ولادت امام مهدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ولادت امام مهدی (دیدگاه اهل سنت). اصل مسئله مهدویت در اسلام مانند مسئله امامت، یک مسئله اتفاقی بین همه مذاهب کلامی و فقهی اسلام است. اما در موضوع ولادت حضرت مهدی علیه السلام، اختلاف نظر وجود دارد.
طبق اعتقاد علمای شیعه، تولد حضرت مهدی علیه السّلام مورد اجماع بوده و از ضروریات مذهب شیعه به شمار می آید و این اعتقاد در آثار کهن شیعه تا دوره های کنونی به ثبت رسیده است، چنانکه کلینی با صراحت می نویسد: «ولد ع للنصف من شعبان سنة خمس و خمسین و مائتین» مهدی علیه السّلام در نیمه شعبان سال ۲۵۵متولد شده است.
کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج۱، ص۵۱۴، تهران ۱۳۶۲ ش، انتشارات اسلامیه، چاپ دوم.
اما عقیده به مسئله تولد حضرت مهدی علیه السّلام در میان اهل سنت از مسائل اختلافی است که آنها را به دو گروه تقسیم کرده است. گروهی از اهل تسنن، منکر ولادت آن حضرت هستند (محسن عباد استاد دانشگاه مدینه در این باره می گوید : «در دیدگاه اهل سنت، مهدی... در آخر الزمان متولد می شود و حاکمیت اسلام رابه دست می گیرد»)
عباد، عبد المحسن، الرد علی من کذب بالاحادیث الصحیحةالواردة فی المهدی، ص۳، ریاض، دارالفضیله۱۴۰۲، چاپ اول، باب ۵-۲۱.
در اینجا ولادت مهدی موعود عجّل الله فرجه الشریف از کتب بزرگان اهل سنت نقل می شود و در همه آنها خواهیم دید که او فرزند بلافصل حضرت امام حسن عسکری عجّل الله فرجه الشریف است. و نیز خواهیم دید که عده ای از آنان پس از نقل ولادت آن حضرت می گویند: او همان مهدی منتظر عجّل الله فرجه الشریف است که شیعیان امامیه قائلند و یا می گویند: او امام دوازدهم از نظر شیعه است.اکنون، کلمات بزرگان اهل سنت را در این باره از کتابهای معروف شان نقل می کنیم:
← دیدگاه عزالدین ابن اثیر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس