سیستئین

دانشنامه عمومی

سیستئین ( به انگلیسی: Cysteine ) یک آلفاآمینو اسید با فرمول HO2CCH ( NH2 ) CH2SH است که در بدن انسان در ترکیب پروتئین های مختلفی به کار رفته است. این ترکیب شیمیایی دارای شناسه پاب کم ۵۸۶۲ است. شکل ظاهری این ترکیب، پودر یا بلورهای سفید است. این اسیدآمینه در رژیم غذایی انسان ضروری نیست و می تواند از متابولیسم ترکیباتی مانند متیونین تولید شود. سیستئین در منابع حیوانی مانند تخم مرغ، لبنیات و گوشت مرغ و منابع گیاهی مانند پیاز، کلم بروکلی و غلات و در موی انسان و خوک یافت می شود.
اسیدهای آمینهٔ حاوی گوگرد سیستئین و متیونین به راحتی نسبت به سایر اسیدهای آمینه اکسید می شوند. [ ۲] [ ۳]
بیشتر ال - سیستئین به صورت صنعتی از هیدرولیز مواد حیوانی مانند پرهای پرندگان یا موی خوک به دست می آید. شواهد کمی وجود دارد که از موهای انسان به عنوان مادهٔ اولیه استفاده می شود. اما استفاده از آن برای افزودنی های غذایی و محصولات آرایشی در اتحادیه اروپا، به صراحت ممنوع است. [ ۴] [ ۵]
چین یکی از تولیدکنندگان اصلی مواد صنعتی از سیستئین است. [ ۶] بیشترین مصرف آن در کشور آمریکا است که برای تهیهٔ نان، شیرینی، پیراشکی، دونات و. . با علامت اختصاری آن E920 استفاده می شود.
عکس سیستئینعکس سیستئینعکس سیستئینعکس سیستئین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس