هانس اوربرگ

دانشنامه عمومی

هانس هنینگ اوربرگ ( به دانمارکی: Hans Henning Ørberg ) ( زاده ۲۰ آوریل ۱۹۲۰ - درگذشته ۱۷ فوریه ۲۰۱۰ ) زبان شناس و استاد دانمارکی بود. او دانش آموختهٔ مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کپنهاگ در رشته های انگلیسی، فرانسه و لاتین بود و این زبان ها را در دانمارک تدریس می کرد. او مؤلف کتاب «زبان لاتینِ بیا ن شده در خود» ( به لاتین: Lingua Latina per se illustrata ) بود، کتابی که برای آموزش زبان لاتین به رویکرد طبیعی بسیار مورد استفاده است.
او از ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۱ در آموزشگاه Naturmetodens Sproginstitut مشغول به کار بود. این آموزشگاه، آموزش زبان را بر پایهٔ «روش طبیعی» انجام می داد. هنگامی که در آنجا مشغول به کار بود، کتاب جدیدی برای آموزش لاتین با عنوان Lingua Latīna secundum nātūrae ratiōnem explicāta ( زبان لاتینِ تفهیم شده برپایه روش طبیعی ) نوشت که در ۱۹۵۵ منتشر شد. [ ۱] به جز نام خود نویسنده، هیچ واژهٔ غیرلاتینی در این کتاب وجود ندارد. او چند بار کتاب را مورد تجدید نظر و ویرایش قرار داد و در نهایت عنوان آن را به Lingua Latina per se illustrata ( زبان لاتینِ بیا ن شده در خود ) تغییر داد. [ ۲] در دوران بازنشستگی انتشارات Domus Latīna ( خانه لاتینی ) را اداره می کرد و در اروپا و آمریکا دربارهٔ «روش طبیعی» سخنرانی می کرد.
کتاب Lingua Latina per se illustrata بر مبنای روش «رویکرد طبیعی»[ ۳] یا «استقرای مبتنی بر بافت متن»[ ۴] نوشته شده است. در این روش، دانشجو که هیچ نیازی به آشنایی قبلی با لاتین ندارد، با جملات ساده مثل Roma in Italia est ( «رم در ایتالیا است» ) شروع می کند. برای معرفی واژگان جدید، آنها یا در بافتی از متن قرار داده شده اند که معنای پشت آن را آشکار کند، یا در حاشیهٔ کتاب با یک تصویر معرفی شده اند، یا مترادف و متضاد لاتین آنها معرفی شده یا یک تعریف مختصر به زبان لاتین برای آنها نوشته شده. دستور زبان به تدریج دشوارتر می شود تا جایی که زبان آموز قادر باشد که متن های غیر ساده را بخواند. برخلاف عرف درس های لاتین، به جای ترجمه، تمرکز این روش بر تلفظ و درک مطلب است. نیازی به واژه نامه در این روش نیست زیرا کتاب ها کاملاً به زبان لاتین نوشته شده اند و برای گویشوران بسیاری از زبان ها قابل درک است. فرض شده است که استفاده کنندهٔ کتاب با الفبای لاتین آشنایی دارد و یک آشنایی حداقلی با زبان های رومی یا زبان انگلیسی دارد. درس شامل دو قسمت Familia Romana[ یادداشت ۱] و Roma Aeterna[ یادداشت ۲] به همراه متن های کلاسیک مثل Commentarii de Bello Gallico ( «خاطراتی در باب جنگ گالی» ) نوشتهٔ ژولیوس سزار است. با بهره گیری از تصویرها و حاشیه های کتاب، این متن ها را می توان به واسطهٔ بافت متن و همچنین واژگانی که قبلاً آموخته شده، فهمید.
عکس هانس اوربرگ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس