پاستورلا

دانشنامه عمومی

پاستورلا یک سرده از باکتری های گرم منفی و بی هوازی اختیاری است. [ ۱] گونه های پاستورلا غیرمتحرک و پلئومورف هستند و اغلب رنگ آمیزی دوقطبی نشان می دهند. بیشتر گونه ها کاتالاز و اکسیداز مثبت هستند. [ ۲] نام این سرده از شیمی دان و میکروبیولوژیست فرانسوی لوئی پاستور گرفته شده است که نخستین بار گونه ای باکتری را که اکنون با نام پاستورلا مالتوسیدا شناخته می شود به عنوان عامل بیماری وبای مرغی شناسایی کرد.
بسیاری از گونه های پاستورلا پاتوژن های مشترک بین انسان و دام هستند و انسان ها می توانند از گزش حیوانات اهلی به عفونت مبتلا شوند. [ ۳] [ ۴] در گاو، گوسفند و پرندگان، گونه هایی از پاستورلا می توانند باعث سینه پهلوی مرگبار شوند. در گربه ها و سگ ها، پاستورلا عامل بیماری نیست و بخشی از فلور طبیعی بینی و دهان را تشکیل می دهد. [ ۵]
پاستورلا همولیتیکا ( Pasteurella haemolytica ) گونه ای است که عمدتاً گاو و اسب را آلوده می کند. پاستورلا مالتوسیدا شایع ترین عامل در پاستورلوز یا عفونت پاستورلای انسانی است. [ ۶] علائم رایج پاستورلوز در انسان شامل تورم، سلولیت و تخلیهٔ خون از محل زخم است. عفونت ممکن است به مفاصل مجاور موضع، پیشرفت کرده و می تواند باعث تورم بیشتر، التهاب مفصل و آبسه شود. [ ۷]
گونه های سردهٔ پاستورلا به طور کلی به کلرامفنیکل، پنی سیلین ها، تتراسایکلین و ماکرولیدها حساس هستند. در صورت وجود باکتری در محل گزش، انجام درمان های ضدباکتری اغلب لازم است. [ ۸] تاکنون چندین واکسن برای پیشگیری از عفونت پاستورلا استفاده شده است. [ ۹]
گونهٔ پاستورلا مالتوسیدا به عنوان عامل بیماری و مرگ و میر در خرگوش شناخته شده است. سندرم غالب، بیماری تنفسی فوقانی است. این باکتری می تواند در میان کلنی های خرگوش، بومی باشد و اغلب از طریق ترشحات بینی منتقل می شود. پاستورلا مالتوسیدا می تواند چندین روز در آب یا مناطق مرطوب زنده بماند. [ ۱۰] پاستورلا همچنین می تواند از طریق گاز گرفتن سگ منتقل شود. [ ۱۱] پاستورلا در کانگوروهای قرمز[ ۱۲] و در کانگوروهای خرگوشی[ ۱۳] نیز گزارش شده است.
گونهٔ پاستورلا مالتوسیدا به انروفلوکساسین، اکسی تتراسایکلین، کلرامفنیکل و آمپی سیلین بسیار حساس است. [ ۱۴]
عکس پاستورلا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس