وحید قاسمی

دانشنامه عمومی

وحید قاسمی ( زاده ۲۶ فوریه ۱۹۵۸، گذر باغ نواب شهر کهنه کابل ) هنرمند و پژوهشگر موسیقی است. [ ۱] [ ۲]
وحید قاسمی آموزش های نخستین، متوسط و برتر را در مکتب سردار جانخان، لیسه نادریه و دانشکده ادبیات دانشگاه کابل فراگرفته است. سپس به موسیقی رو آورد و آموزش بنیان های موسیقی شرقی را از استاد یوسف قاسمی و استاد یعقوب قاسمی فراگرفت و اساسات موسیقی غربی را از استاد سلیم سرمست وببرک وسا آموخت. در سال ۱۹۷۷ گروه موسیقی "شاین " را ایجاد کرد که در زمینه موسیقی پاپ فعالیت دارد. او از سال ۱۹۷۸ تا امروز به عنوان آواز خوان، تنطیم کننده موسیقی و آهنگساز به فعالیت خود با این گروه ادامه می دهد. وحید قاسمی در ماه ثور/اردیبهشت ۱۳۹۷ منحیث رئیس موسیقی رادیو تلویزیون ملی افغنستان آغاز به کار کرد. او با همسرش ترینا میرزاد در کابل زندگی می کند و پسرش عبدالله قاسمی مقیم کانادا می باشد که او هم دست اندرکار هنر موسیقی است.
وحید قاسمی از سال ( ۲۰۰۶ ) تا کنون در داخل افغانستان به گردآوری، شناسایی و تحقیقات موسیقی اصیل و فولکلور کشور مصروف می باشد و برای تحقیقات ساحوی، سفرهایی به ولایات، شهرها و روستاهای کشور دارد. قاسمی در تلاش برای بازآفرینی موسیقی سنتی افغانستان و حفظ این گونه موسیقی که تاریخ و سازنده روشنی ندارد به سراغ هنرمندان اصیل، نوازندگان سازهای قدیمی و خوانندگان آوازهای فولکلور افغانستان می رود و صدای آن ها را ضبط می کند. [ ۳] وی در بازخوانی آوازهای فولکلوریک افغانی شهرت دارد. [ ۴]
قاسمی در جشنواره سال ۲۰۰۷ ( از سوی تلویزیون نور/ آمریکا ) در میان آهنگسازان جایگاه نخست را از آن خود ساخت و در جشنواره سال ۲۰۰۸ ( از سوی تلویزیون آریانا ) در کنار هنرمندانی چون فرید زلاند، استاد خیال، استاد مهوش، بانو قمر گل، احمد ظاهر و احمد ولی لقب «ستاره موسیقی» را به دست آورد.
زیر و بم موسیقی اصیل بدخشان، هرات و بادغیس کتابیست در زمینه موسیقی محلی افغانستان. این کتاب حاصل پژوهش های ده ساله وحید قاسمی است. او در نخستین بخش این کتاب به موسیقی اصیل بدخشان در دو حوزه هنری موسیقی پامیری و تخاری پرداخته است و سبک ها و آثار موسیقایی هر دو حوزه را معرفی نموده است. سپس در مورد سرودهای فولکلوری، در مناسبت های ویژه توضیحات داده است و در ادامه آلات موسیقی و هنرمندان را در هر دو حوزه معرفی کرده است. بعد به رابطه میان ادبیات شفاهی و موسیقی این مناطق اشاراتی دارد. در بخش بعدی مروری دارد به تاریخ و گذشته موسیقی این سرزمین، به ویژه موسیقی محلی هرات، به مثابه یکی از شهرهای تأثیرگذار و بستر پرورش استعدادها. در ادامه فرم ها، پرده ها و مقام های موسیقی، معرفی و بازخوانی و آلات موسیقی، نغمه های معروف، سبک های موسیقی و هنرمندان این هنر اصیل را معرفی کرده اند.
عکس وحید قاسمی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس