هفت کشور و سفرهای ابن تراب

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] "هفت کشور و سفرهای ابن تراب" داستان واژه اخلاق و سیاست بر روش نقل حکایات و قصص به نثری ادیبانه و منشی گرایانه است.
نام اصلی کتاب معلوم نیست، زیرا که نسخه ای از آن در دست نیست که از آغاز و انجام افتادگی نداشته باشد و به مضامین آن هم در منابع ادبی و داستانی اشارتی نرفته است که از آن بتوان نام مولف و کتاب را دانست.
هفت کشور و سفرهای ابن تراب کتاب داستانی است به روش حکایت در حکایت که به احتمال در قرن یازدهم یا دوازدهم به نگارش در آمده است.
با مقدمه ای از ایراج افشار در سال 1386ش آغاز می گردد. سپس طی لیستی به معرفی قهرمانان و شخصیت های کتاب می پردازد. در ادامه طی هفت بخش، کتاب دنبال می شود که بخش هفتم از نسخه افتاده است. در پایان نیز صفحه اول و آخر نسخه خطی به تصویر کشیده شده است.
در بردارنده حکایت های گوناگون خواندنی است و مباحث اخلاقی و عرفانی و سیاست مدن را در قالب مناظره عرضه می دارد.

[ویکی فقه] هفت کشور و سفرهای ابن تراب (کتاب). هفت کشور و سفرهای ابن تراب داستان واژه اخلاق و سیاست بر روش نقل حکایات و قصص به نثری ادیبانه و منشی گرایانه است. نام اصلی کتاب معلوم نیست، زیرا که نسخه ای از آن در دست نیست که از آغاز و انجام افتادگی نداشته باشد و به مضامین آن هم در منابع ادبی و داستانی اشارتی نرفته است که از آن بتوان نام مولف و کتاب را دانست.هفت کشور و سفرهای ابن تراب کتاب داستانی است به روش حکایت در حکایت که به احتمال در قرن یازدهم یا دوازدهم به نگارش در آمده است.
با مقدمه ای از ایراج افشار در سال ۱۳۸۶ ش آغاز می گردد. سپس طی لیستی به معرفی قهرمانان و شخصیت های کتاب می پردازد. در ادامه طی هفت بخش، کتاب دنبال می شود که بخش هفتم از نسخه افتاده است. در پایان نیز صفحه اول و آخر نسخه خطی به تصویر کشیده شده است.
گزارش محتوا
در بردارنده حکایت های گوناگون خواندنی است و مباحث اخلاقی و عرفانی و سیاست مدن را در قالب مناظره عرضه می دارد. نثر ادیبانه آن ساده و عاری از تکلف و پیچیدگی است. طرح اصلی داستان بدیع است و نسبت به متنهای داستانی دیگر تازگی دارد و گذشته از این وصف های نازک اندیشانه نویسنده کتاب و واژگان و ترکیبات آن برای پژوهندگان متون ادبی دل انگیز و سودمند تواند بود. نگارنده خواسته خواننده را از راه آشنا ساختن با تعدادی داستان و حکایت و روایت که جنبه اساطیری و تاریخی دارد و مباحثات و مناظراتی که ساخته و پرداخته ذهن و قلم شخص اوست، با مباحث اساسی اخلاق و سیاست آشنا کند. وی قالب کار و روش بیان خود را سفرنامه گونه ای قرار داده است که دو همراه یکی جوان جویای نام و دیگری خردمند روزگار، در هفت کشور سفر می کنند. در سفر هفت کشور، شش مسافت مطرح است. به این معنی که میان هر یک از دو کشور فاصله ای هست، بیابان مانند که آن را یک مسافت دانسته و در هر یک از مسافت ها میان دو همراه صحبت هایی به میان می آید.
← زمان سفر
دارای ۱۰ فهرست به عناوین زیر می باشد: ۱- نام اشخاص و تیره ها. ۲- نام اشخاص برساخته. ۳- نام های جغرافیایی برساخته. ۴- نام جاهای جغرافیایی. ۵- لغات و ترکیبات. ۶- کتاب های مذکور در متن. ۷- اسامی منازل سفر عرفانی. ۸- اشعار به ترتیب الفبائی کلمه مطلع. ۹- اشعار به ترتیب قوافی. ۱۰- مندرجات. پاورقی ها و تحقیق کتاب توسط ایرج افشار و مهران افشاری انجام گرفته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس