میوز

دانشنامه عمومی

میوز یا کاستمان[ ۱] نوعی تقسیم هستهٔ سلول است که در آن، شمار کروموزومهای سلول به نصف کاهش می یابد.
تقسیم میتوز باعث تولید سلولهایی می شود که کاملاً همانند سلول مادر می باشند. در نتیجه، این تقسیم نمی تواند به تنهایی پاسخگوی گوناگونی موجود در دنیای زنده باشد. ایجاد گوناگونی در دنیای زنده، مدیون این گونهٔ تقسیم سلولی است که میوز نام دارد.
بسیاری از جانداران به منظور تولید مثل، گامت ( سلول جنسی ) تولید می کنند و امکان ترکیب آن ها را با یکدیگر فراهم می سازند. گامت ها هاپلوئید هستند. اگر سلول های جنسی هاپلوئید نبودند، شمار کروموزوم ها در هر نسل، دو برابر نسل قبل می شد و حیات جانداران عملاً به خطر می افتد. طی میوز، از یک سلول دیپلوئید، چهار سلول هاپلوئید پدید می آید.
میوز، نوعی تقسیم هستهٔ سلولی می باشد که در آن تعداد کروموزومها نصف می شود و سلول های تخصص یافته ای که مسئول تولیدمثل هستند ( گامت در جانوران و بعضی از دیگر جانداران یا هاگ در بعضی از دیگر جانداران ) تولید می شود. تقسیم میوز برای تولید مثل جنسی ضروری است و در همهٔ یوکاریوتهایی ( همچنین تک یاخته ای های پروکاریوت ) که تولیدمثل جنسی انجام می دهند، رخ می دهد. میوز در آرکی باکترها ( باستانیان ) و باکتری ها روی نمی دهد؛ زیرا تولیدمثل آن ها از راه های دیگری همچون تقسیم دوتایی می باشد.
یاخته پیش از آغاز میوز، مرحله های اینترفاز را، دقیقاً مانند اینترفاز میتوز سپری می کند. در این مرحله ها، مولکول های دنا همانندسازی می کنند ( در مرحلهٔ ساخت از چرخهٔ سلولی ) و سلول برای تقسیم شدن آماده می شود.
میوز از دو تقسیم پی در پی، هستهٔ سلول به نام میوز ۱ و میوز ۲ تشکیل شده است که هر کدام خود مراحل پروفاز، متافاز، آنافاز و تلوفاز را دارند. میوز ۲ بسیار شبیه میتوز است. طولانی ترین مرحلهٔ میوز، پروفاز ۱ است. باید توجه داشت که میوز یک چرخه نیست.
در پروفاز ۱، که نخستین مرحلهٔ میوز ۱ است، کروموزوم های مضاعف شده همچون پروفاز در میتوز فشرده و قابل دیدن می شوند و غشای هسته تجزیه می شود. آن گاه کروموزوم های همتا که هر کدام دو کروماتید خواهری دارند، از درازایشان در کنار یکدیگر قرار گرفته و یک تتراد به وجود می آورند. پس از پروفاز ۱، یاخته وارد مرحلهٔ متافاز ۱ می شود.
مرحله پروفاز ۱ روند پیچیده ای است که بسیار کندتر از میتوز صورت می گیرد و شامل پنج مرحله است:
عکس میوزعکس میوزعکس میوزعکس میوز

میوز (فیلم ۱۹۹۹). میوز یا الهام بخش ( انگلیسی: The Muse ( 1999 film ) ) یک فیلم به کارگردانی آلبرت بروکس است که در سال ۱۹۹۹ منتشر شد.
شارون استون
اندی مک داول
جف بریجز
استیون رایت
مارک فیورستین
• آلبرت بروکس
برادلی وایتفورد
جنیفر تیلی
راب رینر
جیمز کامرون
مارتین اسکورسیزی
لورنزو لاماس
• سیبل شفرد
عکس میوز (فیلم ۱۹۹۹)

میوز (فیلم ۲۰۱۱). «میوز» ( انگلیسی: The Muse ( 2011 film ) ) فیلمی در ژانر ترسناک است.
عکس میوز (فیلم ۲۰۱۱)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

میوز (meiosis)
در زیست شناسی، فرآیند تقسیم یاخته ای که در آن، کروموزوم های یاخته تقسیم به دو می شود. این نوع تقسیم فقط در یاخته های هم هسته ای (یوکاریوت) رخ می دهد و جزئی از چرخۀ زندگی، شامل تولیدمثل جنسی است، زیرا بدون آن که تعداد کروموزوم ها در نسل بعد افزایش یابد، ترکیب ژن های دو والد را امکان پذیر می سازد. یاخته های ویژۀ واقع در اندام های تولیدمثلی، بیضه ها و تخمدان ها در انسان، با تقسیم از راه میوز یاخته های جنسی (گامت ها) را پدید می آورند. در تقسیم میوز، هستۀ یاخته دوبار تقسیم می شود. هر یاخته در پایان میوز، چهار یاختۀ جنسی به وجود می آورد. در جانوران دیپلویید (دولاد) که دارای دو مجموعۀ کروموزومی اند و از راه جنسی تولیدمثل می کنند، تقسیم میوز فقط هنگام تشکیل یاخته های جنسی (← اسپرم؛ تخمک) رخ می دهد و درنتیجه، گامت ها هاپلویید (تک لاد) هستند، نیمی حاوی یک مجموعه کروموزومی برابر و نیمی از تعداد کل کروموزوم های والدی اند. با اتحاد گامت ها در لقاح، دوباره حالت دیپلویید برقرار می شود. در گیاهان، میوز درست پیش از تشکیل هاگ (اسپور) رخ می دهد، پس هاگ ها هاپلوییدند. گیاهان ابتدایی، مانند خزه ها، به شکل گیاهان هاپلویید، معروف به گامتوفیت، رشد می کنند و گامت ها را به وجود می آورند (← تناوب نسل ها). تقسیم میوز موجب گوناگونی می شود که خصوصیت مهم تولیدمثل جنسی به شمار می رود. گوناگونی حاصل موروثی است، به این معنا که تکامل درنتیجۀ انتخاب طبیعی برخی واریانت ها برای سازش با محیط در حال تغییر رخ می دهد. راه ایجاد گوناگونی از طریق تقسیم میوز، نوترکیبی ژن های واقع بر روی زوج کروموزوم های هم ساخت در طول پروفاز تقسیم اول میوز است. وقتی در میوز تعداد کروموزم ها تقسیم به دو شد، پخش آن ها در بین یاخته های حاصل از تقسیم میوز رویدادهایی اتفاقی اند و درنتیجه، یاخته های جنسی کاملاً از هم متفاوت اند و همین تفاوت عامل گوناگونی ناشی از تقسیم میوز است.

پیشنهاد کاربران

میوز ( به انگلیسی: Muse ) گروه راک انگلستانی است که در ۱۹۹۴ در شهر تینموث، دوون تشکیل شد. اعضای آن متیو بلامی ( به انگلیسی: Matthew Bellamy ) ( خواننده - شاعر - نویسنده ارکستر سمفونی – گیتار ( الکتریک و آکوستیک ) - کِیتار - پیانو – کیبورد ) ، کریستوفر ولستنهلم ( به انگلیسی: Christopher Wolstenholme ) ( گیتار بیس - ریتم گیتار – کیبورد – خواننده پس زمینه ) و دومینیک هاوارد ( به انگلیسی: Dominic Howard ) ( درام – پرکاشن - سینتی سایزر ) هستند. میوز گونه های بسیار مختلفی از راک و کلاسیک را با آواهای الکترونیک تلفیق می کند و شهرت بسیار زیادی هم برای اجراهای زنده اش دارد و در اکثر فستیوال های راک هدلاینر استیج های اصلی است.
...
[مشاهده متن کامل]

میوز تا کنون جوایز متعددی از جمله دو جایزه گرمی، دو جایزه بریت، پنج جایزه ام تی وی اروپا و هشت جایزه ان ام ای بدست آورده است.
اوائل دههٔ ۹۰، اعضای میوز هرکدام به طور جداگانه در گروه هایی فعالیت می کردند. گروه زمانی تشکیل شد که متیو بلامی در ۱۴ سالگی برای عضویت در گروهی که دومینیک هاوارد در آن گیتاریست بود، امتحان صدا داد و قبول شد. در همان زمان آن ها از کریس ولستنهلم که در آن زمان درامر بود، خواستند که به گروهشان بپیوندد و نواختن گیتار بیس را یاد بگیرد.
در ۱۹۹۴، با گروهشان در مسابقه ای که بین گروه های راک برگزار می شد، شرکت کردند و برندهٔ فستیوال شدند. نام گروه در آن زمان راکت بیبی دالز ( به انگلیسی: Rocket Baby Dolls ) بود. متیو بعداً در این مورد گفت که «هدف ما صرفاً اعتراض کردن و حرف زدن بود، به همین خاطر وقتی که برنده شدیم، همه مان تعجب کردیم و هول شدیم و بعد از آن بود که گروه را جدی گرفتیم. » آن ها بعد از مسابقه، دانشگاه را رها کردند، از شغل هایشان استعفا دادند و نام گروه را به میوز تغییر دادند.
بعد از چند سال فعالیت محدود، اولین اجراهای مهم میوز در لندن و منچستر شروع شد. گروه در آن زمان با دنیس اسمیت –صاحب استودیوی ساومیل - ملاقات کرد و نتیجهٔ آن، بیرون آمدن اولین ای پی آن ها به نام میوز بود. طرح جلد این آلبوم را در آن زمان دومینیک طراحی کرد.
ای پی گروه، با نام موزهٔ ماهیچه، توجه منتقد منتفذ انگلیسی، استیو لاماک و در نتیجهٔ آن هفته نامهٔ ان ام ای را جلب کرد. دنیس اسمیت بلافاصله بعد از آن، شرکت تولید موسیقی تِیست میدیا را با همراهی سفتا جفری، فقط برای تولید آلبوم های میوز تشکیل داد و ۳ آلبوم میوز را تهیه کرد.

میوزمیوزمیوزمیوزمیوزمیوز
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/میوز_(گروه_موسیقی)
به انگلیسی: meiosis
مصوب فرهنگستان: کاستمان
نوعی تقسیم سلولی که در نهایت باعث تولید چهار سلول جنسی هاپلوئید میشود.
بنام خدا
باسلم، میوز به معنی تنگی مردمکهای چشم میباشد. با تشکر
میوز : به شخصی که باعث تحریک خلاقیت و ایجاد انگیزه در هنرمند می شود، گفته می شود،

بپرس