والری پلیاکوف

دانشنامه عمومی

والری ولادیمیرویچ پُلیاکوف ( به روسی: Валерий Владимирович Поляков ) ( زادهٔ ۲۷ آوریل ۱۹۴۲ در تولا، روسیه شوروی - درگذشتهٔ ١٩ سپتامبر ٢٠٢٢ ) پزشک و کیهان نورد روسی و رکورددار درازمدت ترین «زندگی پیوسته در فضا» در تاریخ فضانوردی به مدت ۴۳۷ روز و ۱۸ ساعت ( بیش از ۱۴ ماه پیوسته ) بود. [ ۱] وی روی هم رفته بیش از ۲۲ ماه را در فضا گذرانده است.
والری پلیاکوف به عنوان پزشک و پژوهشگر دانش پزشکی فضایی، در سال ۱۹۷۲ به گروه کیهان نوردان در برنامه فضایی شوروی پیوست. وی نخستین سفر فضایی خود را در سال ۱۹۸۸ با فضاپیمای سایوز تی ام - ۶ آغاز کرد و پس از زندگی ۲۴۰ روزه در ایستگاه مداری میر، با فضاپیمای سایوز تی ام - ۷ به زمین بازگشت. دومین پرواز فضایی پلیاکوف در سال ۱۹۹۴ و با هدف پژوهش پزشکی دربارهٔ تأثیر اقامت بلندمدت انسان در فضا، با پرواز فضاپیمای سایوز تی ام - ۱۸ آغاز شد. وی در این مأموریت ۴۳۷ روز را در ایستگاه فضایی میر گذراند و رکورد طولانی ترین اقامت پیوستهٔ فضایی تاریخ فضانوردی را شکست که تا به امروز برقرار است.
هدف دانشمندان روسی از پژوهش دربارهٔ تأثیر اقامت بلندمدت فضایی در بدن انسان، سنجش آمادگی انسان برای پروازهای بین سیاره ای مانند سفر به سیاره مریخ بود. در نتیجه پژوهش های پلیاکوف، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که انسان از نظر بدنی و روانی، توانایی انجام پروازهای طولانی و بین سیاره ای را دارا است.
والری پلیاکوف روی هم رفته در طی دو مأموریت فضایی، بیش از ۶۷۸ شبانه روز را در فضا گذرانده است. رکورد مجموع روزهای زندگی او در فضا تا سال ۱۹۹۹ برقرار بود تا اینکه کیهان نوردان روسی سرگئی آودیف، سرگئی کریکالیوف و گنادی پادالکا[ ۲] [ ۳] به ترتیب با مجموع ۷۴۷ روز، ۸۰۳ روز و ۸۷۹ روز زندگی ( ناپیوسته ) در فضا، رکورد پلیاکوف را شکستند. والری پلیاکوف هنوز رکورددار طولانی ترین اقامت پیوسته در فضا است.
عکس والری پلیاکوفعکس والری پلیاکوف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس