وزوویانیت

دانشنامه عمومی

وزوویانیت ( به انگلیسی: Vesuvianite ) با فرمول شیمیایی Ca10 ( MgFe ) 2 Al4 از مجموعه کانی هاست و از کانیهای مشابه آن روتیل، اپیدت، گروسولار و زیرکن است. از نام vesuve که پیدایش شده گرفته شده است به آسانی ذوب شده و شیشه زرد متمایل به سبز می دهد - در اسیدها نامحلول است. متغیر دارای انکلوزیون های B2O۳ برای اولین بار در روسیه کشف شد و از نظر شکل بلور: منشوری - آسیکولار - بی پیرامیدال - ، رنگ: قهوه ای - سبز - آبی - زرد - متمایل به قرمز، شفافیت: نیمه شفاف، شکستگی: نامساوی، جلا: شیشه ای - چرب، رخ: ناکامل - مطابق با و، سیستم تبلور: کوادراتیک و در رده بندی سیلیکات است و منشأ تشکیل آن دگرگونی مجاورتی - رگه های است.
همایند کانی شناسی ( پارانژ ) آن روتیل - اپیدوت - گروسولار - زیرکن - کلریت - دیوپسید - گرونا - اپیدوتتیپ آلپیایزومتریک است ، از نظر ژیزمان بلوری - آگرگات دانه ای - توده ای - شعاعی تقریباًَ کمیاب است و بیشتر در آلمان غربی، ایتالیا، رومانی، چک اسلواکی، سوئیس، روسیه، اتریش، مکزیک و نروژ یافت می شود.
موارد مصرف: از نوع شفاف آن برای تولید زیورآلات استفاده می شود، مخصوصا نوع کروم دار این کانی که بسیار شبیه به یشم سبز می باشد و لذا این کانی به بدل یشم سبز نیز معروف است.
عکس وزوویانیتعکس وزوویانیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس