرلند تعلق دارد که همگی در مجمع الجزایر بیسمارک جا دارند. بخش گینۀ نو این کشور از رشته کوه هایی تشکیل شده که تحت تأثیر زمین لرزه و فعالیت های آتشفشانی به وجود آمده اند. رشته کوه های اوئن استنلی در جنوب شرقی و ارتفاعات شمال غربی، ازجمله کوه های مهم آن محسوب می شوند و یگانه ناحیۀ کم ارتفاع و پهناور آن در اطراف ارتفاعات مرکزی قرار دارد و بلندترین نقطۀ آن، کوه ویلهلم است که آن نیز، در رشته ارتفاعات مرکزی واقع است و ارتفاع آن به ۴,۶۹۴ متر می رسد. خلیج بزرگ پاپوآ در ساحل باتلاقی جنوب، که از دلتای رودخانه های متعدد به ویژه رودهای فلای، کیکوری، و پوراری پدید آمده است قرار دارد؛ و ساحل شرقی نیز خلیج های هیوئن و میلن و هالینکوت و چند خلیجک دیگر را در خود جا داده است. این کشور از اقلیم گرم و مرطوب مدارگانی همراه با باران های شدید فصلی بهره مند است و از جنگل های کرنای ساحلی و بلوط، راش، و کاج کوهستانی پوشیده شده است و حیات وحش آن را که به ویژه از پرندگان کمیاب و شترمرغ های غول پیکر و پرندۀ رنگین بال بهشتی تشکیل شده، در پناه خود جای داده است.
اقتصاد. پاپوآ گینۀ نو از نظر منابع طبیعی بسیار غنی است و بیشتر فعالیت های اقتصادی آن در معدن کاوی و استخراج کانی هایی چون مس و طلا و نقره متمرکز است و گاز طبیعی و نیروی هیدروالکتریک انرژی مورد نیاز آن را تأمین می کنند. کشاورزی این سامان وضعیت نسبتاً مناسبی دارد و غلات، قهوه، چای، کاکائو، کوپرا، روغن نخل، نارگیل، موز، نیشکر، سیب زمینی هندی، و آناناس از مهم ترین فرآورده های صادراتی آن به شمار می روند.
حکومت و سیاست. نظام حاکم بر این کشور، فرمانداری کل با یک مجلس قانون گذاری است. ۱۰۹ عضو مجلس ملی آن هر پنج سال یک بار انتخاب می شوند و فرماندار کل را به سمت خود منصوب می دارند. فرماندار کل نیز نخست وزیر را به مجلس معرفی می کند و پس از تأیید و تصویب مجلس، امور اجرایی به او محول می شود.
مردم و تاریخ. جمعیت کشور پاپوآ گینۀ نو حدود۶,۷۰۳,۰۰۰ نفر است (۲۰۱۰)و تراکم نسبی آن به۱۰.۴ نفر در کیلومتر مربع می رسد. ۸۴ درصد از جمعیت آن را پاپوآیی ها تشکیل داده اند و ۵۶ درصد از مردم آن پیرو آیین پروتستان اند و زبان رسمی آنان انگلیسی است. گینۀ نو از حدود ۲۵۰۰پ م مسکون بوده ولی هیچ گونه ارتباطی با سرزمین های دیگر نداشته و ناشناخته بوده است. اسپانیایی ها در ۱۵۴۵ به این سرزمین وارد شدند و آن را به مالکیت خود درآوردند. در ۱۷۹۳ انگلیسی ها نیز وارد صحنه شدند و آن جا را تصرف کردند. در ۱۹۰۶ آلمان نواحی تحت اشغال انگلستان را اشغال و پس از پایان جنگ جهانی اول به استرالیا که از سوی انگلستان نمایندگی داشت واگذار کرد و سپس به قیمومت جامعۀ ملل درآمد. این سرزمین در ۱۹۴۶ به خودمختاری داخلی رسید و در ۱۹۷۵ به استقلال کامل دست یافت و از اعضای جامعۀ ملل مشترک المنافع بریتانیا و نیز عضو سازمان ملل متحد شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس