هوموسیستئین ( به انگلیسی: Homocysteine ) یا به اختصار ( Hcy ) ، با فرمول شیمیایی C4H9NO2S یک سایتوکاین ضدالتهابی با ترکیب شیمیایی و شناسه پاب کم ۶۵۷۷ است؛ که جرم مولی آن ۱۳۵٫۱۸ گرم بر مول می باشد. [ ۱]
هموسیستئین یک آمینواسید غیر پروتئینی گوگرددار، است که از متیلاسیون متیونین و سیستئین تولید می شود؛ هموسیستئین در رژیم غذایی وجود ندارد؛ و بنابراین، تنها منبع سنتز آن در بدن متیونین موجود در رژیم غذایی می باشد. [ ۲]
هایپر هوموسیستئینمی یا هیپرهموسیستئینمی در نبود بیماری کلیوی، نشان دهنده اختلال در متابولیسم اسید آمینه گوگرددار است که در اثر کمبود ویتامینها ( فولات، B12 و B6 ) یا نقص ژنتیکی بوجود می آید. شواهد اپیدمیولوژیکی نشان می دهد که هیپرهموسیستئینمی خفیف با افزایش خطر بیماری آترواسکلروز و موارد سکته مغزی ارتباط دارد؛ هیپرهموسیستئینمی عامل خطر مستقل بیماری های عروق کرونر قلب است؛ افزایش دریافت این ویتامینها به صورت مکمل یا افزودن این ویتامینها به مواد غذایی مصرفی می تواند به طریق بسیار ارزان موجب کاهش سطح هموسیستئین خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی - عروقی گردد. [ ۳]
همچنین، مشخص شده است که افزایش سطح پروتئین واکنش گر C پیش بینی کننده ای قوی تری برای بیماری قلبی و عروقی نسبت به سطوح لیپوپرتئین با چگالی کم، هموسیستئین و اینترلوکین - ۶ است؛ و خطر بیماری قلبی و عروقی در افراد با سطوح پروتئین واکنش گر C بالاتر از ۳ میلی گرم در لیتر در مقایسه با افراد با سطوح پروتئین واکنش گر C کمتر از ۱ میلی گرم در لیتر، دو برابر بیشتر است. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفهموسیستئین یک آمینواسید غیر پروتئینی گوگرددار، است که از متیلاسیون متیونین و سیستئین تولید می شود؛ هموسیستئین در رژیم غذایی وجود ندارد؛ و بنابراین، تنها منبع سنتز آن در بدن متیونین موجود در رژیم غذایی می باشد. [ ۲]
هایپر هوموسیستئینمی یا هیپرهموسیستئینمی در نبود بیماری کلیوی، نشان دهنده اختلال در متابولیسم اسید آمینه گوگرددار است که در اثر کمبود ویتامینها ( فولات، B12 و B6 ) یا نقص ژنتیکی بوجود می آید. شواهد اپیدمیولوژیکی نشان می دهد که هیپرهموسیستئینمی خفیف با افزایش خطر بیماری آترواسکلروز و موارد سکته مغزی ارتباط دارد؛ هیپرهموسیستئینمی عامل خطر مستقل بیماری های عروق کرونر قلب است؛ افزایش دریافت این ویتامینها به صورت مکمل یا افزودن این ویتامینها به مواد غذایی مصرفی می تواند به طریق بسیار ارزان موجب کاهش سطح هموسیستئین خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی - عروقی گردد. [ ۳]
همچنین، مشخص شده است که افزایش سطح پروتئین واکنش گر C پیش بینی کننده ای قوی تری برای بیماری قلبی و عروقی نسبت به سطوح لیپوپرتئین با چگالی کم، هموسیستئین و اینترلوکین - ۶ است؛ و خطر بیماری قلبی و عروقی در افراد با سطوح پروتئین واکنش گر C بالاتر از ۳ میلی گرم در لیتر در مقایسه با افراد با سطوح پروتئین واکنش گر C کمتر از ۱ میلی گرم در لیتر، دو برابر بیشتر است. [ ۴]
wiki: هوموسیستئین