نورثروپ گرامن

دانشنامه عمومی

نورثروپ گرامن ( به انگلیسی: Northrop Grumman ) شرکت صنایع هوافضایی و صنایع جنگ افزاری آمریکایی است، که در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات جنگ افزاری، هواگردها و هواپیماهای جنگنده، شناورها و ناوهای هواپیمابر، ماهواره، سامانه های دفاع موشکی، رادار و تجهیزات پدافند هوایی، همچنین ارائه خدمات مشاوره فناوری اطلاعات و نیروی نظامی فعالیت می نماید. [ ۳]
نورثروپ گرامن در سال ۱۹۹۴ درپی خریداری شرکت گرامن، توسط شرکت نورثروپ، سپس ادغام دو شرکت تأسیس شد. این شرکت در سال ۲۰۱۰ پس از شرکت های بی ای ئی سیستمز، لاکهید مارتین و بوئینگ، در رتبه چهارم از فهرست بزرگترین شرکت های صنایع دفاعی و جنگ افزاری جهان قرار داشت. [ ۴] در سال ۲۰۱۱ شرکت نورثروپ گرامن در فهرست فرچون ۵۰۰ در رتبه ۷۲ از بزرگترین شرکت های ایالات متحده آمریکا قرار گرفت. [ ۵] از شناخته شده ترین تولیدات نورتروپ گرامن، می توان به: ئی ای - ۶بی پراولر، ایکس ۴۷ - بی، ام کیو - ۸، بی - ۲ اسپیریت، ایکس - ۴۷ای و آر کیو - ۴ گرامن تامکت اف ۱۴ اشاره کرد. [ ۶] از دیگر تولیدات این شرکت تلسکوپ فضایی جیمز وب می باشد، که در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد.
ریشه های تأسیس شرکت نورثروپ گرومن به سال ۱۹۲۹ بازمی گردد، که لیروی گرومن با مشارکت جیک سویربول و ویلیام شندلر، اقدام به راه اندازی شرکت گرومن نمودند. شاخه دیگر نورثروپ گرومن، شرکت نورثروپ می باشد، که یک دهه بعد از گرومن و در سال ۱۹۳۹ توسط جک نورتروپ تأسیس گردید.
امروزه این شرکت تولیدکنندهٔ مدرن ترین تجهیزات دفاعی و هوافضایی، از حسگرها و حسگرهای پیشرفته، تا هواپیماهای باربری و نظامی، انواع ماهواره ها و سامانه های دفاع موشکی می باشد. گردش مالی شرکت نورثروپ گرومن در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۵ میلیارد دلار بوده، که سود خالصی معادل ۲ میلیارد دلار را عاید سهامداران این شرکت نموده است. تعداد کارکنان نورثروپ گرومن در سال ۲۰۱۳ بیش از ۶۸ هزار نفر بود، که این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۸۵ هزار نفر افزایش پیدا کرد. [ ۷]
این شرکت در سال ۱۹۹۴ در پی خریداری شرکت هوافضا و تجهیزات دفاعی گرومن، توسط شرکت هوافضای نورتروپ، سپس ادغام دو شرکت، تأسیس شد. نورثروپ گرومن در سال ۱۹۹۶ شرکت سامانه های الکتریکی وستینگ هاوس، که از تولید کنندگان برتر سامانه های راداری در جهان به شمار می رود را خریداری نمود. در سال بعد شرکت لاجیکان از شرکت های پیشرو در تولید سامانه های کامپیوتری، با کاربرد دفاعی نیز به نورثروپ گرومن اضافه شد. در سال ۱۹۹۸ میلادی مدیران ارشد این شرکت و شرکت لاکهید مارتین به توافقی برای ادغام دو شرکت با یکدیگر و تشکیل بزرگترین شرکت دفاعی و هوافضایی جهان دست یافتند، اما با مخالفت دولت فدرال ایالات متحده آمریکا، این ادغام انجام نگرفت. از آن به بعد نورثروپ گرومن، شرکت های بزرگ و کوچک دیگری را خریداری و در ساختار خود ادغام نمود، که از جملهٔ آن ها می توان به: تله داین ( تولیدکنندهٔ پهپاد، سامانه های نظارتی و مراقبت فیزیکی ) موسسهٔ تحقیقاتی کامپکت، شرکت نرم افزاری استرلینگ، صنایع لیتون و شرکت کشتی سازی نیوپورت اشاره نمود.
عکس نورثروپ گرامنعکس نورثروپ گرامنعکس نورثروپ گرامنعکس نورثروپ گرامنعکس نورثروپ گرامنعکس نورثروپ گرامن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس