نیکون

دانشنامه عمومی

نیکون ( به ژاپنی: 株式会社ニコン ) یک شرکت ژاپنی چندملیتی است که مقر آن در توکیو قرار دارد. نیکون در زمینه طراحی و تولید دوربین عکاسی و عدسی های اپتیک فعال است. واحد پژوهش نیکون همواره پیشتاز جدیدترین فناوری ها در طراحی و تولید ملزومات عکاسی از جمله موتورهای اولتراسونیک، نورسنجی سه بعدی، مدارهای پرسرعت و پردازنده های قدرتمند موتور اتوفوکوس و واپسین فناوری در زمینه اضافه نمودن ویدیوپروژکتور در تولیدات دوربین دیجیتال بوده است.
نیکون زیرمجموعه ای از گروه میتسوبیشی محسوب می شود.
شرکت نیکون در ۲۵ ژوئیه ۱۹۱۷ میلادی با ترکیب سه شرکت پیشرو در زمینه اپتیک پایه گذاری شد و در سال های نخست با نام نیکور محصولات اپتیک خودرا ارائه می داد ( هم اکنون نیز روی لنزهای حرفه ای نام Nikkor درج شده است ) . برای مدت شش سال پس از تأسیس این شرکت تولیدکننده عدسی های اپتیک برای دوربین های عکاسی ( از جمله دوربین های کنون ) ، دوربین های دوچشمی، میکروسکوپ و لوازم آزمایشگاهی بود. در سال های پیش از جنگ جهانی اول تهیه لنزها و تلسکوپ ها و پریسکوپ های جنگی و زیردریایی و همچنین دوربین های چشمی و عکاسی از جمله تخصص های این شرکت بود. در خلال جنگ جهانی دوم شرکت نیکون به نوزده کارخانه تولیدی توسعه پیدا کرد که ۲۳ هزار کارمند را در خود جای می دادند. این کارخانه ها عدسی و دوربین های دوچشمی و پریسکوپ برای ارتش ژاپن تولید می کردند. پس از پایان جنگ، نیکون بر تولید محصولات غیرنظامی و تجاری تمرکز کرد. در سال ۱۹۴۸ میلادی نخستین دوربین با برَند نیکون به بازار عرضه شد. نام این محصول نیکون۱ بود. لنزهای نیکون توسط خبرنگار آمریکایی دیوید داگلاس دانکن در طول جنگ کره مورد استفاده قرار گرفت و از همین طریق شهرت یافت. دانکن که در هنگام شروع جنگ در توکیو بود، با خبرنگار جوان ژاپنی به نام جون میکی آشنا شد که از طریق او با لنزهای نیکون آشنا شد. دانکن از ژوئیه سال ۱۹۵۰ تا ژانویه سال ۱۹۵۱ در جنگ کره به تهیه گزارش مشغول بود. استفاده از لنزهای نیکون روی دوربین لایکا باعث شد عکس هایی با کنتراست بالا و شفافیت بسیار خوبی بگیرد.
نیکون تاکنون بیشترین شمار لنز و دوربین را در جهان تولید کرده و ۲۸ سال متوالی برنده بهترین و با کیفیت ترین لنز و دوربین از فستیوال عکاسی DIWA و فستیوال های جهانی بوده است. همچنین نیکون در ۱۵ سال گذشته، به ساخت دستگاه های تصحیح عیوب انکساری چشم مانند لیزیک نیز اقدام نموده است. لازم به ذکر است که در کنار تولید لوازم و تجهیزات عکاسی، شرکت نیکون خط تولید جداگانه ای برای تولیدات لیتوگرافی نوری دارد.
عکس نیکونعکس نیکونعکس نیکونعکس نیکونعکس نیکونعکس نیکون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نیکون (۱۶۰۵ـ۱۶۸۱)(Nikon)
تابلوی نیکون و اسلاوینتسکی در حال تجدیدنظر کتاب عبادت
روحانی روسی، بطرک مسکو و همۀ روسیه (۱۶۵۲ـ۱۶۶۰). از برجسته ترین شخصیت های تاریخ کلیسای ارتُدوکس روسیه بود. به لطف دوستی اش با تزار آلکسیس، روحانیت را بر سیاست فائق گرداند و در مقام بطرک مدعی حق نظارت بر همۀ امور امپراتوری و خواستار اطاعت تزار شد. از سوی دیگر، عامل اصلی بحرانی بود که کلیسای مسیحی روسیه را در قرن ۱۷ به دو نیم کرد. در ۱۶۵۴ دستور تجدیدنظر در متن کتب ادعیه را برای تقریب آن به متون یونانی صادر کرد و موجب انشعاب معترضان، مشهور به کهن باوران، شد. تزار از رفتار مستبدانۀ او به تنگ آمد و در ۱۶۶۰ برکنارش کرد. سال ها در تبعید به سر برد، تا تزار فیودور سوم او را به مسکو بازخواند، ولی در راه مسکو درگذشت.

پیشنهاد کاربران

بپرس