نابودی الکترون پوزیترون

دانشنامه عمومی

فرایند نابودی الکترون - پوزیترون وقتی رخ می دهد که یک الکترون ( - e ) و یک پوزیترون ( +e، پادذره الکترون ) برخورد می کنند. نتیجه برخورد نابودی الکترون و پوزیترون و به وجود آمدن فوتونهای پرتو گاما و در انرژی های بالاتر، ذرات دیگر، می باشد:
این فرایند می بایست برخی از قانون های پایستگی را رعایت کند:
• پایستگی بار الکتریکی. بار خالص قبل و بعد باید صفر باشد
• پایستگی تکانه خطی و انرژی کل. این قانون اجازه تولید تنها یک پرتو گاما را نمی دهد، هرچند که در نظریه میدان کوانتومی این فرایند مجاز است.
• پایستگی تکانه زاویه ای
الکترون و پوزیترون نیز می توانند مانند هردوذره باردار دیگری، بدون نابودی یکدیگر با هم بر همکنش داشته باشند که عموماً از طریق پراش کشسان صورت می گیرد.
احتمالات محدودی برای حالت نهایی وجود دارند. محتمل ترین آن ها ایجاد دو یا چند فوتون پرتو گاما است. پایستگی انرژی و تکانه خطی اجازه نمی دهد که فقط یک فوتون تنها به وجود آید ( استثنایی برای این قانون ممکن است در مورد الکترون هایی که به سختی مقید به هسته هستند رخ دهد[ ۱] ) و در بیشتر موارد دو فوتون ایجاد می شود که انرژی هریک برابر با انرژی لختی الکترون یا پوزیترون یعنی ۵۱۱ کیلو الکترون ولت است. [ ۲] برای راحتی می توان چارچوب مرجعی را در نظر گرفت که در آن سیستم هیچ تکانه خطی خالصی پیش از نابودی نداشته باشد که در آن پرتوهای گامای حاصله در خلاف جهت یکدیگر منتشر می شوند. ایجاد سه پرتوی گاما نیز معمول است، زیرا در برخی از حالت های تکانه زاویه ای، برای حفظ توازن بار لازم است که چنین شود. [ ۳] تعداد بیشتری از فوتون ها هم ممکن است به وجود آیند، اما با اضافه شدن هر فوتون، احتمال رویداد نیز کمتر می شود، زیرا این فرایندهای پیچیده تر، دامنه احتمال کمتری دارند.
اگر الکترون یا پوزیترون یا هردو انرژی های جنبشی قابل توجهی داشته باشند، امکان پیدایش ذرات سنگین تر ( مانند مزون های دی ) نیز وجود دارد، زیرا در سرعت های نسبیتی، انرژی جنبشی کافی برای تأمین انرژی های لختی این ذرات سنگین تر وجود دارد. این احتمال نیز وجود دارد که ذرات پدیدآمده، فوتون و ذرات سبک دیگر باشند، اما انرژی های بیشتری داشته باشند.
در انرژی های نزدیک و فراتر از جرم ذرات حامل نیروی هسته ای ضعیف، یعنی بوزون های دبلیو و زد، قدرت نیروی هسته ای ضعیف قابل مقایسه با الکترومغناطیس می شود. [ ۳] در نتیجه، تولید ذراتی مانند نوترینوها که تنها از طریق نیروی هسته ای ضعیف با مواد دیگر برهم کنش دارند، آسان تر می شود.
عکس نابودی الکترون پوزیترونعکس نابودی الکترون پوزیترون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس