نم بینی ( Hygroscopy ) به توان یک ماده در جذب مولکول آب از فضای پیرامون و نگهداری آن گفته می شود. این جذب آب می تواند به صورت جذب شیمیایی یا جذب سطحی باشد حتی اگر از نظر فیزیکی در ماده تغییراتی ایجاد شود. این جذب با کمک ایجاد افزایش حجم، نقطهٔ جوش یا دیگر خواص فیزیکی آب صورت می گیرد.
از جمله موادی که این توانایی را دارند می توان به فیبرهای سلولز ( مانند کتان و کاغذ ) ، شکر، کارامل، عسل، گلیسیرین، اتانول، متانول، سوخت دیزل، اسید سولفوریک، بسیاری نمک ها ( مانند کلرید سدیم ) و . . . اشاره کرد.
موادی همچون کلرید روی، کلرید کلسیم، پتاسیم هیدروکسید و سدیم هیدروکسید و بسیاری نمک ها آنچنان جاذب آب اند که به نوعی خود در آب حل می شوند. یک مادهٔ نم بین دوست دارد همیشه خیس باشد.
در تولید مواد پلاستیکی، ویژگی نم بینی بسیار اهمیت دارد. برخی پلاستیک ها خود نم بین اند در حالی که برخی دیگر چنین نیستند.
در طبیعت برخی دانه های روغنی بسته به رطوبت هوا می توانند آب در خود ذخیره کنند. [ ۱] شیطان خاردار جانوری است که در طول شب رطوبت هوا را از طریق شبنم هایی که بر روی بدنش تشکیل می شود جذب می کند و با کمک مویینگی آب را به دهانش می رساند.
در کیک پزی موادی همچون عسل، شکر قهوه ای و ملاس به دلیل خاصیت نم بینی که دارند برای تولید رطوبت در کیک و جلوگیری از ترد شدن آن کاربرد دارند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاز جمله موادی که این توانایی را دارند می توان به فیبرهای سلولز ( مانند کتان و کاغذ ) ، شکر، کارامل، عسل، گلیسیرین، اتانول، متانول، سوخت دیزل، اسید سولفوریک، بسیاری نمک ها ( مانند کلرید سدیم ) و . . . اشاره کرد.
موادی همچون کلرید روی، کلرید کلسیم، پتاسیم هیدروکسید و سدیم هیدروکسید و بسیاری نمک ها آنچنان جاذب آب اند که به نوعی خود در آب حل می شوند. یک مادهٔ نم بین دوست دارد همیشه خیس باشد.
در تولید مواد پلاستیکی، ویژگی نم بینی بسیار اهمیت دارد. برخی پلاستیک ها خود نم بین اند در حالی که برخی دیگر چنین نیستند.
در طبیعت برخی دانه های روغنی بسته به رطوبت هوا می توانند آب در خود ذخیره کنند. [ ۱] شیطان خاردار جانوری است که در طول شب رطوبت هوا را از طریق شبنم هایی که بر روی بدنش تشکیل می شود جذب می کند و با کمک مویینگی آب را به دهانش می رساند.
در کیک پزی موادی همچون عسل، شکر قهوه ای و ملاس به دلیل خاصیت نم بینی که دارند برای تولید رطوبت در کیک و جلوگیری از ترد شدن آن کاربرد دارند.
wiki: نم بینی