نیکوتین امید ادنین دی نوکلئوتید

دانشنامه عمومی

نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید. نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید ( به انگلیسی: Nicotinamide adenine dinucleotide ( NAD ) ) که به اختصار آن را «ان اِی دی» گویند، کوآنزیمی است که در همگی یاخته های ( سلول ) زنده یافت می شود. نیاسین بخش مهمی از این کوآنزیم است.
این مولکول به دو صورت NADH , +NAD وجود دارد.
این ماده در اغلب واکنش های تنفس یاخته ای نقش حیاتی را به دنبال دارد.
تولید NADH: گلیکولیز ( تنفس بی هوازی ) - تولید استیل کو آنزیم - چرخه کربس ( چرخه اسید سیتریک ) که در این واکنش ها NAD+ دو الکترون و یک پروتون را دریافت می کند و کاهش پیدا می کند و تبدیل به NADHمی شود.
مصرف NADH: زنجیره انتقال الکترون - تخمیر و به طور کلی اکسید شدن این مولکول برای ادامه گلیکولیز.
حضور NAD+ برای گلیکولیز الزامی است و اگر در سلول کم باشد سلول محکوم به مرگ است و باید NADH اکسید شود تا حیات یاخته ادامه پیدا کند که در سلول ماهیچه ای درصورت کمبود اکسیژن منجر به تخمیر لاکتیکی شده و با تولید لاکتیک اسید منجر به گرفتگی عضلات می شود.
تفاوت NADPH با NADH در افزوده شدن یک گروه فسفات به کربن ۲' قند ریبوز می باشد. نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید به دو فرم احیا شده ( NADH ) و اکسید شده ( +NAD ) وجود دارد. فرم ( +NAD ) به عنوان یک عامل اکسیدان می تواند الکترون بگیردو به شکل NADH که دهنده الکترون است تبدیل می شود؛ لذا این کوآنزیم در واکنش ها به راحتی می تواند الکترون را بین مولکول ها جابجا کند.
این کوآنزیم در واقع یک دی نوکلئوتید است که از ترکیب نیکوتین آمید با آدنین ایجاد شده است. در بدن از مولکول هایی مانند آسپارتات، تریپتوفان یا ویتامین نیاسین غذاها تولید می شود.
عکس نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتیدعکس نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتیدعکس نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس