ویسکی

/viski/

معنی انگلیسی:
whiskey, whisky

لغت نامه دهخدا

ویسکی. ( انگلیسی ، اِ ) نوعی مشروب الکلی. قسمی عرق معمولی انگلستان. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). || نوعی از عرق که از حبوبات گیرند و بیشتر در اسکاتلند و ایالات متحده امریکا سازند.

فرهنگ فارسی

نوعی ازنوشابه های تقطیرشده که ازبعضی غلات مانند، جویاذرت یاچاوداربدست می آید
(اسم ) نوعی مشروب الکلی که بیشتر در انگلستان و ایالات متحد. آمریکا تهیه و مصرف میشود .

فرهنگ معین

[ انگ . ] (اِ. ) نوعی مشروب الکلی .

فرهنگ عمید

نوعی نوشیدنی الکلی تقطیرشده که از بعضی غلات مانند جو، ذرت، یا چاودار به دست می آید. &delta، جو جوانه زده را که خشک و بوداده شده پس از نرم کردن با آب داغ مخلوط می کنند و بعد از تخمیر در دستگاه های مخصوص عرق کشی تقطیر می کنند.

دانشنامه عمومی

ویسکی ( به انگلیسی: Whisky ) نام رده گسترده ای از نوشیدنی های الکلی است؛ که از تخمیر دانه های غلات بدست می آید و پس از تقطیر در بشکه هایی از چوب بلوط جا می افتد. برای تهیه گونه های مختلف ویسکی از غلات گوناگونی استفاده می شود از جمله جو، چاودار، مالت، گندم و ذرت. الکل حاصل شده از تخمیر و تعریق غلات یا مالت که در بشکه چوبی آمیزه «خوابانده» شود را ویسکی می نامند. ویسکی انواع مختلف دارد که بستگی به نوع مواد و محل تهیه آن دارد.
ویسکی های ساخت اسکاتلند همیشه به صورتscotch نوشته می شوند؛ و ویسکی سازی های ژاپن و کانادا نیز از این روش نگارش پیروی می کنند. در مقابل، ویسکی سازی های ایرلند و به پیروی از آن آمریکا، ویسکی را Whiskey می نویسند. [ ۱] [ ۲]
ویسکی اندریان، ویسکی اموک، ویسکی استرالیایی، ویسکی ایرلندی، ویسکی مالت، ویسکی چاودار، ویسکی خالص، ویسکی تنسی از انواعی است که مواد اولیه، روش تهیه و آمیزه های مختلف دارد.
گام اول تولید ویسکی تهیه حریره غله که حرارت دیده و آنزیمهای مناسب زده شده، یا مالت جو یا مخلوطی از هر دو می باشد. در این بچ ترش شده مقداری از بچ قبلی را اضافه و پس از تخمیر آن را تعریق می کنند. تعریق می تواند با استفاده از دیگ پخت معمولی یا برج تقطیر باشد. دوآتشه کردن الکل ( تقطیر مجدد الکل ) سهم مهمی دارد و ویسکی ایرلندی را سه بار تقطیر می کنند. الکل حاصل بین ۶۰٪ تا ۸۰٪ می شود و هر چند بار که تعریق شود، طعم غله را بیشتر از دست می دهد. الکل حاصل را در بشکه چوب بلوط آمیزه می کنند. گاهی نیز از بشکه ای که قبلاً در آن براندی تهیه شده، استفاده می کنند. در کارخانجات مدرن نیز از بشکه های از جنس فولاد ضدزنگ که با در پوش از جنس چوب بلوط و به همراه مقداری تراشه چوب بلوط در الکل برای رنگ و طعم دادن استفاده می شود. [ ۳]
تئوری مطلوب آن است که مقدار ۶۰ لیتر حجم حریره قبل از پختن شامل آب و ۱۰ کیلوگرم غله را تخمیر و تعریق نموده و حدود ۳ تا ۳٫۵ لیتر الکل اتیلیک خالص تولید که معادل حدود ۸ لیتر ویسکی با درجه الکلی ۴۰٪ است. ساده تر آنکه با بهترین مواد و داشتن امکانات کافی از هر کیلو غله می توان یک بطری ویسکی ( ۷۵۰ سی سی ) تهیه کرد ولی در عمل گاهی تا ۴۰٪ تلفات را باید پیش بینی کرد.
غلات بایستی کاملاً پاک و تمیز شده و از گرد و خاک و آلودگی های دیگر مبری و یکدست باشند.
عکس ویسکی

ویسکی (ناحیه بلانسکو). ویسکی ( به چکی: Vísky ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری چک است که در ناحیه بلانسکو واقع شده است. [ ۱] ویسکی ۳٫۷۸ کیلومتر مربع مساحت و ۲۳۳ نفر جمعیت دارد و ۴۱۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس ویسکی (ناحیه بلانسکو)عکس ویسکی (ناحیه بلانسکو)عکس ویسکی (ناحیه بلانسکو)

ویسکی (ناحیه روکیتسانی). ویسکی ( به چکی: Vísky ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری چک است که در ناحیه روکیتسانی واقع شده است. [ ۱] ویسکی ۱٫۳۷ کیلومتر مربع مساحت و ۴۳ نفر جمعیت دارد و ۵۶۵ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس ویسکی (ناحیه روکیتسانی)عکس ویسکی (ناحیه روکیتسانی)عکس ویسکی (ناحیه روکیتسانی)عکس ویسکی (ناحیه روکیتسانی)عکس ویسکی (ناحیه روکیتسانی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

ویسکی (whisky)
نوشیدنی الکلی تقطیرشده از غلات. ویسکی اسکاچ از مالت جو، ویسکی ایرلندی معمولاً از جو، و ویسکی امریکای شمالی و بوربون از ذرت و چاودار تهیه می شود. اسکاچ معمولاً ترکیبی است. ویسکی مالت خالص گران قیمت تر است. ویسکی را، پیش از مصرف، چهار تا دوازده سال در بشکه های چوبی نگهداری می کنند. براساس شواهد موجود، مصرف ویسکی در اسکاتلند، به ۱۴۹۴م، بازمی گردد، اما صنعت تقطیر متعلق به پیش از آن است.

مترادف ها

snakebite (اسم)
مارگزیدگی، ویسکی، نیش مار، تریلیوم

whisky (اسم)
ویسکی

whiskey (اسم)
ویسکی، وسکی

فارسی به عربی

ویسکی

پیشنهاد کاربران

بپرس