لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
ویسکی ( به انگلیسی: Whisky ) نام رده گسترده ای از نوشیدنی های الکلی است؛ که از تخمیر دانه های غلات بدست می آید و پس از تقطیر در بشکه هایی از چوب بلوط جا می افتد. برای تهیه گونه های مختلف ویسکی از غلات گوناگونی استفاده می شود از جمله جو، چاودار، مالت، گندم و ذرت. الکل حاصل شده از تخمیر و تعریق غلات یا مالت که در بشکه چوبی آمیزه «خوابانده» شود را ویسکی می نامند. ویسکی انواع مختلف دارد که بستگی به نوع مواد و محل تهیه آن دارد.
ویسکی های ساخت اسکاتلند همیشه به صورتscotch نوشته می شوند؛ و ویسکی سازی های ژاپن و کانادا نیز از این روش نگارش پیروی می کنند. در مقابل، ویسکی سازی های ایرلند و به پیروی از آن آمریکا، ویسکی را Whiskey می نویسند. [ ۱] [ ۲]
ویسکی اندریان، ویسکی اموک، ویسکی استرالیایی، ویسکی ایرلندی، ویسکی مالت، ویسکی چاودار، ویسکی خالص، ویسکی تنسی از انواعی است که مواد اولیه، روش تهیه و آمیزه های مختلف دارد.
گام اول تولید ویسکی تهیه حریره غله که حرارت دیده و آنزیمهای مناسب زده شده، یا مالت جو یا مخلوطی از هر دو می باشد. در این بچ ترش شده مقداری از بچ قبلی را اضافه و پس از تخمیر آن را تعریق می کنند. تعریق می تواند با استفاده از دیگ پخت معمولی یا برج تقطیر باشد. دوآتشه کردن الکل ( تقطیر مجدد الکل ) سهم مهمی دارد و ویسکی ایرلندی را سه بار تقطیر می کنند. الکل حاصل بین ۶۰٪ تا ۸۰٪ می شود و هر چند بار که تعریق شود، طعم غله را بیشتر از دست می دهد. الکل حاصل را در بشکه چوب بلوط آمیزه می کنند. گاهی نیز از بشکه ای که قبلاً در آن براندی تهیه شده، استفاده می کنند. در کارخانجات مدرن نیز از بشکه های از جنس فولاد ضدزنگ که با در پوش از جنس چوب بلوط و به همراه مقداری تراشه چوب بلوط در الکل برای رنگ و طعم دادن استفاده می شود. [ ۳]
تئوری مطلوب آن است که مقدار ۶۰ لیتر حجم حریره قبل از پختن شامل آب و ۱۰ کیلوگرم غله را تخمیر و تعریق نموده و حدود ۳ تا ۳٫۵ لیتر الکل اتیلیک خالص تولید که معادل حدود ۸ لیتر ویسکی با درجه الکلی ۴۰٪ است. ساده تر آنکه با بهترین مواد و داشتن امکانات کافی از هر کیلو غله می توان یک بطری ویسکی ( ۷۵۰ سی سی ) تهیه کرد ولی در عمل گاهی تا ۴۰٪ تلفات را باید پیش بینی کرد.
غلات بایستی کاملاً پاک و تمیز شده و از گرد و خاک و آلودگی های دیگر مبری و یکدست باشند.
ویسکی های ساخت اسکاتلند همیشه به صورتscotch نوشته می شوند؛ و ویسکی سازی های ژاپن و کانادا نیز از این روش نگارش پیروی می کنند. در مقابل، ویسکی سازی های ایرلند و به پیروی از آن آمریکا، ویسکی را Whiskey می نویسند. [ ۱] [ ۲]
ویسکی اندریان، ویسکی اموک، ویسکی استرالیایی، ویسکی ایرلندی، ویسکی مالت، ویسکی چاودار، ویسکی خالص، ویسکی تنسی از انواعی است که مواد اولیه، روش تهیه و آمیزه های مختلف دارد.
گام اول تولید ویسکی تهیه حریره غله که حرارت دیده و آنزیمهای مناسب زده شده، یا مالت جو یا مخلوطی از هر دو می باشد. در این بچ ترش شده مقداری از بچ قبلی را اضافه و پس از تخمیر آن را تعریق می کنند. تعریق می تواند با استفاده از دیگ پخت معمولی یا برج تقطیر باشد. دوآتشه کردن الکل ( تقطیر مجدد الکل ) سهم مهمی دارد و ویسکی ایرلندی را سه بار تقطیر می کنند. الکل حاصل بین ۶۰٪ تا ۸۰٪ می شود و هر چند بار که تعریق شود، طعم غله را بیشتر از دست می دهد. الکل حاصل را در بشکه چوب بلوط آمیزه می کنند. گاهی نیز از بشکه ای که قبلاً در آن براندی تهیه شده، استفاده می کنند. در کارخانجات مدرن نیز از بشکه های از جنس فولاد ضدزنگ که با در پوش از جنس چوب بلوط و به همراه مقداری تراشه چوب بلوط در الکل برای رنگ و طعم دادن استفاده می شود. [ ۳]
تئوری مطلوب آن است که مقدار ۶۰ لیتر حجم حریره قبل از پختن شامل آب و ۱۰ کیلوگرم غله را تخمیر و تعریق نموده و حدود ۳ تا ۳٫۵ لیتر الکل اتیلیک خالص تولید که معادل حدود ۸ لیتر ویسکی با درجه الکلی ۴۰٪ است. ساده تر آنکه با بهترین مواد و داشتن امکانات کافی از هر کیلو غله می توان یک بطری ویسکی ( ۷۵۰ سی سی ) تهیه کرد ولی در عمل گاهی تا ۴۰٪ تلفات را باید پیش بینی کرد.
غلات بایستی کاملاً پاک و تمیز شده و از گرد و خاک و آلودگی های دیگر مبری و یکدست باشند.
wiki: ویسکی
ویسکی (ناحیه بلانسکو). ویسکی ( به چکی: Vísky ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری چک است که در ناحیه بلانسکو واقع شده است. [ ۱] ویسکی ۳٫۷۸ کیلومتر مربع مساحت و ۲۳۳ نفر جمعیت دارد و ۴۱۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
wiki: ویسکی (ناحیه بلانسکو)
ویسکی (ناحیه روکیتسانی). ویسکی ( به چکی: Vísky ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری چک است که در ناحیه روکیتسانی واقع شده است. [ ۱] ویسکی ۱٫۳۷ کیلومتر مربع مساحت و ۴۳ نفر جمعیت دارد و ۵۶۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: ویسکی (ناحیه روکیتسانی)
دانشنامه آزاد فارسی
ویسکی (whisky)
نوشیدنی الکلی تقطیرشده از غلات. ویسکی اسکاچ از مالت جو، ویسکی ایرلندی معمولاً از جو، و ویسکی امریکای شمالی و بوربون از ذرت و چاودار تهیه می شود. اسکاچ معمولاً ترکیبی است. ویسکی مالت خالص گران قیمت تر است. ویسکی را، پیش از مصرف، چهار تا دوازده سال در بشکه های چوبی نگهداری می کنند. براساس شواهد موجود، مصرف ویسکی در اسکاتلند، به ۱۴۹۴م، بازمی گردد، اما صنعت تقطیر متعلق به پیش از آن است.
نوشیدنی الکلی تقطیرشده از غلات. ویسکی اسکاچ از مالت جو، ویسکی ایرلندی معمولاً از جو، و ویسکی امریکای شمالی و بوربون از ذرت و چاودار تهیه می شود. اسکاچ معمولاً ترکیبی است. ویسکی مالت خالص گران قیمت تر است. ویسکی را، پیش از مصرف، چهار تا دوازده سال در بشکه های چوبی نگهداری می کنند. براساس شواهد موجود، مصرف ویسکی در اسکاتلند، به ۱۴۹۴م، بازمی گردد، اما صنعت تقطیر متعلق به پیش از آن است.
wikijoo: ویسکی
مترادف ها
مارگزیدگی، ویسکی، نیش مار، تریلیوم
ویسکی
ویسکی، وسکی