لغت نامه دهخدا
هلیم. [ هََ ] ( ع ص ) چسبنده از هر چیزی. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). || گل لاصق بشی ٔ. ( مخزن الادویه ) ( حکیم مؤمن ).
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
هلیم (فیلم ۱۹۷۹). هَلیم ( انگلیسی: Porridge ) یک فیلم به کارگردانی دیک کلمنت است که در سال ۱۹۷۹ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به رانی بارکر، ریچارد بکینسیل، و پیتر وان اشاره کرد.

wiki: هلیم (فیلم ۱۹۷۹)
هلیم (فیلم ۲۰۱۴). «هلیُم» ( انگلیسی: Helium ) یک فیلم کوتاه است به کارگردانی آندرس والتر است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد.
داستان درباره ی آلفرد پسر کوچکی در بیمارستان است که از بیماری ترمینال نامعلومی رنج می برد و انزو، سرایدار بیمارستان، در ملاقات با آلفرد سعی در ایجاد دوستی ، برای او از دنیای خیالی زیبایی به نام هلیوم میگوید و شادی و لذت از زندگی را دوباره برای او احیا میکند. انزو به او میگوید که برای رفتن به هلیوم باید سوار بالون شود که انزو آن بالون را برایش درست میکند. . . .
• پل فولک کروسبک در نقش آلفرد
• کاسپر کرامپ در نقش انزو ، سرایدار بیمارستان
• ماریجانا یانکوویچ در نقش پرستار آلفرد
داستان درباره ی آلفرد پسر کوچکی در بیمارستان است که از بیماری ترمینال نامعلومی رنج می برد و انزو، سرایدار بیمارستان، در ملاقات با آلفرد سعی در ایجاد دوستی ، برای او از دنیای خیالی زیبایی به نام هلیوم میگوید و شادی و لذت از زندگی را دوباره برای او احیا میکند. انزو به او میگوید که برای رفتن به هلیوم باید سوار بالون شود که انزو آن بالون را برایش درست میکند. . . .
• پل فولک کروسبک در نقش آلفرد
• کاسپر کرامپ در نقش انزو ، سرایدار بیمارستان
• ماریجانا یانکوویچ در نقش پرستار آلفرد

wiki: هلیم (فیلم ۲۰۱۴)
هلیم (مجموعه تلویزیونی). هلیم ( انگلیسی: Porridge ) یک مجموعهٔ تلویزیونی کمدی موقعیت بریتانیایی است که مابین سال های ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۷ از بی بی سی وان پخش شد.
این سریال دربارهٔ دو زندانی به نام های «نورمن فلچر» و «لنی گادبر» است که دوران محکومیت خود را در «زندان اِسلید» در کامبرلند می گذارند. عنوان سریال، هم به صبحانهٔ سنتی زندان ها در بریتانیا اشاره دارد و هم اصطلاحی است کوچه بازاری که در دههٔ ۱۹۵۰ در بریتانیا برای «زندان رفتن» استفاده می شد. [ ۱] ( در فارسی محاوره ای، اصطلاح «آب خنک خوردن» برای زندان رفتن به کار می رود، اما در انگلیسی دههٔ ۵۰ از اصطلاح «هلیم خوردن» استفاده می شد، چرا که در زندان های انگلستان برای صبحانه، به زندانیان هلیم یا شوربا می دادند. )
• رانی بارکر
• فولتون مک کی
• ریچارد بکینسیل
• برایان وایلد
• پیتر وان
• سم کلی
• تونی اوسوبا
• مایکل بارینگتون
• کریستوفر بیگینس
• دیوید جیسون
• موریس دنهام
• برایان گلاور
• رونالد لیسی
• دادلی ساتن
• الون آرمسترانگ
• پیتر جفری
• فیلیپ جکسون
• جین ونهام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین سریال دربارهٔ دو زندانی به نام های «نورمن فلچر» و «لنی گادبر» است که دوران محکومیت خود را در «زندان اِسلید» در کامبرلند می گذارند. عنوان سریال، هم به صبحانهٔ سنتی زندان ها در بریتانیا اشاره دارد و هم اصطلاحی است کوچه بازاری که در دههٔ ۱۹۵۰ در بریتانیا برای «زندان رفتن» استفاده می شد. [ ۱] ( در فارسی محاوره ای، اصطلاح «آب خنک خوردن» برای زندان رفتن به کار می رود، اما در انگلیسی دههٔ ۵۰ از اصطلاح «هلیم خوردن» استفاده می شد، چرا که در زندان های انگلستان برای صبحانه، به زندانیان هلیم یا شوربا می دادند. )
• رانی بارکر
• فولتون مک کی
• ریچارد بکینسیل
• برایان وایلد
• پیتر وان
• سم کلی
• تونی اوسوبا
• مایکل بارینگتون
• کریستوفر بیگینس
• دیوید جیسون
• موریس دنهام
• برایان گلاور
• رونالد لیسی
• دادلی ساتن
• الون آرمسترانگ
• پیتر جفری
• فیلیپ جکسون
• جین ونهام

wiki: هلیم (مجموعه تلویزیونی)
دانشنامه آزاد فارسی
هَلیم
(در تداول عامه: حلیم) از معروف ترین غذاهای ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، فراهم آمده از گوشت مغز پخت کوبیدۀ گوسفند یا مرغ یا بوقلمون، گندم پوست کندۀ خیسانده، دارچین، کره، شکر یا نمک. برخی به این مواد، نخود نیز می افزایند (هلیم قزوینی). هلیم، که بیشتر برای صرف در صبحانه پخته می شود، از غذاهایی است که به نذرانه، به ویژه در صبحِ روزهای تاسوعا و عاشورا و ۲۸ صفر، پخته و پخش می شود. نوع دیگر هلیم، معروف به هلیم بادنجان، است که آن را با بادنجانِ پوست گرفتۀ حلقه حلقه، گوشت و استخوان، عدس، پیاز چهارقاچ و خردکرده، کشک ساییده، نعناع داغ، روغن، و نمک فراهم می آورند و با سیرداغ، گردوی کوبیده، و زعفران حل شده در آب داغ، تزیین می کنند.
(در تداول عامه: حلیم) از معروف ترین غذاهای ایرانی (← آشپزی_ایرانی،_مکتب)، فراهم آمده از گوشت مغز پخت کوبیدۀ گوسفند یا مرغ یا بوقلمون، گندم پوست کندۀ خیسانده، دارچین، کره، شکر یا نمک. برخی به این مواد، نخود نیز می افزایند (هلیم قزوینی). هلیم، که بیشتر برای صرف در صبحانه پخته می شود، از غذاهایی است که به نذرانه، به ویژه در صبحِ روزهای تاسوعا و عاشورا و ۲۸ صفر، پخته و پخش می شود. نوع دیگر هلیم، معروف به هلیم بادنجان، است که آن را با بادنجانِ پوست گرفتۀ حلقه حلقه، گوشت و استخوان، عدس، پیاز چهارقاچ و خردکرده، کشک ساییده، نعناع داغ، روغن، و نمک فراهم می آورند و با سیرداغ، گردوی کوبیده، و زعفران حل شده در آب داغ، تزیین می کنند.
wikijoo: هلیم
جدول کلمات
پیشنهاد کاربران
هلیم، گندم با یا با املای غلط مصطلحِ حَلیم ( که در عربی به آن هریسه گفته می شود ) از غذاهای سنتی منطقهٔ خاورمیانه است که با گوشت و گندم یا بلغور یا جو پخته می شود. هلیم انواع گوناگونی دارد که مواد اولیه شان با یکدیگر متفاوت است؛ اما برای تهیهٔ هلیم گندم از گندم پوست گرفته و کوبیده شده، پیاز و گوشت سردست گوساله یا گوسفند و مقداری روغن استفاده می شود. رنگ هلیم با افزودن ادویه جات مانند دارچین و شکر عوض می شود.
... [مشاهده متن کامل]
این غذا معمولاً به عنوان صبحانه یا در ماه محرم یا در ماه رمضان به عنوان افطاری و سحری مصرف می شود و با سرشیر، دارچین، کنجد، شکر و گوشت ریزشدهٔ مرغ یا بوقلمون تزئین می گردد.
یک پیمانه هلیم داری ۱۵۰ کالری و در صورت مخلوط شدن با شکر، می تواند تا ۳۰۰ کالری انرژی داشته باشد.
در ایران، هلیم قزوین شهرت زیادی دارد. به طوری که هلیم قزوین در فهرست میراث ملی ناملموس کشور قرار گرفته است و در شهرهای دیگر مانند تهران، هلیم را با عنوان تبلیغاتی «هلیم قزوین» به فروش می رسانند.
هلیم شوشتر از قرنهای گذشته تا کنون یکی از هلیم های مشهور ایران بوده است که به طور سنتی در شهر شوشتر پخته شده و معمولاً همراه با سرشیر یا گاهی شکر و دارچین میل می شود. جمال الدین حلاج شیرازی نویسنده قرن ۹ هجری، در ذکر غذاهای معروف هر شهر در آن زمان، هلیم ( هریسه ) را غذای معروف شوشتر دانسته و در شعری چنین می سراید:
علاوه بر نوع معمول هلیم گندم که سفیدرنگ است، نوع دیگری از هلیم سنتی به نام قُلقُل نیز در شوشتر پخته می شود که زرد رنگ است و حبوبات نیز در پخت آن به کار می رود. مهارت پخت قُلقُل به شماره ۱۹۹۴ در فهرست میراث ناملموس ایران ثبت شده است. در بخش هایی از جنوب و غرب ایران، هلیم به صورت هلیم تلفظ می شود.
هاریسا ( خوراک ) ، نوعی هلیم است که در ارمنستان و کردستان تهیه می شود و در کردی به آن هه لیسه یا هه ریسه گفته می شود. ارمنی ها آن را با گوشت مرغ، گوسفند یا گاو، و کُردها آن را با گوشت بوقلمون یا گوسفند درست می کنند و با روغن سرو می کنند.
در افغانستان خوراک مشابهی تهیه می شود که غلور نام دارد. غلور ترش از رایج ترین انواع آن است. انواع دیگر آن عبارتند از غلور ترش مرغ، غلور ترش گوشت تازه، غلور ترش کوفته، غلور ترش قورمه، غلور ترش سفر و اشکنه غلور ترش. غلور هم چنین در استان خراسان جنوبی و استان سیستان و بلوچستان طبخ می شود.


... [مشاهده متن کامل]
این غذا معمولاً به عنوان صبحانه یا در ماه محرم یا در ماه رمضان به عنوان افطاری و سحری مصرف می شود و با سرشیر، دارچین، کنجد، شکر و گوشت ریزشدهٔ مرغ یا بوقلمون تزئین می گردد.
یک پیمانه هلیم داری ۱۵۰ کالری و در صورت مخلوط شدن با شکر، می تواند تا ۳۰۰ کالری انرژی داشته باشد.
در ایران، هلیم قزوین شهرت زیادی دارد. به طوری که هلیم قزوین در فهرست میراث ملی ناملموس کشور قرار گرفته است و در شهرهای دیگر مانند تهران، هلیم را با عنوان تبلیغاتی «هلیم قزوین» به فروش می رسانند.
هلیم شوشتر از قرنهای گذشته تا کنون یکی از هلیم های مشهور ایران بوده است که به طور سنتی در شهر شوشتر پخته شده و معمولاً همراه با سرشیر یا گاهی شکر و دارچین میل می شود. جمال الدین حلاج شیرازی نویسنده قرن ۹ هجری، در ذکر غذاهای معروف هر شهر در آن زمان، هلیم ( هریسه ) را غذای معروف شوشتر دانسته و در شعری چنین می سراید:
علاوه بر نوع معمول هلیم گندم که سفیدرنگ است، نوع دیگری از هلیم سنتی به نام قُلقُل نیز در شوشتر پخته می شود که زرد رنگ است و حبوبات نیز در پخت آن به کار می رود. مهارت پخت قُلقُل به شماره ۱۹۹۴ در فهرست میراث ناملموس ایران ثبت شده است. در بخش هایی از جنوب و غرب ایران، هلیم به صورت هلیم تلفظ می شود.
هاریسا ( خوراک ) ، نوعی هلیم است که در ارمنستان و کردستان تهیه می شود و در کردی به آن هه لیسه یا هه ریسه گفته می شود. ارمنی ها آن را با گوشت مرغ، گوسفند یا گاو، و کُردها آن را با گوشت بوقلمون یا گوسفند درست می کنند و با روغن سرو می کنند.
در افغانستان خوراک مشابهی تهیه می شود که غلور نام دارد. غلور ترش از رایج ترین انواع آن است. انواع دیگر آن عبارتند از غلور ترش مرغ، غلور ترش گوشت تازه، غلور ترش کوفته، غلور ترش قورمه، غلور ترش سفر و اشکنه غلور ترش. غلور هم چنین در استان خراسان جنوبی و استان سیستان و بلوچستان طبخ می شود.


نوعی غذای نذری سنتی شهرچالانچولان لرستان که ازترکیب گوشت وقلمه با گندم بلغور له شده تهیه می شود و همراه باشکر ودارچین در ایام محرم پخش می شود، دربرخی شهرهای لرستان نیز به آن هلیسه هم می گویند
چسبنده
نوعی غذا از مرغ و گوشت و گندم
در ویکیپدیا این نام آمده و در سرچ گوگل هم همین مصطلح آمده
نکته ترجمه: برای یافتن سریع و دقیق معنای لغات، یکی از راه های موثر، پیدا کردن ریشه ی سه حرفی واژه است.
ریشه ی سه حرفی هریک از واژگان بدین شرح است:
حلیم: ح ل م
هلیم: ه ل م
_ پس‘ از آنجایی ریشه ی واژه های بالا، متفاوت است، قطعا معانی متفاوتی هم دارند.
... [مشاهده متن کامل]
۱. معنای لغوی حلیم:
این لغت، ریشه در فرهنگ عربی دارد. از حِلم، به معنای بردباری و شکیبایی و صبر و تحمل، ماخوذ گشته است. پس، یکی از صفات مطلق پروردگار متعال است. و مومنان، به داشتن این صفت نیکو، دعوت شده اند.
بنابر تفسیر مفسران قرآنی و روایی، از این لغت، منظور از حلم پروردگار، مهلت دادن به بنده ی گناهکار است، تا از خطای خود دست کشیده و به سمت پروردگار منان بازگردد و توبه نماید.
و منظور از حلم مومن، گذشتن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان خدا است. در واقع مومن می بخشد تا بخشیده شود. و خداوند متعال در قرآن کریم، برای بخشیدن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان نسبت به همدیگر، پاداش های وصف ناشدنی ذکر کرده است . همچنین، لغت حلم، به صبر مومن در برابر مصایب و مشکلات روزگار، نیز، اطلاق می گردد.
۲. معنای لغوی هلیم:
این واژه، ریشه در فرهنگ فارسی دارد. و بنابر فرهنگ لغات فارسی، هلیم، بر گرفته از غذایی گوشتی به نام هلام است. آن، غذایی است که از گندم و گوشت و شیر له شده و کوبیده شده درهم ساخته میشود. غذایی گرم و مقوی است که حالت آش دارد. مخصوص افطار در ماه مبارک رمضان، یا مخصوص فصل پاییز، جهت مصونیت از بیماری های شایع در این فصل است. این غذا را می توان با دارچین، یا خامه صرف کرد.
نکته. بنابر تعاریف بالا، به کاربردن حلیم، به جای هلیم، غلط است. اما به دلیل رواج این غلط، برخی منابع، این غلط رایج را پذیرفته اند. و به غذای هلیم، حلیم گویند.
ریشه ی سه حرفی هریک از واژگان بدین شرح است:
حلیم: ح ل م
هلیم: ه ل م
_ پس‘ از آنجایی ریشه ی واژه های بالا، متفاوت است، قطعا معانی متفاوتی هم دارند.
... [مشاهده متن کامل]
۱. معنای لغوی حلیم:
این لغت، ریشه در فرهنگ عربی دارد. از حِلم، به معنای بردباری و شکیبایی و صبر و تحمل، ماخوذ گشته است. پس، یکی از صفات مطلق پروردگار متعال است. و مومنان، به داشتن این صفت نیکو، دعوت شده اند.
بنابر تفسیر مفسران قرآنی و روایی، از این لغت، منظور از حلم پروردگار، مهلت دادن به بنده ی گناهکار است، تا از خطای خود دست کشیده و به سمت پروردگار منان بازگردد و توبه نماید.
و منظور از حلم مومن، گذشتن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان خدا است. در واقع مومن می بخشد تا بخشیده شود. و خداوند متعال در قرآن کریم، برای بخشیدن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان نسبت به همدیگر، پاداش های وصف ناشدنی ذکر کرده است . همچنین، لغت حلم، به صبر مومن در برابر مصایب و مشکلات روزگار، نیز، اطلاق می گردد.
۲. معنای لغوی هلیم:
این واژه، ریشه در فرهنگ فارسی دارد. و بنابر فرهنگ لغات فارسی، هلیم، بر گرفته از غذایی گوشتی به نام هلام است. آن، غذایی است که از گندم و گوشت و شیر له شده و کوبیده شده درهم ساخته میشود. غذایی گرم و مقوی است که حالت آش دارد. مخصوص افطار در ماه مبارک رمضان، یا مخصوص فصل پاییز، جهت مصونیت از بیماری های شایع در این فصل است. این غذا را می توان با دارچین، یا خامه صرف کرد.
نکته. بنابر تعاریف بالا، به کاربردن حلیم، به جای هلیم، غلط است. اما به دلیل رواج این غلط، برخی منابع، این غلط رایج را پذیرفته اند. و به غذای هلیم، حلیم گویند.
هوالعلیم
هلیم : غذائی که با گندم و گوشت میپزند و بیشتر با شکر ودارچین میخورند. چنانچه شیر بدان بیفزایند ، هلیم شیر گویند.
حلیم : از صفات باریتعالی است ؛ بردبار ؛ شکیبا. .
هلیم : غذائی که با گندم و گوشت میپزند و بیشتر با شکر ودارچین میخورند. چنانچه شیر بدان بیفزایند ، هلیم شیر گویند.
حلیم : از صفات باریتعالی است ؛ بردبار ؛ شکیبا. .
هلیم : تحریف کلمه لحیم عربی به معنای پرگوشت.
هریسه